torstai 19. syyskuuta 2019

Nyrjähdyksiä ja kolotuksia

VAROITUS: Seuraa kärjistävää naukumista!!

Urheileva ihminen ei tervettä päivää näe.
Ja sen jälkeen kun tuli 40 mittariin, kaikki on mennyt yhtä alamäkeä.

Alkuvuoden murtunut olkapää hyvin vielä muistissa. Ja taas.
Nelisen viikkoa sitten oltiin porukalla keilaamassa ja onnistuin palloa paiskoessani jotenkin reväyttämään ilmeisesti hamstring-jänteen vasemman jalan takareidestä. Siis kuka sitä nyt lämmittelisi tai venyttelisi ennen keilaamista?? Sehän on tuollaista kevyttä, ei edes urheiluksi laskettavaa.....

Onneksi vamma on kuitenkin suostunut toipumaan hyvin. Ylämäet ja portaat ylös on edelleen ajoittain hankalia, mutta muuten lenkit sujuvat. Nyt sitten näiden uusien töppösten kanssa voi olla, että löytyy uusia jännittäviä lihaksia, mitkä kipeytyy.....


Tämä kuva on siis pakko jakaa. Heli hehkutti kesällä näitä Vibram-pohjaisia Merrellin tossuja/paljasjalkakenkiä (jotka nimesin heti Fukushimaksi, oikea nimi taisi olla Furoshiko...) ja kun töihin tuli kenkäesittely, tulikin yllättävän kallis työpäivä ihan ilman parkkisakkoa. Tilasin nimittäin myös lenkkarit näiden sukkatossujen lisäksi. Hi hii!!

Ainakin jalkaterän lihakset tuntui illalla lenkin jälkeen. Minähän en tietenkään voinut mitään älyä käyttää, vaan pingoin menemään heti normaalin reilu 7 km lenkin.  *roll*  Mutta yllätyksekseni edes yöllä ei tullut mitään pohjekramppia tms vaikka illalla nimenomaan penikat ja pohkeet tuntui vähän tiukemmilta noiden jalkaterän lihasten lisäksi.

Tossut sitten, seuraa mielipidettä: kivat jalassa. Toki havaitsin heti ensi tepastelulla, että toden totta, näissä ei sitten ole yhtään mitään suojaa kosteutta vastaan, eli pohja on tosi ohut ja jos polulla on sammalta tms mikä on yhtään märkää, niinpä hulvahtaa kosteus sukkaan.... Onneksi oli kuiva reittivalinta. Kaikki kivet, juuret ja muut kohoumat toki huomaa ja jalkoja tarvitsee nostaa!! Yhden kerran varpaat tömähti johonkin niin, että vähän sattui. Samoin huomasin, että näillä en sitten hölkkää yhtään. En kertakaikkiaan osaa askeltaa oikein paljasjalkakengillä. Aiemmat vähän vastaavat on olleet paljon tossumaisemmat ja niilläkin juokseminen on vaikeaa, näillä mahdotonta. Minä en siis sinällään juokse, mutta aika ajoin tulee otettua joku sata metriä hölkkäaskeleita, kun Bonon vauhti on reipas.

4 kommenttia:

 1. Hihii, säkin hommasit noi! Ne on kyllä jotenkin niin ihanat jalassa, kevyet kuin jumppatossut. Mä oon ne jo jättäny talviteloille just ton takia, kun ne kastuu heti läpi. Sitä mietin, että mun ymmärtääkseni ne ei ollu Merrelit, vaan ihan sen Vibramin oma malli. Mut ei kai sillä niin väliä oo. =D Nyt pitäisi etsiä jotkut syksyisemmät tai peräti talviset paljasjalkakengät, en vaan oo saanut aikaan.

  Toivottelen pikaista paranemista venähdyksiin ja kolotuksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää on kyllä lystikkäät. Ja tosiaan eivät ole Merrellit. Myyjä vaan oli sen edustaja. Fukushimathan nämä, jostain Italiasta.
   Kertoi, miten kahdessa viikossa asuntomessuilla myytiin niin tolkuton määrä tossupareja, ettei ole koskaan moista nähnyt. Eivät saaneet edes lisää riittävässä tahdissa kun kaikki vietiin käsistä.
   Kokeiltuani en ihmettele. =)

   Poista
 2. En kestä ja sama oli täällä, kun 40v aikoinaan paukahti, johan alkoi alamäki, allit tuli, krooninen virtsis, ym. En edes uskalla ajatella mitä tämä viiskymppisyys tuokaan.


  Tsemppiä ja kivaa viikkistä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana!!
   Tosiaan, ikäkriisin voisi saada aikaan jo pelkistä kolotuksista. =)
   Nooo, mennään näillä, ei muutakaan voi.

   Iloa myös itäisempään suuntaan!

   Poista

Paljon puuhaa

Havahduin kesken lääkevuoron tiistaina 19.5., että seuraavasta päivästä alkaisi pieni loma. Kevät on mennyt jotenkin sumussa, enkä ole täys...