tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kaikki kääntyy hyväksi.....

Meinasi ihan joutua suuttumaan.

Sunnuntaina aamulla luen puhelimesta pikaisesti, että sähköpostia on tullut. Koska odotin toiselta siskoltani viestiä, avasin oikein koneen ja menin lukemaan. AirFrance siinä ystävällisesti ilmoittaa, että "voit tehdä check-inin netissä vuorokautta aiemmin, eli LAUANTAINA 18.7.".
Oli onnea, että silmä takertui tuohon lauantaihin. Meidän lento nimittäin on maanantaina, ja mitenkään en saa vuorokautta takaperin välille ma-la. Joten tuli avattua koko viesti.

Jossain siellä ohimennen heitettiin, että "lentoanne on muuten aikaistettu ja lennättekin su iltana klo 19:30 sen alkuperäisen ma 7:30 sijaan"....    Noh, siitähän se rähjä sitten syntyi. Nimittäin alkuperäinen lentomme Paris-SLC on kuitenkin edelleen maanantaina klo 10:40 ja henkilökohtaisesti päätin siinä siunaaman sekunnissa etten takuulla vietä yötäni (13h) kentällä jossain kurjassa Pariisissa. (Sivumennen, 2009 toukokuussa Finnairin terminaalissa Pariisissa ei ollut edes vessaa!! Sieltä piti mennä turvatarkastuksen läpi jos halusi käydä... käsittämätön loukko.)

Ihan vaan huvituksen vuoksi, käykääpä surffaamassa airfrance.com sivuilla. Pyysin jo paria kaveria sen tekemään, koska en uskonut silmiäni. Heidän AINOAT yhteydenottotapansa nimittäin ovat: facebook ja twitter.  (Kyllä, ei puhelinnumeroa, ei sähköpostia, ei mitään....  osoite info@airfrance.com ei johtanut kuin palautuneeseen viestiin.)

Minä, nopean toiminnan ihminen, hermostuin tietysti tästäkin. Menin heidän fb-sivulleen ja kirjoitin sinne, että jos likapyykki pitää pestä julkisesti, antaa mennä sitten vaan.
(Myönnettäköön, että kohtuu nopeasti joku tytön huitukka sieltä kyllä privaatisti sitten vastasi.)
Ja erittäin näppärästi pesivät kätensä koko touhusta:

Koska liput on ostettu KLM:n kautta, asia ei kuulu AF:lle vaan luonnollisesti sille, jonka liput ovat. Olkaa siis yhteydessä sinne.
Huvittavaa sinänsä, myös KLM:n netistä löytyy nuo em. yhteydenottotavat ensisijaisena, tosin myös LinkedIn oli valikoimissa, ja aikani kaivettuani myös jokin puhelinnumero.

Maanantaina roikuin puhelimessa 45 min. ja pääsin läpi järkyttävän odotusmusiikin jälkeen. KLM melko ystävällisesti selvitti asiaa, totesi lyhyesti, että tuo iltalento on Finnairin, joten ... yllätys yllätys, olkaapa hyvä ja soittakaa sinne. Näinhän tein.
"Niko Finnairilta hei, kuinka voi auttaa" vastasi vielä huonomman taukomusiikin jälkeen ja oli ensimmäinen, joka otti asian hoitaakseen. Hän myös aloitti jutun heti sanomalla soittavansa takaisin, koska  kieltämättä 3,18 eur/min + pvm jo saattoi ottaa aivoon jonottamisen jälkeen.

Niko totesi itsestäänselvyyden soitettuaan takaisin, että meidät on siirretty iltakoneeseen. Mutta syy olikin se, että seuraavan aamun pitkää lentoa oli aikaistettu 10 min, minkä vuoksi meidän vaihtoaika olisi ollut liian lyhyt emmekä todennäköisesti olisi ehtineet vaihtaa terminaalia ja päästä koneeseen. (Tässä kohtaa emme ala edes saivarrella niistä matkatavaroista jotka jäävät Pariisiin.....)
Niin, vastuuhan olikin loppujen lopuksi kuitenkin sen AirFrancen, koska kyse oli nimenomaan heidän lennostaan, jonka aikataulu oli elänyt. Ja silloin saatoin kyllä raivostua.... koska ympyrä oli pyörähtänyt jo kokonaan kerran ja valmista ei ollut tullut.

Seuraava viestini AF:lle sisälsi liudan ISOJA KIRJAIMIA ja melko tiukkaa tekstiä.
Kun eilen lähdin töihin, asia jäi takaraivoon ja kieltämättä takaraivossa kiersi stressinpoikanen.
Yllätys oli iloinen ja suuri, kun Juliette oli illalla laittanut viestin, että "tässä tapauksessa he luonnollisesti korvaavat tilanteen, maksavat meille hotellin Pariisissa, myös pari ateriavoucheria ja vieläpä korvaavat sen Hesaan varatun hotellin, jota emme pysty käyttämään."

Olen ilahtunut, rennompi, mutta myös ajattelen, että "uskon kun näen".
Lennämme siis sunnuntaina ja AF:n tiskillä Pariisin päässä pitäisi olla ohjeet jatkotoimiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pitkään kaivattu SPA1 ja säilömistä

Mies otti Bonon ja ajoivat viime perjantaina Elimäelle, metsästysmajalle viikonloppua viettämään. Lauantaina tekivät jälkiä seuraavan päivä...