lauantai 14. lokakuuta 2017

Arkihaaste 41/52

Tästä viikosta piti tulla entistenlainen: työtä, työtä ja työtä.
Sen sijaan menin maanantaina normaalisti töihin ja päädyin sieltä iltapäivän alkajaisiksi työterveyteen, koska jälleen kerran sisäilma sai röörit tukkoon ja hengenahdistuksen sen verran suureksi, etten pystynyt töissä olemaan.

Minähän vietin pari vuotta sitten syksyllä useamman viikon kotona tuulettamassa. Silloin oli kosteusvaurio, jota kuivattiin liian suurella paineella, jolloin puhallus työnsi kaikki itiöt sisäilmaan.
Nyt meillä on sairaalassa uusi katto (ulkopuolelta) ja miehet edelleen remontoimassa välikattoa sisäpuolelta, joten ovat avanneet sen reilun metrin korkuisen välitilan.
Jokainen voi kuvitella pölyn yms määrän mikä sinne on kertynyt kun talo on rakennettu 80-luvulla......  ja mielessä kieltämättä kävi, että se pari vuotta sitten pöhötetty kuivatusilmakin sieltä pöllysi nyt huoneilmaan.


Tiistainen keikka lääkärillä antoi loppuviikon sairaslomaa (odotetusti) ja töissä pomo suhtautui asiaan hyvin asiallisesti. Joten minä olen ulkoillut (sateessa) joka päivä ja siinä sitten tuuletellut keuhkojani.

Lääkäri oli hyvin nuori ja varoitteli ennakolta pysymään mielummin asfalttiviidakossa, koska "metsässä voi olla kaikenlaisia itiöitä, jotka voivat herkistää jos on homeelle joskus altistunut"...
Juu, kaunis ajatus, mutta melkein repesin nauruun silti. Minähän en eläisi, jos en pääsisi metsään!


Keskiviikkona tehtiin Ipanan kanssa keikka kaupunkiin ostoksille.  Hän haluaisi ns. uimabikinit, siis enemmän urheilutopin tapaisen yläosan, mutta sellaisen löytäminen on melkoisen työn takana tähän aikaan vuodesta.
Minä löysin itselleni vihdoin (toivottavasti) vedenpitävän tuulipuvun. Vanhaa Haltin takkia olenkin jo moittinut riittämiin.

Tässä yhteydessä otan oikeuden kysyä: miksi ulkoiluvaatteiden pitäisi olla mustia?? Tuossa ainoassa liikkeessä oli samaa takkia väreissä musta, tumman harmaa, tumman sininen ja fuksia. Kun syksyllä on muutenkin aivan älyttömän pimeää ja synkkää, pitääkö sitä vielä lisätä synkillä vaatteilla?? Kun ei niihin vaatteisiin itseensä kuitenkaan laiteta mitään heijastavaa pintaa, ne on mielestäni melko hengenvaarallisia ainakin täällä maalla.

Myyjälle tätä ihmettelin ääneen ja hän sanoi, että "suomalaiset vaan haluaa noita tummia värejä", ja "ne sopiikin syksyllä aika monelle".
Hmmm. Varmasti niinkin. Minä taas haluan näkyä ja olla nähtävissä kun kuljen tuolla pitkin ja poikin. Enkä halua tulla ammutuksi hirvenä! Joten arvannette oman valintani.....  =D


Ostin myös pullon suihketta, mitä on tarkoitus tuohon goretex pintaan suihkuttaa kalvon palauttamiseksi aina pesun jälkeen. Suihkuttelin käyttämättömän vaatteen jo sillä samantien illalla.
(Testattu kahteen kertaan: aamulenkillä satoi vaan vähän, ei mitään. Iltalenkillä satoi tunnin melko kovaa, siis oikein kunnolla, mutta olkapäät ja muut oli aivan kuivat kotiin tullessa vaikka takin pinta oli kaikkialta täysin vettyneen näköinen.  JIHAAA!)


Lisäksi tein muutaman kivan löydön: tuollaisen juoksijan käsineet, joissa on sormikkaat, mutta tuo päälle vedettävä "lapanen", joka on heijastinkangasta. Lisäksi vanhan tielaitosliivin tilalle tuollainen heijastinliivi/vyö. (Näyttää todella älykkäältä haalarin päällä....  hehe!)
Minä haluan näkyä tien päällä, meillä kun ei ole juurikaan jalkakäytäviä, vaan iltalenkit kuljetaan ihan tien vierustaa pitkin.




Minähän voitin maaliskuussa sairaanhoitajapäivillä Tehyn arvonnassa viikon Holiday Clubin kylpylähotellissa, joten suuntaamme ensi viikoksi sinne.  Ulkoilua, kylpylää, lepoa, lukemista ja rentoutumista!! Ihan parasta!

Torstaina siivottiin, pesin kaikki pyykit pois, kerättiin vaatteita ja muita mukaanotettavia kamoja, lenkitettiin koiria, harmiteltiin ettei olla tajuttu hankkia miehen autoon kattokaiteita (suksiboksi olisi niin paljon kätevämpi kuljetettaessa tavaraa) ja siinä sivussa käytiin kirjastossa lainaamassa lukemista, suunniteltiin tekemisiä, juotiin hyvää kahvia ja minä ennen kaikkea nautin vapaasta.

Ei muuten ahdista yhtään!!

Perjantaina pakattiin autoa ja kun lukiolaisen päivä päättyi, otettiin suunta itään.

L O M A !!!  ♥

3 kommenttia:

  1. Mehän olemme käyneet tämän hometalohimputin läpi kaikkine oikeudenkäynteineen, mutta kyllä meikäläisen keuhkot hengittää paremmin metsässä, kuin asfalttiviidakossa, mutta ööh tämä nyt on oma subjektiivinen hommeli.

    Ihanaa tuo arvontavoitto, oi nauttikaa <3 Mukavaa sunnuntaita Vivi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ajattelen niin: luonnossa mahdollisesti olevat homeet on kuitenkin luonnollisempia kuin tuollaisen talojen epäpuhtaudet.
      Kuolisin kirjaimellisesti, jos en pääsisi luontoon!

      Kiitos, tästä tulee mahtava loma!! =)

      Poista
  2. Mäkin tykkään olla metsässä, mutta etenkin tänä syksynä saan aikamoisia oireita siellä. Mielenkiinnolla odotan huomisia treenejä Kokonniemen pururadalla kun edelliset 3 vko oirehdin Linnamäellä olleissa treeneissä. Samoin parit sienireissut tuntuvat rööreissä. Duactilla mennään ja siitäkin huolimatta että oireilen, käyn metsissä. Mulla siis todettu jo kohta 30 v sitten, että olen homeitiöille allerginen. Olen aikas varma, että altistuin niille työskennellessäni vanhassa WSOY:n kiinteistössä.
    -päkä

    VastaaPoista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Pieni loma, Las Palmas

Oli tosiaan vähän tavanomaista rankempi työputki päällä ja takki alkoi tyhjetä. Onneksi olimme jo sopineet työnantajien kanssa palkattomista...