torstai 23. marraskuuta 2017

Kylppäriremonttia, surullisen kuuluisa osa I

Kolmen viikon jälkeen, jotain oppineena sanon ihan ilmaisena neuvona: pyytäkää AINA tarjous ainakin kolmelta eri taholta ja pyytäkää referenssejä!!!

Tämä tarina on hyvin surullinen ja valitettavasti ihan tosi.

*****
Ei nyt ihan suoraan, että koska ei muutettu niin.... mutta vähän sinne päin.
1999 tehty kaakeli oli auttamatta vanha, vanhanaikainen ja kulahtanut. Kyllästytti ja parista kohtaa saumat jo falskasi.....


Tästä lähdettiin ma 6.11. kun putkimies ja sähkömies tulivat aamulla irrottamaan omat osuutensa.
Varsinainen remontin päämies sitten ilmoittikin jo samana iltana, etteivät saaneet tavaroita paikalle vielä joten aloitus siirtyisi.......

Sehän pänni. Oltiin mun isän kämpän suihkun varassa ja ärsytti ajaa joka ilta erikseen suihkuun asuntoon, jonka muu lämpötila on suunnilleen +16 eli siellä tuli vilu heti suihkun jälkeen.
Noh, näitä valintoja.....

Torstaina tulin töistä kotiin ja näkymä oli tällainen:


Lähinnä tuli mieleen, että muutama lapsi on päässyt irti ja saanut vapaasti roiskia.
No, tasoitehan se. Mutta mainittakoon, että haju oli kummallinen. Ei mikään hirmu vahva, mutta kun meillä mennään kylppärin ohi esim. vaatehuoneeseen, siitä joutui kulkemaan ja joka kerta se jotenkin ällötti. Sellainen imelähkö....

Ja kuten yleensä remonteissa, eihän tämäkään mikään Strömsö ollut.
Miesten piti tulla perjantaina aamusta jatkamaan, oltiin alustavasti sovittu sähköt ja putket seuraavalle maanantaille, kun tulee viesti, että slammaaja on sairastunut eikä pääse paikalle, siirtyy lauantaihin...

Jokainen arvaa jo, ettei ne mitään lauantainakaan paikalle päässeet.....

(Ja tässä vaiheessa mies kertoi, että toinen noista tekijöistä oli kertonut torstaina menevänsä tekemään yhtä toista kohdetta, koska heille oli alunperin ilmoitettu, että meidän homma alkaisi vasta seuraavalla viikolla.... ja toki se tautikin on ihan mahdollinen.)

Lievästi kiroillen vaihdoin isän kämpän lämminvesivaraajan asetukseksi "yölämpö" ihan vaan sähkön säästämisen nimissä ja kävin suihkussa lauantaina aamulenkin jälkeen.

Sunnuntaina tulee sitten viesti: jospa vielä huominen, pääsemme paikalle tiistaina aamusta.
Pyysin miestä lähettämään viestin, että "tiistai käy, mutta vaimo nukkuu yövuoron jälkeen keskiviikkona joten se EI käy".
Yllättäen homman myyjällä oli munaa tässä vaiheessa lähettää lasku tavaroista, eräpäivä 7 pv. Arvatkaa maksoinko ajoissa?

No eipä tullut ketään tiistaina tai keskiviikkona.
Torstainakin olin päivän kotona. Homman myyjä kävi kyllä aamulla kuluttamassa tunnin alakerrassa hioten seiniä, mutta siihen se sitten jäikin. Jäin miettimään odottavatko MINUN imuroivan hiontapölyn sieltä pois ja jos niin millä. Tuollainen hieno betonipöly tappaa meinaan imurin kuin imurin hetkessä....

Perjantai meni niillä käsityömessuilla ja kotiin tullessa mies kertoo ensimmäisenä, ettei kukaan ole edes käynyt päivän aikana......
Viikonloppu meni tietenkin.

****
Maanantaina 20.11. sitten suvaitsivat saapua. Eivätkä tienneet mitkä värit olin valinnut.
Valintahan tehtiin sille myyjälle ja syys-lokakuussa. Arvatkaa vaan muistanko värien nimet!?

