sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Mielensäpahoittaja, sunnuntain siivousta pantryssä ja heinäkuun paskin haaste

Ostin Vaahteranmäeltä kukkopojan pataan laitettavaksi. Fredi oli varsin pieni kooltaan, ja kun se oli hautunut Crock Potissa yön yli, lihat lähtivät luista puhaltamalla, mutta ei sitä noin mitenkään juhla-ateriaksi ollut. Ja luonnollisesti olin jo ehtinyt kutsua vanhemmat syömään.....
Aamulenkillä sateessa vähän aivonystyröiden hieromista, ja siitä se alkoi hahmottua. Kaupan kautta siis.

Kaupassa sitten kassajonossa varsinainen mielensäpahoittaja. Keski-ikäinen mies, asiallisesti pukeutunut, ostaa jotain pientä. Kassa kysyy oikein nätisti "oliko teillä asiakasomistajakorttia" ja mies alkaa räyhätä, miten "tän viikon uutisten jälkeen kun ihmisiä kytätään joka paikassa ja kohta tulee paskaa joka luukusta sisään ja vaikka oliskin niin ainakaan en näyttäis..." ja sehän jatkui ja jatkui. Kävi kassaa sääliksi.

Mies häipyi kamoineen ja jonossa seuraavana ollut pariskunta sitten vähän koetti parantaa tilannetta sanomalla jotain kivaa kassalle. Lopulta me siinä kaikki jonossa yhteisesti naureskeltiin miten kohta osa porukkaa haluaa kaupan ovella jo kokovartalo-burkhat (foliohatulla, ehdottomasti foliohatulla!!) päälle, ettei kukaan vaan tunnista, ja lisäksi kärryihin pitää ehdottomasti saada suojakannet, koska muutenhan koko asiakaskunta näkee mitä ostetaan. Että joo.

Itse uutiset luettuani pohdin, että mitä hittoa sitten jos ne kaupassa näkee milloin meille ostetaan terveyssiteitä ja milloin makkaraa. Siitäkö ne muka pystyisi tekemään jotain päätelmiä mikä minä ja perheeni olen? Kassan Sannalle sanoinkin, että "kyllä sä varmaan joka ilta menet töistä kotiin ja ensimmäisenä kerrot miehelle, että nekin Aaltoset vaan ostaa pelkkiä rehuja ja sitten kahvipapuja, että aikamoisia viherpiiperö-juppeja varmaan" ja Sanna nauroi, että "aivan, mitäpä sitä muutakaan perheelle kertois töistään...."

Jotta jatkakaa: kerätkää niin paljon vaan tietoa mun ostotottumuksista kuin pystytte. En pysty kuvittelemaan mitä sellaista pystyisin ruokakaupasta ostamaan, mitä pitäisi hävetä, salata tai jotenkin muuten piilotella. (Ja ehkä hakisin sellaiset kamat jostain toisesta kuin omasta lähikaupastani....)

****
No, ateria oli kuitenkin varsin hyvä vaikka itse sanonkin. Kaikki saivat vatsansa täyteen, ja kahvi oli jälleen hyvää. Mitäpä noista papusista muutakaan tulisi. Myönnän heti olevani yhden sortin juppi tässä kohtaa. Hahaa!

Jälkkäriksi muuten olin askarrellut nuorimman kanssa

"Roska"jäätelön:

tavallista vaniljajäätelöä pari litraa (riippuu vuuan koosta)

Täytteeksi "roskia":
suolapähkinöitä rouhittuna
keksinmuruja rouhittuna
vaahtokarkkeja pieneksi leikattuna
valkosuklaata rouhittuna

Leikkaa jätskistä elmulla vuorattuun vuokaan n. sentin viipaleet pohjalle, kaada tuota rouhetta päälle, laita uusi viipale ja lisää rouhe, viipale jne. kunnes päällimmäisenä on jäätelö. Käännä elmun reunat päälle, lisää vielä päälle yksi kokonainen ja varovasti paina käsillä jätskiä tiukemmin vuokaan. Siinä se sen verran sulahtaa, että rouheet ottaa vähän kiinni ja pusertuu väliin. Pakasta.
Tarjolle laitettaessa kaada leikkuulaudalle ja leikkaa siivuja. Se oli ihan ok näin pikaiseksi.



****
Aterian jälkeen katselin pantryäni ja järjestelin vähän.
Säilöjähamsteri minussa alkaa heräillä.

'

Liukuovi vedetty syrjään


Noihin vanhoihin kaljapulloihin kaadoin punaiset linssit ja kidney-pavut (kuivat). Muuten voisivat olla pakkauksissaan, mutta kertaalleen jo tiputin sen pahvilaatikon ja kuivia papuja pyörii pitkin lattioita vieläkin. Pahvipakkaukset on sillä lailla lörppöjä pitää kiinni. Lasista toki tulee vielä isompi sotku jos tippuu....
Niiden vasemmalla puolen ensimmäiset kuivatut saskatoonit, joita kuvittelen käyttäväni rahkassa aamuisin. Tosin ovat melko mauttomia. Luulen, että jauhan ne saskatoon-puruksi ja ripsuttelen sitä jauhetta rahkaan.

