torstai 28. helmikuuta 2013

Perniöläis-Thaimaalainen Tom Yam keitto

Meillä tykätään kunnolla maustetusta ruuasta. En tarkoita sellaista chili-määrää, että kielestä kuoriutuu nahka, vaan maustettua siten, että siinä on vähän potkua mutta myös makua.
Suola ei ole tässä kohtaa mikään mauste. Olin suorastaan järkyttynyt kun tajusin reissun jälkeen, että suolapurkki on  tyhjä.... omassa käytössä se olisi riittänyt ehkä loppuvuoden. (Käytän suolaa leipätaikinaan ja kalaan, en yleensä koskaan mihinkään ruokaan.)

Koska kuljetamme omia eväitä töihin ja tällä hetkellä myös poika vie eväät työharjoitteluunsa, jotain sapuskaa on oltava joka arkipäivä tarjolla. Aamulenkin jälkeen pikainen kurkistus jääkaappiin ja toteuttamaan. Myönnetään, että kaukana alkuperäisestä, mutta varsin hyvä feikki.

Tom Yam Perniöläiseen tyyliin

400g broilerin filettä (en osta suikaleita, ne on leikkuulaudan jätettä)
litran verran vettä (riippuu miten pitkän liemen haluat)
tuoreesta inkivääristä muutama kohtuullinen pala/viipale
400g Findus WOK-vihanneksia (classic)
lime- tai sitruunamehua pullosta tai hedelmästä
MAMA-nuudelipaketti (makuna broileri)
400g kookosmaitoa
200g paseerattua tomaattia

Suikaloi broisku, laita vesi kiehumaan, pudota sinne inkiväärit ja mausta: lihalientä, sipulijauhetta, lime-mehua, chiliä, korianteria, jeeraa, valkosipulia, pippuria. Kun vesi kiehuu, kaada joukkoon kanat ja vihannekset ja odota, että kiehuu uudelleen. Kaada joukkoon tomaatti ja kookosmaito, anna jälleen kiehahtaa. Maista!
Lisää mausteita maun mukaan. Loraus Kikkomania ja rkl sokeria pyöristää maun kivasti. Tomaattipohjaiset vaativat sokerin. Limeä voi olla kunnolla.
Kun soppa kiehahtaa, riko nuudelit pakkauksessaan rutistelemalla. Nappaa pois maustepussi nuudelien joukosta ja kaada rikotut nuudelit liemeen.

Sain oman 3 litran kattilan lähes piripintaan.

***********
VINKKEJÄ:
* yksikyntisen valkosipulin voisi leikata neljään lohkoon ja heittää kaikki lohkot kokonaisena joukkoon.
* Thaimaassa sopassa on aina myös tomaatinlohkoja
* jos saat jostain tuoretta korianteria, se aateloi sopan täydelliseksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pitkään kaivattu SPA1 ja säilömistä

Mies otti Bonon ja ajoivat viime perjantaina Elimäelle, metsästysmajalle viikonloppua viettämään. Lauantaina tekivät jälkiä seuraavan päivä...