keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Raparperikakkua

Ihanainen luotto-mejä-sihteeri Kaija toi Pasille ison pussillisen raparperiä TSMK:n kokeeseen. Meidän omat on siirretty joitain vuosia sitten uuteen paikkaan kun kasvoivat portin kohdalla, ja luin, että niillä kestää aika kauan että asettuvat paikkaansa niin, että oikein kunnon satoa voi odottaa.

Keittelin joutessani raparperista ja hillosokerista tanakan sotkun (n. 3 litraa hedelmää ja 0,5 kg sokeria) joka sai jäädä jäähtymään.

Vatkasin sokerikakkutaikinan vanhalla "lasillinen kaikkea" ohjeella (munia, sokeria, vehnäjauhoja, ropsaus leivinjauhetta), kaadoin taikinan pellille ja mätin lusikalla raparperihilloketta (en todellakaan koko kattilallista, ehkä muutaman desin....) päälle. Koska meillä on vaniljakräämijauhetta, heitin kasaan vielä kräämiä, jota lopsauttelin sinne tänne.

Tämä kuuluu sarjaan helpot ja nopeat.

JUU, TOSI HYVÄÄ!!


Ei ehkä niin nätti, mutta sitäkin paremman makuinen! 

Hilloketta jäi sen verran yli, että sain sitä purkillisen pakkaseen. Voi joskus talvella muistella kesän makuja vastaavalla herkulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Syksyn alku, arjen paluu

En olisi kuuna päivänä uskonut sanovani ääneen, että "olen tainnut lainata liikaa kerralla kirjastosta"..... Näin kuitenkin pääsi...