Tässä välissä meille oli mm. kerrottu, että toinen työmiehistä makaa sairaalassa tiputuksessa, on muuten vaan antibioottikuurilla ja sairas. Metkaa, että ensinnäkin toipui noin nopeasti eikä mitään ulospäin näy, edes tällaiselle, joka niitä potilaita päivittäin hoitaa. Toisekseen, jos aivokalvontulehduksen jäljiltä on perjantaina sairaalassa, ei kyllä takuulla ole maanantaina vielä meidän kylppärissä.

Noh..... koska tästä nyt tulee sitten surullisen kuuluisa jatkokertomus, sanottakoon, että äijät puuhasteli tuolla kellarissa ma-ke joka päivä pari tuntia. Koska lapsen harrastus ja oma meno, en ole ollut kotona ennen kuin tänään oikeastaan käytännössä kuin nukkumassa. Joten ei ole sillä lailla tullut käytyä tuolla kellarissa katsomassa miten työ etenee. Ajattelin myös, ettei puolivalmista ole kohteliasta arvostella....


En osaa sanoa miten muut tähän suhtautuvat, mutta tiedän, että EN TILANNUT TÄTÄ!

Me tilasimme tumman harmaan lattian (värin nimi oli Tuhka) sekä vaaleat seinät (Plata).
Nyt epäilen, että kundeilla meni värit väärinpäin, laittoivat lattiaan tuon vaalean ja koska harmaata ei ollut riittävästi, sekoittivat sitä sitten tuohon harmaaseen.

Seinät on lähinnä camoflauge-tyyppistä riemunkirjavaa koiranoksennusta!



Poika lähetti pyynnöstä kuvan omasta kylppäristään, koska tässä on idea, miksi ylipäänsä halusimme mikrobetonia....
Pinta on toki "kirjava" sillä lailla, että siinä näkyy tuo tekijän kädenjälki, mutta ei siinä nyt hyvä maailma sentään voi olla montaa eri väriä.

Ikävä kyllä tämä tarina jatkuu.......

Eniten tässä jurppii se, että minähän voisin saunoa vaikka joka ilta. Nyt on kolme viikkoa oltu ilman ja vaikuttaa siltä, että menee toinen mokoma jos tästä isommin aletaan riitelemään.

3 kommenttia:

  1. Mua niin suututtaa, että tollasia firmoja ihan oikeasti pyörii markkinoilla :(. Minä kun olen jotenkin lapsellisesti uskonut ja toivonut, että tarinat on vaan urbaania legendaa, mutta koska sinä olet se, joka tämän olet kirjoittanut ja kuvannut, uskon kyllä, että olen väärässä.

    En osaa oikein edes sanoa mitään muuta kuin että voihan pylly sentään ja että toivottavasti tällä tarinalla tulee vielä olemaan onnellinen loppu. En vaan nyt ihan äkkiä keksi, miten, mutta toivon silti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Sitähän mekin ollaan kirottu, että olisi jälleen kerran pitänyt olla uskomatta vakuutteluja osaamisesta... tai ainakin pyytää niitä referenssejä.
      Noh, ensi viikolla jatketaan. Joko he korjaavat (kuluttajansuojalain mukaan heillä on ensisijainen oikeus siihen) tai sitten hoitavat jonkun ammattilaisen tekemään....

      Poista
  2. Ei juma*****! Ihan epätodellista meinkinkiä! Nyt pitäkää puolenne, että saatte mitä olette alunperin tilanneet ja alennusta aikataulusta viivästyksen vuoksi!!

    Tsemppiä! Ihan tosi kurjaa odottaa ja odottaa! Ärh :(

    VastaaPoista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Mietteitä maaliskuusta

Tämä ilmeisesti on laskennallisesti yleensä ensimmäinen keväkuukausi. Taivaan kiitos kaupunki sai aikaiseksi edes kertaalleen ajaa tästä mei...