torstai 28. elokuuta 2014

Internet-ostoksia

Tämä oli ehdottomasti todella kiva päivä.

Aloitin aamun (suihkussa) parturissa, koska niskavillat oli kasvaneet jo niin roisisti yli, että en olisi kehdannut ensi viikolla vastaanottaa uusia opiskelijoita. Tai ainakin se on hyvä tekosyy....  =D
Pasi lenkitti koiria ja imuroi sillä välin. Poikkesin paikallisella hiekkakuopalla tarkistamassa sepelin, jota olin tilaamassa pihaan. Kivien koko ei mene millään tavoin loogisesti esim. sentteinä... ehei... meillä on mielestäni n. 1 x 2 cm kokoista kiveä ja sen mitta on kiviasemalla 8 x 16. Että ota siitä sitten....  joka tapauksessa kuorma-auto ajoi pihaan, valutti mennessään kivan kaistaleen ja kippasi loput autokatoksen nurkalle, mistä sitä levitetään vähän laajemmalti. Ihanasti säästi vaivalta ettei tarvitse koko 14 kuutiota käsipelillä siirtää pihaan.

Olen viime aikoina ostanut aika monta juttua netistä. Innostuin vähän (ai vähän? PALJON!) noista papukahveista. Meillä on ollut puhetta tästä monta vuotta, mutta vihdoin otin ja pistin toimeksi. Eli tilasin pienen sähkökäyttöisen Bodumin myllyn sekä papuja.  Riikkahan siitä vinkkasi kun kävi...
Odotimme kahvi"vieraita" eli olimme sopineet isän, E-L:n ja Mikon kanssa, että tulevat meille tänään, ja hifistelin siinä jauhaen papuja juuri kun kävelivät sisään.


Tänään tarjolla oli Brasilialaista ja Indonesialaista. Tuota Brassia myydään myös espresso-papuna. Mikko tykkää vahvasta, espresso-tyyppisestä kahvista, ja olikin mielissään tuosta. Se oli jo pannussa NIIN mustaa... mutta maku oli yllättävän hyvä, vaikka yleisesti kommentti pöydän ympärillä oli: "melkoisen vahvaa". 
Toisen pannullisen keittelin tuota Indonesialaista Javaa, josta tuli oma suosikkini heti ensi maistamisella. En ole tajunnutkaan mikä ero on kahvilla ja sillä, mitä valmiissa pakkauksissa kaupataan....  (Hyvästit vaan, Juhla-Mokka! Hih!)


Mikko on gluteeniton, joten olin eilen vähän soveltanut ja onnistunut. Suklaakakun kanssa tosin kävi pieni vahinko, eikä tarjolla ollut kakkua vaan palloja.... 

(Suklaapallojen ohje alkaa: "otetaan yksi pilallemennyt kakkupohja", joten voitte kuvitella. Tiputin kakun siis vahingossa ja se halkesi tuhanteen palaan. Niin ollen se oli "pilalle mennyt"...)

Porkkanakakut ja suklaapallot teki hyvin kauppansa, samoin Marianne-juustokakku. Ja vaikka itse sanonkin, pöytä näytti kivalta kun vieraat tulivat. 


Tuliaisena sain ihanan rungollisen krysanteemin. Ostan vielä perinteisen meidän "Welcome" kyltin purkkiin niin portin pieli on kaunis koko syksyn.  (Älkää huomatko tuota rumaa ämpäriä kuvassa....)

***

Vieraiden lähdettyä monen tunnin jälkeen kävin hakemassa postin, jonka jälkeen sainkin kiljua riemusta. Jos veroehdotukset olivat jo melko nappiin menneet keväällä, kaikkien korjausten jälkeen lopullinen sai ison hymyn kasvoille. 


Muita nettiostoksia, koska valitettavasti tästä maasta ei vaan kannata ostaa enää kaupasta. Netistä saa alle puoleen hintaan tuotteita, jotka kestävät kuljetuksen. Eli tilasin pitkään havittelemani lenkkarit vihdoin. Tänään tuli tekstiviesti, että ovat noudettavissa ja ajoin samantien postille.
Noh, ne on pinkit.... =) 
Jos taas aloittaisi tuon hölköttelyn. Vanhat tossut on juostu jo niin linttanaksi, että niissä alkoi jalat särkeä. Lisäksi niiden kantapään kohdalta on pehmusteet kuluneet ja tahtovat ajoittain hangata. 

Koirien kanssa en kuitenkaan mennyt juosten (paitsi ihan loppumatkasta). Kesken lenkin puhelin soi ja sain vielä yhden hauskan uutisen: eli Lotta on lähdössä naapureiden kanssa reissuun hiihtolomalla ja tänään varmistui, että ovat varanneet kohteen. 
Tulin kotiin ja kuvittelin kertovani iloisia uutisia likalle, joka katsoi lännenratsastusta, mutta mitä vielä: Juulia oli ehtinyt samantien soittaa kun olin vielä puhelimessa äitinsä kanssa. =)  Tosi kivaa, että "pikkulikat" pääsevät taas yhdessä lomalle.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pitkään kaivattu SPA1 ja säilömistä

Mies otti Bonon ja ajoivat viime perjantaina Elimäelle, metsästysmajalle viikonloppua viettämään. Lauantaina tekivät jälkiä seuraavan päivä...