torstai 11. tammikuuta 2018

Talven sävyjä

Pikkupakkaset on vihdoin saapuneet myös Lounais-Suomeen.
Paino sanalla pikku, koska edelleen pakkasta on maksimissaan se kolme astetta eikä esim. lumitykkiä ole haluttu vielä käynnistää, koska se vaatisi mielellään vähintään sen -5.

Mutta suureksi iloksi on ollut myös kirkasta. Sitä aivan järkyttyy nähdessään (sattumalta vielä vapaapäivänä) aurinkoa, kun on tässä useamman kuukauden taapertanut vain pimeydessä.


Kirkko aamulla 6:45 kun ohitettiin.
Nuo valot on jotenkin hienot.

Koska meillä herättiin tänään ennen viittä (vapaalla, juu) ja lattiavalu oli sovittu alkavaksi kuudelta, tein koirien kanssa vaan pienen lenkin 6:30 ja päätin, että hoidan muutamia kotiasioita välissä ja lähden sitten päivällä niiden kanssa metsään.


Matkalla metsään.
Kello on n. 10:30 ja maailma on jotenkin tosi sininen.



Vakkaripaikalla karkkien etsimistä.
Polut on jotakuinkin tallattu jo auki.
Hyvin vähän on lunta tai kuuraa enää pinnoilla.


Loppujen lopuksi Suomen talvi on aika harmaa.
Vähän vihertävää joukkoon, mutta eipä paljon muita sävyjä ole.



Näitä piikikkäitä kasveja oli vaikka kuinka.
Nämä nyt toki on vähän piikkisiä itsessäänkin, tyrnit,
mutta paljon oli piikkejä kaikissa varsissa ja korsissa.

Ihana lenkki. Pitänee ottaa enemmän tavaksi pyrkiä menemään vasta valoisassa lenkille. Se virkisti vielä enemmän kuin tavallinen lenkki. Valo sen tekee.

5 kommenttia:

  1. Tänään oli kyllä ihan superkaunis ja huurteinen aamu. Otti pannuun, kun ei ollut kameraa kassissa, kun käppäilin töihin. (Mun puhelimen kamera on ihan lelu). Oli vaan pakko aamulla päättää, otanko mukaan salivehkeet vai kameran, koska molemmat ei mahdu, joten pattitilanne :)

    Erityiskaunis toi sun viimeinen piikkikuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli. Nuo piikkikasvit oli hauskoja, koska niitä oli vaikka minkälaisia.
      Huvittavin ehkä oli meidän aita, josta oli tullut "piikkilankaa" yön aikana. =)

      Poista
  2. Ihan sitä unohtaa, kuinka kirkasta ulkona voi ollakkaan! Täällä paistoi aurinko myös parina päivänä ja nyt on tuollaista kuuraista ja kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se. Sitä on jo unohtanut miltä tuntuu kulkea valoisassa! Tosi pelottava ajatus, että sen voi unohtaa. Mutta enpä äkkiseltään pysty muistamaan syyskuun jälkeen päivää, jolloin olisin vapaalla nähnyt aurinkoa. Töistä ikkunasta muutaman kerran kyllä.

      Poista
  3. Niin kaunis talvinen metsämaisema! ❤ Etenkin tuo kuva joissa koirat tutkivat maastoa on hurmaava! Miten tuo puu voi kasvaa noin kippuralla? IHANA!

    Lisää näitä kuulaita ja kirkkaita päiviä kiitos! :) Ihanaa kun ei tarvitse joka käänteessä pestä ja pyyhkiä rapaisia tassijakaan kun maa on kuiva!

    VastaaPoista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Mietteitä maaliskuusta

Tämä ilmeisesti on laskennallisesti yleensä ensimmäinen keväkuukausi. Taivaan kiitos kaupunki sai aikaiseksi edes kertaalleen ajaa tästä mei...