lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pääsiäisherkkuja

Osuin vapaille sopivasti ennen pyhiä. Aamun lenkin jälkeen lähdin kauppaan tarkoituksena ostaa "jotain pientä", ja päädyin kassalle järjettömän täysinäisen kärryn kanssa tajuten samalla, että mukana oli YKSI onneton kauppakori ja kylmälaukku. (Loput siis kotona....) Onneksi ne myy muovipusseja.

Olin jo haahuillut pitkin ja poikin, ja tajunnut jossain vaiheessa, että ne pyhät sieltä pukkaa ja ilmeisesti kaupat on myös kiinni....  Sitten osuin lihatiskille toistamiseen. Hiplasin isohkoa palaa possun ulkofilettä, mutta jätin sen käsistäni kun ajattelin, etten sellaista "paistia" kumminkaan tekisi... ja kun joku mies pienen lapsen kanssa tuli viereen ja otti saman lihan käteensä, iski hirvittävä annoskateus ja mulkoilin miestä pahasti, kunnes laski lihan käsistään. Iskin kiinni...  (Joo, saa nauraa!)

Oli miten oli. Se lihapala päätyi marinadiin illalla, seuraavana päivänä pöydälle lämpenemään ja yöksi uuniin itse sovelletussa liemessä, jossa oli mm. cokista. Perjantaina sai pidellä sängyn reunoista kiinni kun nasu alkoi tuoksahdella uunissa....  *slurps*
Pulled pork siis ihan omalla reseptillä, ja helppoa kuin heinänteko. Lisäksi kilohinnaltaan edullisempaa ja maukkaampaa kuin valmiit.

****
Poikanen tuli kotiin viikonlopuksi. Tai, tuli perjantaina, poikkesi kotona, söi vatsallisen nasua ja lähti kavereilleen. Iltamyöhällä palasi, söi lisää ja ilmoitti, että voisi oikeastaan palata KOTIIN jo seuraavana päivänä, koska siellä on kuitenkin omat kamat ja tekemiset.
Niin. Vähän huokailutti, toisaalta nauratti. Näinhän se pitää mennä. Oma elämä, kaverit, tekemiset ja kämppä. Kotona voi poiketa syömässä, mutta kuten hän sanoi: mitäpä sitä hengailemaan väkisin paikkakunnalla, jossa ei ole kuin pari kaveria ja nekin ovat käyneet just Turussa.

****
Ihanat työkaverit puhui leivonnaisista niin, että kuola valui jo töissä. Ja pakkohan sitä oli lähteä soveltamaan. Minähän en ohjeita noudata....

BRITAKAKKU

250 g margariinia (saisi olla huoneenlämpöistä)
3 dl sokeria
vaniljaa
4 keltuaista
2 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkataan hyvin rasva ja sokeri. Lisätään keltuaiset yksitellen ja annetaan koneen käydä. Kaadetaan joukkoon vuorotellen maito ja jauhot. Levitetään taikina uunipellille, itse paistoin sitä kymmenisen minuuttia n. 175°C.

4 valkuaista
3 dl sokeria
1-2 dl mantelilastuja

Vatkataan valkuaiset tiukaksi vaahdoksi, kaadetaan joukkoon sokeri rauhallisesti koneen käydessä ja annetaan tulla oikein kovaksi marenkivaahdoksi. Ripsutellaan joukkoon mantelilastut.

Esipaistetun pohjan päälle levitetään marenki ja laitetaan takaisin uuniin. Itse laskin lämpöä hivenen, ehkä 150°C ja paistoin kunnes marenki oli kauniin beige.

Annoin jäähtyä hyvin. Vatkasin purkin vaahdotettavaa vispikermaa, 3 purkkia vaniljarahkaa, purkin mustikoita ja toisen vadelmaa, sokeria maun mukaan. Kakkupohja kahteen osaan, toinen tarjoilulautaselle, päälle rahkaseosta ja lisäksi raastettua suklaata, toinen levy päälle ja toisto.
Tosi hyvää!!


Kaunis se ei ole, mutta sitäkin paremman makuinen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Virallisesti kevät

Eikös pääsiäinen ole se kevään taittumisen merkki? Ja ainakin, edelleen typerääkin typerämpi tapa, kellojen siirto.  Omalta osaltani jälkimm...