lauantai 10. lokakuuta 2015

Rahkaomenapiirakka

Kieltämättä ehkä vähän noloa aloittaa resepti sillä, että lähdetään tässä vaiheessa vuotta OSTAMAAN kaupasta omenoita... mutta tämän vuoden sato vaan on auttamatta tosi pieni ja huono, joten näillä mennään.

Luin jonkun ohjeen, näin kuvan ja siitä kiinnostus heräsi. Tänään en enää löytänyt sitä ohjetta joten piti soveltaa.

Omenapalat ja kinuski

Kinuski:

4 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
vaniljaa

Keitä kinuski, eli kerma ja sokerit, anna kiehua hiljalleen, kunnes vähän sakeampaa, ehkä 15-20 min. Lisää vanilja, jätä jäähtymään.

Muruseos:

6 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjahetta
1 tl soodaa
250 g sulatettua margariinia
vaniljaa

Tee muruseos: sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin ja lisää niihin vatkaimen käydessä sula rasva.
Ota seoksesta erilleen n. 1/3 pienempään kippoon, jätä sivuun.

Lisää sekoituskulhoon jääneeseen muruseokseen 2 dl piimää, 3 munaa ja maun mukaan vaniljaa, sekoittele tasaiseksi.
Levitä pellille ja laita uuniin. Mulla oli kiertoilma ja n. 160°C.
Pohjan ei ole tarkoitus tulla kypsäksi asti,

Rahkaseos:

200 g rasia Philadelphia juustoa tai muuta mautonta tuorejuustoa
2 munaa
500 g purkki rahkaa

Sekoita juusto, munat ja rahka. Mausta sokerilla, noin desi ja vaniljalla. Itse laitoin myös kanelia. Maista ja mausta lisää.

Kun pohja on paistunut sen verran, että pinta on nahkea (ja kestää levittämisen), levitä juustoseos päälle.

Meillä pilkottiin 4 isoa Granny Smith omenaa oikein pieneksi silppeeksi ja ripoteltiin juuston päälle, sitten siitä pienestä kiposta ne loput murut vielä ja takaisin uuniin. Puolisen tuntia, kunnes pinta alkaa ottaa vähän väriä.

Tarjoillaan kinuskin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti