maanantai 1. kesäkuuta 2020

Kesän kukkia

Koska aurinko on muistanut meitä nyt pitkään lämmöllä, innostuin kuvailemaan omalla pihalla.


Orvokit ovat siementäneet itsekseen.
Rikkaruohotkin voivat olla näin kauniita.

Sain vihdoin aikaiseksi myös laittaa kasvihuoneen kuntoon ja siellä nyt pari kirsikkatomaattia ja pari kasvihuonekurkkua toivon mukaan tekee satoa kesän mittaan. Koska viimevuotisista chileistä otetut siemenetkin itivät, myös chili toivon mukaan ehtii tehdä jotain edes.... 


On siellä jo ihan pienet alut, joista tulee kukka.....  =D


Tämän virallista nimeä en koskaan muista.
Nimitän sitä kurkkuyrtiksi ja varjele se leviää..... 


Kevätesikko on myös siementänyt aidan viereen valtavan ryppään.
Laitoin kameran linssin aidan raosta ja nappasin kuvan.
Ihanat keltaiset!


Omenapuutkin ovat aloittaneet.
Viime keskiviikkona ei ollut vielä mitään,¨
lauantaina olivat täydessä kukassa.

Olisipa pörriäisiä!


Kaktusten kesäkoti

Kun terassi saatiin öljyttyä, nostin myös hyllyn takaisin ja kaktukset pääsivät kesäksi pihalle.
Kastelin ne ensin laittamalla isolle lautaselle ja kaadoin runsaasti (5 cm korkeudelta) vettä.
Imivät sitten useamman tunnin mitä imivät.

Seuraavan kerran kastelu ehkä heinäkuussa.


Sammalleimu tuijan juurella


Aamu, jolloin 22 km pyörälenkin jälkeen oli hyvin kevyt olo.


Saskatoon kukkii jo täysillä talon edessä.

Koska olemme nyt kaksistaan, olen pyrkinyt keksimään jotain ruokia, joita voisi tehdä isomman satsin kerralla ja syödä lisukkeena useamman päivän. Tai vastaavasti pakastaa kerta-annoksiin, jolloin olisi mitä ottaa.


Kehittelin jälleen tätä arkivuokaa.
Juureksia ja kasviksia, heitin joukkoon pari purkkia papuja ja kuorrutin
salaattijuustolla, joka itse asiassa ei näy tässä kuvassa.

Ihana lisuke mille tahansa, vaikka pelkästään.


Niitä pakastettavia herkkuja: täytetyt paprikat.
Karitsan jauhelihaa ja riisiä sisällä mausteineen,
pari siivua Oltermannia päälle.
En kypsentänyt mitenkään pitkään, kunhan juusto suli.
Tykkään paprikasta vähän rapsakkana ja pysyy ehkä
vitamiinit vähän paremmin.

Näitä paprikoita oli kiva laittaa pellillä pakkaseen ja jäätyneinä sitten pussittaa. Siitä nappaa helposti vaikka vasta aamulla mukaan. Yleensä meillä on jotain salaattivihanneksia sen verran, että saa muutaman kurkkupalan ja pikkutomaatteja edes, tällainen siinä vieressä on lopulta ihan ateria.

Ideoin, että seuraavat voisi tehdä härkis-riisi täytteellä tai vastaavalla kasvisideologialla. Paprikat ovat nyt halpoja, niin pitäisi tehdä pakkaseen iso satsi. Säilyvät sitten sen, minkä vaatii, kunnes on eväinä syöty.

Muita suunnitelmia alustavasti on: tyttären lakkiaisjuhlat lauantaina 4.7.
Laitoin isolla jakelulla vähän kyselyä tekstiviestinä sukulaisille, että uskallattekos lähteä, jos paiskaan juhlat kasaan. Ihanasti koko suku oli sitä mieltä, että kun ei meitä lopulta niin montaa edes ole, ja tuollaiset juhlat ovat yleensäkin pihalla, totta kai olemme tulossa!

2 kommenttia:

  1. Nyt on luonto kauneimmillaan, nautitaan. Ihanat herkut siellä, tuo juuresvuokakin nam.

    Aurinkoista kesäkuun alkua Vivi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, tämä on paras aika!!! ♥
      Kiitos Tiia, samoin suloista kesää!!

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Pieni loma, Las Palmas

Oli tosiaan vähän tavanomaista rankempi työputki päällä ja takki alkoi tyhjetä. Onneksi olimme jo sopineet työnantajien kanssa palkattomista...