keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Vähemmän on enemmän

Nyt kun jälleen yksi lapsi on saateltu maailmalle, ajattelin tehdä sen, mitä moni on jo toteuttanut ja itse olen hävennyt: tupa- ja kaappitarkastuksen.

Kaikki salat siis julki. Huh!! Omalta osaltani olkkarin, vanhan tyttären huoneen ja vaatehuoneen osalta. (Tällä kertaa...  älkää yllyttäkö hullua!)


Kun lapsen huone tyhjeni, päätin samantien, että olkkarista on saatava kamaa sivuun.
Se on ollut ahdas, ja kyse on kuitenkin isosta huoneesta.

Tuon huoneen suurin ongelma on kaksi isoa oviaukkoa, takka ja ikkunat (ja niiden alla oleva patteri, joka ei tosin ole juuri koskaan käytössä). Kaiken kalustaminen on äärettömän vaikeaa.
Jollain tavoin inhoan sitä kun kamat "kulkee pitkin seiniä", mutta kokeilin kerran sohvaa ikäänkuin tilanjakajana keskellä ja siinä se vasta hullu oli.

Imuroin, mutta mattoa en tuonut lattialle. Pidän yleensä kesäajan aina matot pois, koska kuljen itsekin paljain jaloin tai crockseissa pitkin kämppää ja harmittaisi, kun hiekkaa kulkeutuu....  (Nyt koiria jurppii kun märkää turkkia ei pysty kuivaamaan kuin eteisen mattoon!)

Tuo on nopea ja helppo siivota.


Vähän ehkä kaikki hakee vielä paikkaansa.
Tikapuut kuitenkin päätyivät tuohon nurkkaan ja minusta niiden paikka voisi olla siinä. Sen viereinen hylly tosin menee harkintaan....


Olkkarin viereinen huone on ollut jokaisen makkari jossain vaiheessa. Viimeksi meidän, kunnes sinne siirrettiin kaikki tyttären kamat vaan pinoon. (Ja miksi, maailma sentään, MIKSI, halusin tuon huoneen seinistä joskus beessin väriset??? Tunkkainen ja inhottava.)

Siihen laitettiin vuosia sitten liukuovet, jotka on eteisen puolelle peiliä. Kun ne oli suljettu, moni luuli, että takana on kaappi. Hämmästys oli suuri kun joskus avasin ne, ja takana olikin huone.

Nyt halusin, ainakin toistaiseksi, ovet pois. Tarkoitus on pitää tämä ns. TV-, työ- ja vierashuoneena. Ajattelin katsella löydänkö jostain kirpulta edullisesti tuonne takaseinälle avattavan sohvan. 

Vierashuoneena se palvelisi parhaiten kun ovet olisi. Onhan vieraiden toki paljon kivempi nukkua ja vaihtaa vaatteitaan yms, kun ei tarvitse tehdä sitä julkisesti. Olen vaan sitä mieltä, että meillä käy sen verran harvoin vieraita, etten pysty pitämään yhtä huonetta odottamassa sitä satunnaista kertaa.....
joten ovet on tallessa ja ne on helppo ja nopea tarpeen vaatiessa tuohon nostaa paikalleen.

****
Vaatehuone sitten. Murheenkryyni.
Paljastettakoon tässä, että nyt puhun vain ja ainoastaan ns. sisävaatteista. Ulkovaatteet, takit, tuulipuvut, toppavaatteet yms joudun käymään läpi myöhemmin (ja sitten vasta hävettääkin.)


Nappasin kuvan mennessä.
Meillä on siis olkkarin kokoinen vaate- ja kodinhoitohuone kellarissa. Tilaa on joku 30 neliötä. Tilassa on pieni onneton avoin vessa, jossa pytty on korokkeella (putkessa oli liitäntä vain 60cm lattiaa korkeammalla...)  Pesukonetorni on kuvan vasemmassa laidassa taustalla, se vessa on tässä heti vasemmalla.

