perjantai 2. joulukuuta 2016

Kysymyksiä ja vastauksia

Tämä on näitä "kiertokirjeitä". Yleensä olen kovin nihkeä osallistumaan, mutta tässä kysymykset olivat (minusta) vaihteeksi vähän toisenlaisia, joten näillä mennään.

Aamupalasi?

- Teetä, paljon.
Rahkaa, marjoja, soijamaitoa, chia-siemeniä, raakasuklaanibsejä, soijalesitiiniä.... nuo sekaisin ja päälle pähkinöitä, ehkä kuivattuja marjoja, ja jos löytyy, kookoskikkareita.


Useammin kuin kerran joku on kysynyt miksi sekoitan mansikkarahkaan fetajuustoa... miksiköhän?

Joulu vai juhannus?

- Molempi parempi, mutta juhlista ja tunnelmasta joulu. Koska emme ole koskaan tehneet mitään juhannusperinteitä (ja inhoan perisuomalaisia ryyppyjuhlia), juhannus on minulle työpäivä siinä missä mikä tahansa muukin perjantai.
Meillä on joulukoristeita jo nyt esillä. (Ja tämä on kirjoitettu hyvinkin marraskuun aikana, ennen puoltaväliä....)




Jouluna kynttilät: tuoksulla vai ilman?

- Tuikut tuoksuttomana ja korkeintaan yksi tuoksuva koko talossa, tuoksuna käytössä Ikean halpis-purkki vanilja.
Liian raskaat tuoksut saa pään särkemään ja tulee huono olo, koska kotona kuitenkin myös tuoksuu, milloin mikäkin, ruoka, kahvi, leipomukset, haisee koirat, kura, puut....



Koska valitsit joulun: aito vai muovikuusi?

- Olosuhteiden (tilat) pakosta ei välttämättä kuusta ollenkaan. Mutta varastosta löytyy muovinen, josta pidän, koska se ei varista, ei sotke, ei kaipaa hoitoa tai kastelua eikä koirat kiinnostu siitä niin, että nostaisivat jalkaa sen juureen.
Ajattelin laittaa kuusen kasvihuoneeseen, koska meiltä näkee siihen suuntaan parhaiten ikkunasta. Kuusi valoineen voisi olla kaunis pimeydessä pihalla.

Kahvi, tee vai kaakao?

- Aamulla iso tuopillinen (6 dl) mustaa teetä, tällä hetkellä lempimakuna Choc choc chai, myös salmiakki- ja sitruunatee on hyvää. Päivällä maitokahvia, kupillinen kaksi päivässä riittää. Illalla taas teetä, tällä kertaa vihreää tai muuten kofeiinitonta yrttihauduketta, lempimakuna piparminttu.

Lempijouluruokasi?

- Kalat. Myös rosolli kuuluu jouluun, samoin Waldorfin salaatti.



Meikit, tuoksut, kynsilakat: lempimerkkisi?

- Hah, työn puolesta joudun olemaan melko hajuton, mauton ja olematon, mutta käytän hyvin niukan suihkauksen MEXXin tuoksua lähes päivittäin. Se on raikas ja mieto. Kynsilakkaa olen käyttänyt viimeksi ehkä 1900-luvulla.
Ripsivärini merkki on Kanebo 38°, ainoa, josta pidän kiinni. Hellävarainen ja peseytyy pois pelkällä vedellä.



Muutatko meikkausrutiineitasi vuodenajan mukaan?

- Olen kaikkien meikkaajien, kosmetologien ja muiden tähän lajiin hurahtaneiden kauhu. En käytä mitään "aineita". Kasvojen pesuun käytän hanavettä, saunassa n. kerran viikossa kuorintaa.

Meikkaamiseni käsittää ripsivärin, taivaalle kiitos kestopigmentoiduista kulmista....
Vapaa-ajalla saatan kulkea useita päiviä niin, että huuhtaisen naaman kerran vuorokaudessa ja laitan jotain kosteusvoidetta. En edes omista meikkejä ja isoihin juhliin mennessä en koskaan tiedä mitä kuuluisi tehdä.


Naturel.

Lempikengät?

- Lenkkarit. Kesällä sandaalit.

Hattu vai kaulaliina?

- Noin lokakuusta huhtikuulle pipo. Joko trikoinen ohut tai villainen tukevampi, pakkasmäärästä riippuen. Muuten en osaa käyttää mitään hattua.
Työmatkalle kaulaliina, lenkille kaksi tuubihuivia päällekkäin. Ostin tuubihuivit kirpputorilta, ne tehtiin minulle tilauksen mukaan.




Pillifarkut vai legginsit?

- Omistan kahdet farkut, kenties ne ovat mallia pilli, siis tiukat. Legginsit kuuluvat sarjaan jumppatrikoot, joissa juoksen kesällä.

Minkälainen syyssää kotipaikkakunnallasi on juuri tänään?

- Tyypillinen marras/joulukuu Varsinais-Suomessa: sataa, sataa, tuulee, on synkkää ja pimeää, ja sataa
(Totta puhuen juuri tänään ei sada.... mutta ei kyllä paistakaan.)



Mikä on syksyssä parasta?

- Se, että se loppuu kohta.
Positiivisessa mielessä syksyllä on ihana ulkoilla, koska keli on yleensä kostea ja runsashappinen.


2 kommenttia:

  1. Tää oli kiva ja oppi taas tuntemaan sinuakin paremmin. <3 Juu koiran ja kuran hajua, sama täällä! Kivaa viikonloppua sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassua, ajattelin sinusta tätä samaa juuri eilen. En ehtinyt vielä kommentoida. =) Eli ikään kuin tuntisi ihmisen, vaikkei ole muuta kuin lukenut tekstejä.
      Kyllä, koiran hajua, tosin nyt pakkaskelillä enemmänkin sellaista raikasta koiraa, onneksi.
      Pirtsakkaa joulunodotusta myös Porvooseen!

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Pieni loma, Las Palmas

Oli tosiaan vähän tavanomaista rankempi työputki päällä ja takki alkoi tyhjetä. Onneksi olimme jo sopineet työnantajien kanssa palkattomista...