sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Arkihaaste 45/52

Kun ajoissa aloittaa, on ihan hyvä jo Tapaninpäivänä korjata kaikki pois....

Minä siis en kestä tätä pimeää aikaa vaan haluan valoa, lämpöä ja joulumieltä. Joulunodotus on parasta.
Joten meidän arki on tällä hetkellä tätä:


Eteisessä siis vähän jotain.....

Pihalle laitettiin valopallot. Raahasin tuollaiset isot rottinkipallot Tallinnasta joitain vuosia sitten. Ne oli siellä kaupan koristeena ja oltiin joulun välipäivinä reissussa. Myivät siis mulle koristeet suoraan katosta. Niihin säänkestävät valot ja se on siinä.Ne on hauskat lumipallot tuolla omenapuussa. Halkaisija joku 30 cm.

Muina rikkoina rokassa eli valoina on luonnollisesti nykyään joka ilta otsalamppu sekä koirilla valopannat. Tilasin netistä monta vuotta sitten Leuchtien pannat koirille ja tänä vuonna niihin vasta tarvitsee vaihtaa paristot. Sanoisin, että kohtuullisen kestävää tavaraa!! 


Joku taannoin kommentoi iltalenkillä "hauska idea laittaa koiralle jouluvalot" ja joku toinen melko närkästyneenä "en tajua miksi koirallekin pitää laittaa valot", mutta nämä kommentit jätän omaan arvoonsa.
Kun eläimet on metsässä täysin vapaana, pystyn noista värivaloista päättelemään kumpi on missä (eri väriset pannat) ja pitämään silmällä, että pysyvät mukana. Pimeässä ei nimittäin otsavalolla kyllä koiraa löydä, jollei sen silmät juuri satu valon säteeseen.  Pannat on meidän koirien mieleen enemmän kuin heijastinliivit.

Muuten, tuli tuosta mieleeni: joskus yli 10 vuotta sitten kun meidän Mummokoira-Karo oli vielä hyvin pieni, kävelin sen kanssa lumisessa metsässä ja yhtäkkiä tajusin tuijottavani keltaisiin silmiin lähes omieni korkeudella (luultavasti ne oli korkeammalla....). 
Peura seisoi aivan polun vieressä jähmettyneenä....  en tiedä kumpi meistä säikähti enemmän.  =)  Joten otsavalosta on tällä lailla haittaakin....


Kuka minua tuijottaa keltaisin silmin??? 

2 kommenttia:

 1. Tiiätkö mä oon ihan ällikällä lyöty, että olet jouluihminen! Miten mä oon tämmösen faktan missannut?! Mutta siis ihanaa, meitä on muitakin! ♥

  Meillä on koiralla kans toi valopanta ja on kyllä kätsy. Varmasti hankitaan pennulle oma, jahka sen kanssa saa alkaa lenkkeilemään! Mä aina nauran, että lenkitetään diskokoiraa kun ton pannan laittaa vilkkumaan :D Ja siis vaikka koira on hihnan päässä eikä todellakaan vapaana, niin toi on hyvä. Meidän pikimustaa koiraa, mustaa tietä vasten pimeällä, on muuten ihan mahdotonta nähdä! Puhumattakaan, että autoilijat sen havaitsisi! :O

  Kivaa ja rauhallista viikonloppua sinne! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou, minähän OLEN aivan jouluhöpsö!!
   Juu, tiedän, inhoan julkisesti noita pakkojuhlia, mutta joulu ei kuulu niihin. Ja meillä joulu on mielentila, ei välttämättä 24.12. eli oma joulumieleni kestää hyvin sen, että olen tänäkin vuonna töissä kaikki pyhät. Itse asiassa syömme jouluaterian isolla porukalla ilmeisesti la 23.12. juurikin tuon työn vuoksi.

   Valopannat on hyviä. Ja näin kun itsekin liikkuu joskus autolla, kieltämättä on hyvä mieli, kun ei törmää koiraankaan kun sen näkee. Ne pimeänä kulkijat on tosi pelottavia!

   Samoin, ihanaa viikonloppua!

   Poista

10 positiivista

Nopeasti 10 iloista ja positiivista asiaa elämässä juuri nyt: Kanelikarkkeja!!! ♥ Tilasin näitä toden totta Amazonilta, koska ...