torstai 11. elokuuta 2016

Koulujen alku


Meillä on ongelma.....


Virallinen paluu arkeen.
Hiukan tämän päivän iloa varjostaa eilen tapahtunut onnettomuus, jossa tuttavaperheen poika (n. 20 v) menehtyi. Hiljaiseksi vetää varmasti vanhemman kuin vanhemman....

Pahoittelut ja osanottomme sinne mäen päälle punaiseen taloon!! Voimia suureen suruun! ♥

***
2001 olin äitiyslomalla kun esikoinen aloitti koulunsa. Vauvan ja melkein 5 veen kanssa oli olevinaan aikaa, ja paistoin lettuja silloin ensimmäisen koulupäivän päätteeksi, välipalaksi.

Jotenkin siitä  tuli perinne, ja meillä on tosiaan ollut joka ikinen vuosi lettukestit ensimmäisenä koulupäivänä, riippumatta siitä minkä luokan kukakin on aloittanut. Tänään nuorin aloittaa yläkoulun viimeisen, ja ohjelmassa on, yllätys yllätys, lettukahvit. Ja kyllä, olen tosiaan erikseen pyytänyt vapaapäivää tälle päivälle tästä syystä.

(Apua, tää on siis 15. vuosi putkeen kun meillä tätä tehdään... 15 vuotta. Jestas! Laitoin muuten viestin sille kotoa-muuttaneelle, että "pitäiskö sun olla täällä tänään" kuvan kera ja vastaukseksi tuli peukku ja virne.)

Heitin vielä somessa haasteen eteenpäin, koska hyvää kannattaa kierrättää. Joten tuttavaperheet, joissa on pikkukoululaisia tai vähän isompiakin, saivat haasteen myös paistaa lättysiä! Napatkaa vaan haasteesta kiinni muutkin!



Pöytä on katettu, letut on paistettu, kämppää on koetettu parhaan mukaan tuulettaa.....
Pakastimesta seuraksi itsetehtyä jäätelöä (vanilja), vähän marjoja, hilloa, sokeria, ja päälle oikein hyvät kahvit. Aijai!! Tätä vapaapäivää taas kannatti pyytää.

***
Tilasin yhdeltä nettikirpparilta erikseen meille tehdyn keittiön maton. Olen lainannut sitä nuorimman tyttären mattoa kesän yli, mutta se on kuivanakin tosi painava (raskasta kudetta) ja vähän hirvittää pestä sitä, koska keittiön mattoa vaan tarvii koko ajan pyykätä koiraperheessä.
No, tämä rouva kertoi, että on olemassa kevyempää kudetta, josta hän on virkannut ja sainpa vielä toivoa malliakin. Halusin sellaisen, missä ei ole isoja reikiä (koirien kynnet nääs...) ja tässä se nyt on. Olen niin tyytyväinen!!!



Posti on ollut ystäväni muutenkin tällä viikolla. Tänään Sportamoren paketti, jossa uudet räyhät tossut. Ihminen, joka kävelee vähintään sen maratonin-puolitoista joka viikko, tarvii kunnon kengät ja vanhoista alkaa mennä kantapäät sisäpinnalta rikki. Tarkoittaa joidenkin viikkojen päästä rakkuloita... 
Hihii!! Näiden  kaverina oli pari teknistä aluspaitaa pitkillä hihoilla. Se talvi nääs....  tosin ihmettelen, miksi niiden pitää olla mallia makkarankuori? Tilasin vielä kokoa M varmuuden vuoksi.... *huoh*


Istutin keväällä kahteen purkkiin kaaren viereen jotain köynnöstä, joka on nyt alkanut kukkia.
Tunnistaako joku? Itselle ei ole jäänyt nimi mieleen, mutta viihtyivät tässä joten ehkä ensi kesänä samaa...


Karhunvattua tulee taas kivasti. Tosin ampiaiset harmikseni pörräävät täällä oikein urakalla. Meinaan tänään kerätä kulhollisen lättyjen ja jätskin kaveriksi.


Tyrni pitänee kerätä tulevana viikonloppuna ja kuivattaa. Hyi kamala miten happamia ne on. Rouheena ei maistu ollenkaan niin timakalta...


Koulujen alku -innossani siivoilin aamulla, ja kas, imurointi on selkeästi vaarallista. Siinä meni peili että helähti.
Hiivatti, nytkö se tietää 7 vuoden onnettomuutta??

7 kommenttia:

  1. Noi perinteet on hauskoja. Meillä on ollut joka vuosi sellainen perinne, että kesäloma aloitetaan menemällä ulos syömään. Tämä perinne on lähtöisin jo mun lapsuudesta. Se jolla on jokin merkittävä vuosi (ala- tai yläkoulun loppu tms) saa valita paikan ��
    Terkkuja Päkä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me pohdittiin (ja testattiinkin) kerran se viimeisen koulupäivän ulkona-syöminen. Se ei vaan pelittänyt. Aina oli jotain muuta, tuli lakkiaisia tms ja luovuttiin siitä. Ehkä idean voisi herättää henkiin.....? =)

      Poista
  2. Ihana lettukesti -perinne <3 Meillä on yleensä ollut lettukestit Suuttujan nimipäivänä (ystävänpäivä), mutta tuon perinteen voisi ottaa myös koulunaloitukseen! :)

    Ihana matto ja sikamageet lenkkarit! Muakin ahdistaa urheilupaitojen ja toppien kireys, mutta vielä enemmän niiden lyhyys! Jotenkin ne aina nousee ylöspäin (joo maharöllykän ja jenkkakahvojen ansiosta varmaan) ja rullaa tuohon vyötärölle :D Sitäpaitsi olen tottunut kulkemaan pitkissä, pyllyn peittävissä topeissa, joten unohtukoon urheilupaidat jatkossakin kaupan hyllyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kutsun ottamaan haasteen vastaan. Lettubileet ekana koulupäivänä tekee siitä, mahdollisesti joskus myös tylsästä, päivästä sellaisen, että sitä odottaa. =)
      Toinen noista tilaamistani paidoista oli muuten sellainen, että vyötärönauhalla (tällä hukkapätkällä reisinauha....) oli silikoni, joka pitää sen alhaalla. Järjettömän hieno idea!! Tosin perheen ratsastaja pisti silmänsä siihen heti, joten voi olla että joudun sanomaan paidalle hyvästit.....

      Poista
  3. Ai niin, ja kukkakäynnös näyttäisi kärhöltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se. Näyttää. Mutta kun on joku yksivuotinen.... pahus kun hukkasin nimilapun. Enkä edes muista mistä puutarhamyymälästä se on.
      Ehkä kuvaan sitä edestä ja takaa ja vien kuvan ensi keväänä kauppaan. =)

      Poista
    2. Mä käyn vielä ehottelee ;) Miten olis tuoksuherne? :P

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Pieni loma, Las Palmas

Oli tosiaan vähän tavanomaista rankempi työputki päällä ja takki alkoi tyhjetä. Onneksi olimme jo sopineet työnantajien kanssa palkattomista...