Vieressä iso satsi suolattuja sitruunoita. NAM! Tein ne kesäkuun alussa ja nyt kertaalleen olen tehnyt niistä kanapataa, jossa käytin mausteena. Todella hyvä sitruunan maku. Säilyvät tuon suolan ansiosta vaikka seuraavalle vuosituhannelle.


Mukailin tätä ohjetta kanapadassa. Taginepataa en omista. Tein kattilassa liedellä.

Pikainen ohje suolasitruunoille: pese sitruunat hyvin juuresharjalla, purista mehu ja ota talteen.
Pinoa lasipurkkiin vuorotellen sitruunan kuoria ja suolaa. Kaada päälle mehu. Jätä suolaantumaan ainakin kuukaudeksi ennen ensimmäistä käyttöä. Kääntele aika ajoin purkkia väärinpäin, että pinnalla olevatkin suolaantuvat.


Alin hylly on leivontaa ja ruuanlaittoa: vasemmalla piilossa makaronit yms, ämpäreissä vehnäjauhot ja sokeri. Isoissa päniköissä seuraavana riisi ja sämpyläjauhot. Nurkassa pinoittain pähkinöitä.
Yläpuolella mausteita, leseitä (niille pitäisi vielä keksiä kivat astiat), fariinisokeria yms. Nurkassa olevissa koreissa erilaisia maustekastikkeita, jo avattuja pusseja (mantelilastut).


Ylähyllyllä säilykkeet, joista meillä on aina ananaspurkkeja, oliiveja, erilaisia papuja sekä tomaattipuretta.


Lisää mausteita näkyvissä, myös ruisjauhoilla on oma ämpärinsä, sitten tomusokerit, makaronit, kaakaot, mannaryynit yms.

****
Heinäkuun paskimpaan en oikein keksi mitään erikoista. Sama teinihelvetti keskimmäisen kanssa jatkuu, mutta.... ei siitä sen enempää.

Kuukausi sinällään on ollut kiva, kelit on olleet kohdallaan ja jos valittaisin jotain rahanpuutetta, se ei koske mitenkään pelkkää heinäkuuta, ainahan sitä ottaisi sata tuhatta lisää jos voisi. 
Kesälle ei oltu asetettu suorituspaineita joten ei jäänyt hampaankoloon. Lomaa en pyytänyt joten sen puutetta en voi valittaa. Sen verran on arska paistanut, että töissä kyselevät olenko ollut ulkomailla tai etelässä.... (Saloon nähden asun etelässä joten vastaan, että kyllä!)

4 kommenttia:

  1. Voihan Fredi ja mielensäpahoittaja. Kiitos tästä postauksesta, sait tämän angstaajan kasvoille hetkeksi hymyn :) <3 Ja hei, mahtavaa elokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva!! Lisäsin kuvan jätskistä.
      Eipä angstailla. Itse jo pohdin miten perverssinä minua pidetään kun esittelen komeroni.... =D
      Samoin, mahtavaa elokuuta! Kohta alkaa ne ihanat hämyisät illat ja voisi pitää rapukekkerit. (Jos ravuista tykkää.)

      Poista
  2. Joo.o, ei käy kateeksi noita s-ryhmän myyjiä. Ne saa kaiken shaissen silmilleen. Eikä toi s-ryhmä nyt ainut ole joka ihmisten liikkeitä seuraa. Itellänikin on toi googletili ja kun on kännyssä paikannus päällä, niin googlehan tietää kaikki mun liikkeeni. Instaan laitoin kuvan kun olin mustikka mettässä. Beibe vitsaili, että mitä jos joku tunnistaa missä me ollaan ja meidän salainen mustikkametsä paljastuu. Minä häntä lohduttelin, ettei tätä paikkaa tunnista kuin me ja google.

    Ihanan näköistä roskajätskiä, varmasti hyvää!

    Noita suolasitruunoita on aina pitänyt tehdä vapunaikoihin, kun sitruunat on halpoja. Mutta aina ne on vain jostain syystä jääneet tekemättä! =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Joskus itsekin pelleilin, että eiköhän ne ala kohta laittamaan vauvoille synnärillä jo mikrosirut nahan alle seuraamista varten. Eli tokihan meitä seurataan erinäisin laittein..... mutta aika epäasiallista se on kassaa haukkua. Tuskin HÄN sinänsä siellä kenenkään shoppailuja ehtii vahtia.

      Suolasitruunat toimii yllättäen. Suosittelen kokeilemaan. (Seuraavaksi laitan testiin kalan.) Itse jätin niihin ne kalvot yms puristamisen jälkeen. Ne irtoaa helposti suolaamisen jälkeen eli revin ne pois ennen pieneksi leikkaamista.

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Pieni loma, Las Palmas

Oli tosiaan vähän tavanomaista rankempi työputki päällä ja takki alkoi tyhjetä. Onneksi olimme jo sopineet työnantajien kanssa palkattomista...