Tämä on kuitenkin toiminut kiitettävästi, koska kun jokainen menee tuonne pukemaan, myös likapyykki päätyy automaattisesti pyykkikoriin eikä minun tarvitse edes ajatella, että juoksisin pitkin kämppää hakemassa kenenkään vaatteita pyykkiin.  HURRAA!!

Tässä huoneessa parasta ehdottomasti on tuo takaseinän piiiitkä ratkaisu henkaritangoiksi. Aivan äärettömän näppärä, ja ennen kaikkea siinä näkee todella mitä vaatteita jemmaa.

Elfa-korit on tosi kivat, mutta tässä ratkaisussa harmi on se, kuten jokainen näkee, että aivan hirvittävä määrä pölyä tuolla täytyy leijailla kun kaikki tekstiili on avoimesti.......  (Ja villakoirien koosta päätellen niille kasvaa seuraavaksi hampaat!!)
Minä vienkin kerran kesässä koko roskan pihalle ja tuuletan kaikki vaatteet ja viikkaan takaisin. Samalla tulee lattia pestyä ja käytyä läpi poisheitettäviä.


Minulla on 6 hupparia, joista yksi oli kuvaushetkellä päällä. Yksi villajakku/villatakki ja kaksi "pikkutakkia", mokkainen ja farkkuinen.
Pitkähihaisia trikoopaitoja oli 5, paitapuseroita 5, ja jotain entisestä työstä jääneitä T-paitoja, jotka on ns. siistimpiä, joku 7-8 kpl. Aivan älytöntä, suoraan sanottuna. Hillota noita ns. parempia T-paitoja. Milloinhan olen pitänyt niistä edes yhtä?  
Huoh!! Täytynee mennä uudestaan alas ja heittää vaan pois.


Omat Elfani, vasemmalta oikealla ja ylhäältä alaspäin:

* huiveja (käytän kerran pari vuodessa) 

* alusvaatteet (pitäisi tilata lisää uusia urheilurintsikoita, ainoat joita pidän vapaa-ajalla)

* T-paitoja raakkasin kylmästi pois. Nyt jäljellä on kolme urheilupaitaa (tekninen materiaali), muutama yksivärinen ja ihan muutama muu.

* shortseja, joku shortsihame, niitä on aika monta. Yksien metsästystyyppisten kohdalla mietin taas, mutta jätin vielä olemaan.....  myös joitain trikooleggareita/juoksutrikoita, kolmet yhteensä

* farkut (kahdet), verkkarit (kahdet), caprilökäreitä

* jumpsuit ja bikinit

* yövaatteita, lähinnä paituleita ja muutamat poikien boxerit yöhousuiksi

Toisessa:

* sukkia (omistan n. 7 tukisukat ja tolkuttomasti muita sukkia)

* hihattomat topit (työvaatteiden alusvaatteeksi), niitä on turhan paljon, mutta olen ostanut niitä Thaimaasta halvalla ja ovat vielä siistejä. Yhden poistin hikitahraisena.

* tekniset kerrastot, siis pitkät kalsarit ja aluspaidat

Alemmat korit ovat tyttären vaatteilla käytössä, jotain villapuseroita tosin olen satunnaisesti lainannut.


Survoin kaikki korit tuonne ikkunaseinälle ja siirsin rottinkisohvan tuohon sisääntulon "eteen". Sohvan käyttötarkoitustakin mietin. Tämä ei palvele meillä mitenkään vilvoittelutilana saunasta. Lähinnä tuohon sohvalle kertyy kamaa (lue: minun vaatteita) lojumaan harkinnalla "ei tarvi vielä pestä, ollut päällä kerran"....  ÄRH! 

Meillä on kaikilla jonkunlainen muovipurkki niille vaatteille jotka tulee pyykistä. En siis laita kenenkään (paitsi omani) vaatteita suoraan koreihin, vaan noihin vateihin. Tässä kuvassa miehen vaatteet on jääneet pyykkikoriin.

