keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Koulurauhaa?

Mihin olemme menossa tässä maassa, jossa se opettaja, joka poistaa päätään aukovan ja hävyttömyyksiä heittelevän oppilaan ruokasalista häiritsemästä kaikkien ruokailua, saa potkut?? Minkälainen esimies (rehtori) tuossa koulussa toimii, kun ei pidä alaistensa puolta, vaan itse lähtee ajojahtiin yhden opettajan saamiseksi pois koulusta?  Miksi ensimmäinen ajatus oli, että "saakeli, naisjohtaja, joka pilaa nyt kaikkien naisten maineen" ja "olikohan kyseessä jotain henkilökohtaisempaa skismaa, minkä akka sai näin purettua"?

Haluaisinpa nähdä mitä omat työkaverini sanoisivat, jos itse alkaisin töissä kulkea huppu päässä ja haistattelisin kun siitä huomautettaisiin. En osaa edes kuvitella, että esimieheni saisi potkut jos ojentaisi minua asiasta, päinvastoin. Minähän siinä varoituksen saisin. (Ei huolta, en aio kokeilla.)

Ylen nettisivuilla oli mainio kirjoitus aiheesta: http://yle.fi/uutiset/anna_perho_tyokaverini_laski_sika/6572450

********
Perniössäkin tämä suosittu Kiva Koulu -hanke pyörii ainakin ala-asteella. Yläasteesta en tiedä. Mutta niinpä vaan sieltäkin uutisoitiin tänään, miten eräs, jo pidempään koulukiusattu oppilas oli hermostunut kiusaajiinsa (??) kotitaloustunnilla ja tarttunut keittiöveitseen.
Tilanne saatiin nopeasti rauhoitettua eikä henkilövahinkoja (fyysisiä) tullut. Koulun kaikkien oppilaiden vanhemmille lähti käsittääkseni aiheesta kuitenkin viesti, ja oppilashuoltotyöryhmä on asiaan puuttunut. Mieleen vaan tuli, että jos kaveria on koulukiusattu jo vuosia, olisiko SIIHEN pitänyt puuttua jo vähän aikaisemmin? Ehkä tämänpäiväinen oli vasta alkusoitto, ja seuraavalla kerralla uhkailu ei tapahdu koulun tiloissa ja/tai sellaisessa paikassa, jossa aikuinen pystyy siihen puuttumaan välittömästi. Lopputulemaa voidaan arvailla ja muistella muutamaa julkisuudessa ollutta tapahtumaa.....

Samanaikaisesti Salon älytön kaupunginhallitus vääntää kättä yhden yläasteen lopettamisesta ja sen koulun oppilaiden jakamisesta muihin kaupungin yläasteihin.
Maalaisjärjellä ei asiassa ole pätkääkään käyttöä: onhan selvä, että 500 oppilaan koulu on turvattomampi (lue: huonompi) vaihtoehto kuin pari 250 oppilaan koulua. Suurella mielenkiinnolla jään odottamaan, milloin jotain vakavampaa sattuu. Sitten voidaan taas levitellä käsiä, että "mistäs sen olisi voinut tietää"....

Ylläoleva ei sikäli koske omia tenaviani, koska eihän tänne periferiaan mitään oppilaita voida kuljettaa. Mitä siitä, että meillä on hiljattain peruskorjattu koulu, jossa on ylimääräistä tilaa. Kantatie 52 Salo-Perniö -välillä kulkee todistettavasti vain täältä Saloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pitkään kaivattu SPA1 ja säilömistä

Mies otti Bonon ja ajoivat viime perjantaina Elimäelle, metsästysmajalle viikonloppua viettämään. Lauantaina tekivät jälkiä seuraavan päivä...