tiistai 10. maaliskuuta 2015

Yhteisvastuullinen kerjäys

Sohaisin näemmä ampparipesää fb kommentilla näistä yhteisvastuun kerjureista ovella.

Osa ei omaa minkäänlaista sisälukutaitoa ja puolusteli heti omaa riparilaistaan, jonka oli "pakko" juosta lapun kanssa ovilla. Osa kommentoi valitettavasti vaan yksityisesti...
Surullisinta tässä oli se, että ihmiset kielsivät julkaisemasta keskustelua (joka olisi voinut olla myös asiallinen ja hedelmällinen!) ja toisekseen heittäytyivät henkilökohtaiseksi tyyliin "siellä sairaalassakin tapahtuu niin paljon kaikkea, että ihan sama saako joku hoitaja nukuttua vai ei"....
Valitettavasti vaitiolovelvollisuus estää mua kommentoimasta jälkimmäiseen asiaan mitään.

Olisin kuulemma ihan hyvin voinut laittaa lapun ovelle, että "ei saa koputtaa, täällä nukutaan" (Meillä on pahasti myöhässä, jos ovelle pääsee. Kyllä silloin jo haukutaan!) ja "jos riparilaiset ei sitä olis tehneet, joku muu 100varmasti olisi" (Miksi siinä tapauksessa kukaan muu taho ei käy kerjäämässä rahaa ovella kuin nämä?).

Niin kai.

Ensinnäkin: tässä yhteiskunnassa on jotain perustavaa laatua väärin, jos MUN vastuulla on suojella omaa yksityisyyttäni noilta kerjääjiltä. Ylipäänsä asia on täysin päälaellaan nykysysteemissä.

Kyllä, voin (joudun!) maksaa rahaa siitä, että en saa puhelimeen puhelinmyyntiä/markkinointia ja mitä niitä onkaan. Ei toimi, kokemusta on. Kyllä, voin aidata pihani ja kieltää tulemasta peremmälle. Silti ovelle saa koputtaa ikkuna/ovi/katto/pölynimurikauppias samoin kuin mikä tahansa puolalainen hilavitkuttimen myyjä lapulla "olen kuuro, sokea ja mykkä, osta tavaraa" (Tämä tarina on tosi....)

Jos SPR pystyy järjestämään Nälkäpäivä-keräyksensä ilman ovelta ovelle kerjäämistä, miksei vastaava ole mahdollista Yhteisvastuukeräyksessä? Miksei meidän ovella juokse vuosittain Veteraani-keräyksen tyypit, nekin hoitaa asian asiallisesti esim. kauppojen ovilla.

Toinen pointti, jonka kanssa voin hyvin olla yksin, mutta kuinka monella on tänä päivänä enää käteistä rahaa kotona, jolla voi osallistua näihin keräyksiin?
Itse lahjoitan SPR:lle vuosittain, mutta joudun lähes joka kerta hakemaan rahaa erikseen sitä varten. Meille ei kannata tulla ryöstötarkoituksessa, koska ainakaan käteistä ei irtoa yhtään.
Ja kun satun olemaan sitä mieltä, että tuo on asiaton tapa hoitaa asia, en antaisi rahaa vaikka sitä olisikin.
Sääliksi käy vaan niitä rippikoululaisia, jotka pakotetaan tähän....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pitkään kaivattu SPA1 ja säilömistä

Mies otti Bonon ja ajoivat viime perjantaina Elimäelle, metsästysmajalle viikonloppua viettämään. Lauantaina tekivät jälkiä seuraavan päivä...