Täälläkään ei ole vielä mattoa lattialla. Se on juhannusaattona pesty, joten haluan ensin tuulettaa ja siivota tuon kämpän kunnolla. Siellä matto on ihan välttämätön. Kivilattia on niin kylmä, ja itselläni särkee jalat heti aamusta jos siellä tallustelen paljain jaloin.

Edelleen kamaa on aivan liikaa ja siellä on myös sellaista, jota voisi myydä jos saisi aikaiseksi. Ilmaiseksi en halua antaa, koska esim. tuon yhden telineen ostin vasta edelliskesänä kun jenkkityttö oli käymässä.... ja jätin itseni siihen uskoon, että sille on käyttöä meilläkin myöhemmin. No ei ole ollut. *huoh*

Kuvan oikeaan laitaan jää vielä yksi parikaappi, jossa on lakanat ja pyyheliinat. Nekin itse asiassa on Elfassa kaapin sisällä. Kuinkahan paljon rahaa noissakin koreissa on kiinni? Olisi pitänyt tyttären muuttokuormaan laittaa yksi pino.

4 kommenttia:

  1. Ihanan isot ikkunat teillä olkkarissa! Tosin sisustamista hieman hankaloittavat.

    Tuo beige on vain jokaisen itse kokeiltava ja todettava, että EI! Jostain kumman syystä se kuitenkin tuntuu olevan "skandinaavisen sisustustyylin" perusväri.

    Siis WAU! Teillä on oikein pukeutumishuone! Ja ihku rottinkisohva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, ikkunat on kivat (paitsi silloin kun ne pitää pestä!) =) Ja vanhassa talossa niiden alareuna on tosi matalalla. Se vähän rajoittaa kaman asettamista niiden alle.
      Joo, mikähän siinä beigessä on, että sävy "hiekka" muka oli nätti hailakanbeige? Katit, kammottava lapsenkakanruskea. =)

      Pukeutumishuone. Hei ihanaa! Toi kuulostaa NIIN paljon siistimmältä kuin sairaan suuri kodinhoito-vaatehuone.

      Poista
  2. Hei huippukiva postaus! Teidän olkkari näyttää oikein valoisalta ja avaralta nyt :)
    Meillä kulkee keskikerroksessa kaikki kalusteet seiniä pitkin, se on ehkä vähän tylsää, mutta pakollista kun tilaa on niin vähän. Meillä on myöskin ihan mahdotonta vaihtaa järjestystä olohuoneessa ikkunoiden ja oviaukkojen takia...

    Toi on muuten kätevä systeemi, että vaatteet asuu samassa kerroksessa pyykkihuollon kanssa! Meilläkin on vaatekaapit kodinhoitohuoneen vieressä ja olen tykännyt tosi paljon! Tyttö (alkava murkkuikä) kyllä tinkaa omaan huoneeseen vaatteitaan ja sellaista vaaterekkiä, mutta ei, ei, ei! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä, kun ei niitä kamoja oikein saa muuallekaan. Ja oikeastaan tykkään kyllä tuosta avarasta tilasta. Sehän sitten hukkuisi jos siirtäisi kamat keskelle lattiaa. (Mutta naisena mulla on aina oikeus olla eri mieltä, myös itseni kanssa....)

      Joo, meillä on ollut erimerkkisiä tenavia murkkuiässä, ja vaikka ne silloin halusivat omaa rauhaa pukeutumiseen yms, ei koskaan ollut ongelmaa, että vaatteet oli kaikilla samassa paikassa. Ne haki kamansa ja painui esim. suihkuun ja pukeutui pukuhuoneessa sen jälkeen.
      En kyllä vaihtaisi pois, koska arvaan, ettei ne likapyykit kulkeutuisi sen jälkeen enää perille. JA silloin mun tarvitsis kuljettaa niitä puhtaita kerroksesta toiseen, mikä on myös asia, joka siepppaa jo ajatuksena.

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Pieni loma, Las Palmas

Oli tosiaan vähän tavanomaista rankempi työputki päällä ja takki alkoi tyhjetä. Onneksi olimme jo sopineet työnantajien kanssa palkattomista...