lauantai 20. kesäkuuta 2015

Lomaa osa I

Aloitin tosiaan viikon loman niistä valvomisista.
Mitään erikoisia suunnitelmia ei tälle viikolle ollut. Se onkin paras tapa.

Maanantaina lähdettiin aamulenkille Teijolle. Luontotalolta patikoitiin Endalin laavulle siten, että yhdessä risteyksessä käännyttiin väärälle polulle ja päädyttiin kartalla lähes Teijon keskustaan, kunnes käännyttiin takaisin. Reilu 7 km tuli ennen kuin osuttiin laavulle, mutta kivaa reittiä joten mikäpä siinä oli tepsuttaessa...
Kahvit laavulla. Siellä oli yöpynyt jokin nuorisoporukka, kolme jäppistä heräili vasta kun saavuttiin paikalle, joten aika pikaisesti jatkettiin matkaa.
Kympin lenkki autolle saavuttaessa, hauskasti matkan varrella vielä työkaveri-Maija tuli miehineen vastaan.Koirien kahvitauko: kurkkutorvet


Ryhmä-Rämä, koirien parhaat puolet näköjään kuvassa


Keskiviikkona tehtiin suunniteltu retki Porvooseen. Vanha lukion aikainen kaveri perheineen otti meidät vastaan ja lähdettiin turistiksi kotikaupunkiin. Harmitti jälkeenpäin etten hoksannut tökätä trackeriä päälle, olisi ollut mielenkiintoista nähdä kuinka paljon me loppujen lopuksi käveltiin, koska koko kaupunki kierrettiin.
Porvoo on muuttunut aika tavalla siitä kun itse siellä asuin, tai kun käytiin vanhempien luona. Suloinen kesäkaupunki!! Suosittelen!

Seura oli meillä nyt tavanomaista parempaa. Ihana lounas sushi-paikassa, terassikeikka (kesän ensimmäinen!) ja hyvät kahvit päälle Lähdepolulla. Kyllä todellakin kelpasi! Tää otetaan uusiksi samalla porukalla vaikka jossain toisessa kaupungissa.  KIITOS!!


Raatihuoneen toria
Hassu yksityiskohta: kukaan ei myynyt "Porvoo"-aiheisia kamoja, oli pelkkää Finlandia ja Helsinkiä.


Kapeita kujia, turistilaumaa


Kävelysilta oli remontissa, Paahtimo taustalla


Ne pakolliset ranta-aitat....


Vanhaa kotitaloa portilta kuvattuna, ei näytä muuttuneen paljoakaan

Muuta tekemistä: koetettiin lopetella tuota loputonta yläkerran siivoamista/remonttia. Lotan huone alkaa olla aika lailla valmis, jotain pieniä yksityiskohtia vielä on.
Kuvasin ja lajittelin kamaa kirpputoreille, ja ilokseni aika paljon kamaa onkin jo vaihtanut tai vaihtamassa omistajaa. Vielä tosin löytyy yhtä sun toista..... *huoh*

Juhannus meni rauhassa kotona. Oltiin toki pohdittu, että lähdettäisiin Förbyn juhannusjuhlia katsomaan, siellä oli bändi ja muuta iloista menoa, mutta jotenkin ei innostanut. Pihahommia touhuttiin siinä päivä, hiukan kehnosta kelistä huolimatta, ja iltaa kohdenhan se vaan parani.


Idea ei ole yksin omani, mutta meistä tämä oli melko tyylikäs.


Päiväkahvin seuralainen: kirsikkapiirakka


Allas tuli pestyä ja iloksemme sieltä löytyi, ilmeisesti viimevuotisen poikanen, toinen vesiliskoJuhannuksen pakollinen: ei kokko, mutta grillissä poltettiin

Näin juhannuksen jälkeen, juhannuspäivänä: pekaanipähkinäpiirakkaa, luultavasti lisää yläkerran siivousta jos alkaa satamaan. Mattopyykki oli mun haaveena, mutta koska niitä ei pysty kuivattamaan, taidan sen sijaan pestä saunan.  =)

Ja koska seuraamani merikotkan poikanen tekee ensimmäisiä lentotreenejään tuolla suorassa lähetyksessä, vahtaan sitä silmä kovana ja olen huolissani mokoman pennun puolesta. Hih!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pitkään kaivattu SPA1 ja säilömistä

Mies otti Bonon ja ajoivat viime perjantaina Elimäelle, metsästysmajalle viikonloppua viettämään. Lauantaina tekivät jälkiä seuraavan päivä...