lauantai 10. kesäkuuta 2017

Arkihaaste 23/52

Ruuanlaitto on ollut iloni. Viihdyn keittiössä.
Nykyään vaan, kun perhe käsittää enää kolme ihmistä, jotka kaikki ruokailevat jotakuinkin eri aikoihin, olen selvästi vähentänyt siihen käyttämääni aikaa. (Eli ostan jotain valmista tai vähintään puolivalmista....)

Nyt kun koulu loppui, tarkoittaa sitä, että kotona olisi kiva olla jotain ruokaa joka päivä.

Ipana kyllä osaa tehdä itselleen ruokaa, mutta onhan se kiva, että jotain voi vaan ottaa ja lämmittää.
Ainakin näin kesän alkuun.....  (Äiti sitten laiskistuu tässä pitkin kesää tämän asian suhteen.....)


Paistoin broilerinfileitä, jotka oli pienitty oikein pieniksi. Jätin ne melko kuivaksi eli ei mitään kastikkeita tms.

Pohjalle ihana perunarieska (olen tykästynyt nyt noihin tortillojen sijaan, ruokaisampia), voitelin sen mauttomalla tuorejuustolla, koska on melko kuivaa, päälle lämmitetyt broilerikuutiot ja noita vihanneksia. Itselläni oli vielä kokonainen avocado palasteltuna, tytär laittoi fetaa ja kermaviiliä.

Omalleni kävi vanhanaikaisesti: tuli niin iso, ettei sitä pystynyt mitenkään rullaamaan wrapsiksi, vaan piti leikata paloiksi ja syödä kuin pizzaa.


Koska sesonki on parhaimmillaan, jälkiruuaksi raparperipiirakkaa.

Tämä on ihan peruspiirakkaohje: 

6 munaa
5 dl sokeria
200 g rasvaa sulatettuna
1,5 dl maitoa
n. 9 dl vehnäjauhoja
vaniljaa
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri, sekoita joukkoon vuorotellen jauhoja ja rasva-maitoseosta.
Kaada isolle uunipellille ja päälle raparperinpaloja (ilman sokereita tms mausteita tai käsittelyä etukäteen). Ripottele tähän päälle jotain jos haluat, minä laitoin kanelia.

Minusta tuosta ohjeesta tulee ehkä juuri aavistuksen liian suuri 60 cm uunivuokaan. 
Nipistäisin yhden munan ja vähän kaikesta muusta....

****
Olen näemmä oikein kunnostautunut tällä viikolla. Jo toinen ruoka alusta asti tehtynä.  hehe! (Se on syytä tässä kohtaa nostaa häntää, koska jossain vaiheessa voi olla, ettei tarvi nostella...)

Meidän perheessä tykätään tacoista.
Aina ei jaksa innostua siitä perinteisestä "jauhelihaa, tortilloja, vihanneksia ja kastikkeita" -mallista, joten heitin koko hoidon vuokaan ja kutsuin sitä nachovuuaksi.


Kaadoin pohjalle paistettua tacojauhelihaa, päälle tomaattiviipaleita ja sipuliviipaleita. Niiden päälle melkoinen keko nachoja, joita murskasin vähän (että mahtuivat tiiviimmin), juustoraastetta ja sekoitin kastikkeen, jossa oli kananmunaa, kermaviiliä ja cheddar-jauhetta (kuuluisi keittää, en keittänyt), joten sitä juuston päälle.
Sitten samanlainen kerros uudestaan.

Pidin uunissa jonkun 45 min ja kiertoilmalla 125°C. 


Kun seuraksi leikkasi vähän kurkkua "salaatiksi", oli olevinaan jo melko terveellinen ateria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti