tiistai 14. tammikuuta 2020

Keväinen arki

Facebook kyselee aina "Mitä mietit?"
No, mietin tässä, että eipä kurjuutta kummempaa. Ei siis nyt mitenkään kurjaa, hassu sanonta oikeastaan.
Vähän tämä kevään (jo syksyltä jatkunut) sateisuus, hämäryys, harmaus alkaa ottaa voimille.


Tämä oli ihan vuodenvaihteen jälkeen, olisiko ollut toisen päivän ilta.

Kieltämättä joitain harvoja päiviä on ollut, jolloin on töistä lähtiessä havainnut hassun ilmiön: voi nähdä jotain muutenkin kuin auton valokeiloissa. Päivä siis todistettavasti pitenee.
Onneksi se tekee sen todella reippain askelin juuri tässä vaiheessa vuotta.


Sallin itseni innostua uudesta teestä.
Oli valitettavasti kuitenkin jokseenkin kitkerää.

Joku viikonlopun päivä tässä oli, kun lauantaina aamulla herätessä oli uskomaton fiilis lehteä hakiessa: pikkupakkanen ja kuulas talvisen oloinen päivä.
Koiralenkille varta vasten kännykkä valokuvausta varten asentoon.

Maailma oli jotenkin mustavalkoinen. Ehkä jos olisimme lähteneet puolta tuntia myöhemmin, aurinko olisi valaissut eri tavoin tuota retkeä. Mutta olipa pirteä ja kiva olo kävelyn jälkeen, kun ei tarvinnut otsavalolla valaista tietä.
Armeijan värejä:
vihertävää harmaata


Oi mikä ihana valo!!!


Koirathan olivat onnellisia meidän kuvatessa yhtä sun toista. Kerrankin sai rauhassa nuuskutella uutisia ja mennä rauhallisesti. Muutenkin yhteiset lenkit ovat todella merkittävästi hidastuneet. Edu-Pappa ei vaan enää pysty reippaasti kulkemaan.

Olen harkinnut tuollaisen infrapunalaitteen tai -laserin hankkimista. Edu sai laserhoitoa muutamaan kertaan taannoin, ja siitä oli merkittävä hyöty. Noita laitteita myydään kotikäyttöön ja niitä voi käyttää myös ihmisten kipujen hoitoon, joten siitä olisi varmasti hyötyä monessa mielessä. Lisäksi ennaltaehkäisevässä mielessä se on kuin hieronta eli rentouttaa niin voisi käyttää tuolle junnullekin.Tänä vuonna joululista osui hullusti loppiaiseen saakka. Eli kolmen viikon työvuorolista päättyi vasta 12.1.
Joululistaan kertyy aina runsaasti ns. VES (virkaehtosopimus)-päiviä, eli jokainen saa ylimääräisiä vapaita. Se tiesi sitä, että minäkin vietin lähes viikon vapailla yhtä soittoa uudenvuoden jälkeen ja oikeastaan palasin töihin kunnolla vasta tällä viikolla. Kun vielä talvilomia on soviteltava pitkin vuotta, olin laittanut parin päivän lomapätkän tälle viikolle, tulee tässä vielä yksi viikko, johon osuu vain kaksi työpäivää. Eipä kukaan päässe sanomaan, että ei ole annettu levätä.

Tasan vuosi sitten kaaduin koiralenkillä ja mursin olkapään. Eli olen ollut viime vuonnakin lomalla tähän aikaan.... tosin toisista syistä.

Jospa tämä tästä lähtisi taas reippaasti kevättä kohti.
Henkilökohtaisesti en enää toivo sitä lunta ollenkaan. Toki lasten kannalta olisi kiva, että pääsisi harrastamaan talvilajeja, mutta oman liikkumiseni kannalta olen ikionnellinen, kun voi tammikuussa tallustaa lenkkareissa.

4 kommenttia:

 1. Kelit on kyllä olleet erittäin muuttuvaisia. Ainoa, mikä tuntuu pysyvän, on se, että lunta ei vaan ole. Muutoin on välillä ihania kirkkaita poutapäiviä, sitten taas harmaata ja kaatosadetta, toisinaan kovaa tuulta jne.

  Kiva että sulla on ollut vapaata. Nautihan niistä! Mulla just alkoi taas kevään osalta opinnot, eli mun vapaa hengailu päättyi tähän. Huhhuh, pientä asennevammaa opintojen osalta kyllä nyt ilmassa, ei ihan kauhean kiinnostava / innostava ole nyt aihe... mutta jospa se tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan ollut ihan älyttömän tuulista. Se on asia, jota en ilmastonmuutoksessa arvosta yhtään. Hyvä, että pysyy pipo päässä kun aika ajoin tuulee todella kovaa.

   Tsemppiä opintoihin!

   Poista
 2. Ihania kuvia! Oliskohan ollut kyseessä samainen päivä (viime lauantai), jolloin sattui poikkeuksellisesti poutaa ja pikkupakkasta tännekin. Ihan supernättiä oli.

  Mutta alan kallistua lumen suhteen samoille linjoille sun kanssa. Koska sitä ei tähän mennessä ole tullut, ei olis enää niin väliksikään. Parasta plussakeleissä on se, että lenkkeillä voi lenkkarit jalassa ilman liukastumisvaaraa. Ja ilma on helppoa hengittää, kun on lämmintä ja kosteaa. (Ja nyt kun tämän tähän kirjoitin, alkaa tietty kohta joku vuosisadan kirein pakkasjakso, jonka aikana lunta sataa metritolkulla)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se viime viikonloppu oli. =) Ihana harvinainen ilmiö.

   Itsekin pelkään eniten sitä, että joskus maaliskuulla sitten alkaa mieletön talvi ja huhtikuun puolivälissä on vielä kolme metriä lunta. Kammottava ajatus.
   Puhumattakaan siitä, että lakkiaisten aikaan ei olisi vielä kunnon kevät..... huiii!

   Poista

Kosmetiikkakommentteja

** En tee kaupallista yhteistyötä minkään tahon kanssa, enkä hyödy tästä kirjoituksesta mitenkään** Koska perheessä on teini-ikäinen, jok...