sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Hyvää yötä ja huomentaaaa....

Hyvää yötä ja huomenta
Ehdit myöhemmin nukkua
24 tuntia
Toivottavat sulle onnea

Hyvää yötä ja huomenta
Hei älä vielä luovuta
Kaikella on hintansa
Mut mikään ei oo vielä mahdotonta


- Don Huonot -


Syksyn remonttitrauma on sekoittanut omalta osaltaan omat yöuneni. Stressi on takuuvarma hereillä pitäjä. Toisaalta älytön kolmivuorotyö tekee saman, normaalikin kroppa alkaa hikata kun vuoro vaihtuu lennossa monta kertaa viikossa.

(En viitsi edes mainita, mitä ikä tekee näistä vuoronvaihdoista toipumiselle..... kun samainen ikä taitaa olla osasyy huonoihin yöuniin muutenkin. Hemmetti, naiset joutuu kärsimään aivan kaikesta! Epäreilua!)


Nukkumatti lasten....

Olen ikionnellinen, että yövuoroja ei ole enää listassa joka viikko. Se oli jo todellakin liikaa.
Toki joulun aikaan meille vuorotyöläisille tulee virkaehtosopimuksen mukaan ylimääräisiä vapaita, joten siksikin rytmi vähän sekoili, kun oli pari töitä, pari vapaata, pari töitä, pari vapaata...
Olin suoraan sanottuna hyvinkin kateellinen yhdelle työkaverille, joka teki joulun töitä (kuten minäkin), mutta jäi siitä suoraan kahdeksalle (!!!!) vapaalle. Sehän on jo loma!

Oli silti itselläkin vapaapäiviä kivasti ja toki sain relattua ja loisittua. MUTTA.... jälleen kerran, kuten aina pitkien vapaiden jälkeen, havaitsin kärsiväni ärsyttävästä sunnuntai-maanantaiyön traumasta. Tiedättekö: kun vapailta tiedät, että huomenna taas kello soi, uni vaan karkaa. Ihan kuin se kello jättäisi soittamatta juuri huomenna? Oma su-ma yöni sattui toki olemaan ke-to yö mutta sama asia.


Olen joskus pohtinut jonkun nukahtamislääkkeen kokeilemista. Toisaalta vierastan ajatusta ns. kemiallisesta unesta ja olen nähnyt miten osa sekoittaa ihmisen pään tyystin. Ilman kokeilemista ei toisaalta voi tietää mikä itselle sopii. Enpä haluaisi joutua heräämään työpäivään täysin krapulaisena jostain uninapista....

Melatoniinia olen kokeillut ja se yllätyksekseni alkoi väsyttää, vaikka käyttöohjeissa sanotaan, että se pitäisi ottaa hyvinkin 2-3 tuntia ennen suunniteltua nukkumaanmenoa. Minä nappasin napin huiviin ja olin varttia myöhemmin ihan tokkurainen ja sammuin heti. Kaipa se luonnonmukaisena olisi hellävaraisin näistä. Toisaalta se ei väsytä jos kroppa on stressitilan vuoksi kierroksilla (mikä rehellisesti on yleensä syynä siihen, etten pysty nukahtamaan...)


Hyväkin stressi vie unet.
Meillä alkaa remontti olla vaiheessa rakennetaan uutta. (Tästä myöhemmin oma juttunsa.)
Olipa tässä yö, jolloin olin illalla jo hyvin voipunut ja ajattelin kirjaa lukiessani, kun silmät jo harittivat, että ihanaa, nyt varmaan nukun aamuun asti.... ja sitten päästin ajatuksiini jonkun remonttijutun ja puff, se niistä unista. Loppuyön koetin vältellä ajattelemasta kylpyammeita, suihkuja, kaakeleita yms. mutta senhän nyt jokainen arvaa miten kävi: mitään muuta ei mielessä ollutkaan.

Joten jälleen kerran: koetan rauhoittaa elämäni mahdollisimman tasaiseksi.
Teen asiat samoin kuin aina: lopetan ruudun edessä roikkumisen hyvissä ajoin, juon teetä (kofeiinitonta). luen kirjaa, pesen hampaat ja siirryn sänkyyn. Luen siellä hetken ja lopulta laitan kirjan pois ja pistän silmät kiinni.


Hyvää yötä! Hyviä unia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Töihinpaluu

Huh huh!! Olin jo unohtanut, miten paljon työnteko haittaa harrastustoimintaa.... Palasin niin, että kolmen viikon listasta oli jäljell...