keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Rouva Hulda Huoleton ostoksilla

Kaikki kiva loppuu aikanaan. Niin myös tämä "loma".


Viikko alkoi varhain. Maanantaina kello soitti kuudelta. 4 kilsan lenkki ja suoraan sieltä lääkärille, jossa huiskuvahäntäiselle poikakoiralle kahden minuutin laserhoito. 

Arvatkaa miten typerältä tuntuu käyttää 25 min suuntaansa tuon kahden minuutin takia, puhumattakaan 50 kilsan ajelusta eestaas. No, se on sen väärtti, koska meillä todellakin häntä huiskuttelee ja silmät on kirkkaat.
Kuvassa vähän vakavana, mutta oikeassa elämässä oikein virkeä.


Lämmityskautta käynnistelen. Kyllä takkatuli on vaan niin kiva.

Tosin tuo varaava on hivenen ongelmallinen, jokavuotinen juttu. Koska sitä pitäisi alkuun lämmittää tosi varovasti mutta joka päivä. Se tarkoittaa sitä, että piippu lämpenee rauhallisesti, ei halkea, ja myöhemmin on turvallista lämmittää kunnolla.  

MUTTA samanaikaisesti nyt on ollut muutamia niin lämpimiä öitä ja päiviä, että pienikin lämmittäminen tekee vaan kämpästä tosi kuuman..... 

Eli aloitan ilmeisesti tämän varovaisesti-osion vielä toiseenkin kertaan.


Eilen ajelin Turkuun. Ensin Myllyyn tarkoituksena löytää jälleen XXL:stä hyviä tarjouksia, lähinnä chian siementen osalta. Mutta kuinka ollakaan, viereinen Ruohonjuuri-kauppa myi niitä erittäin edukkaasti, joten se siitä sitten.

Airo Gelaton ohi en pystynyt kulkemaan.....  (Yritinkö edes?? Muka.)
Sitruunasorbetti + sitruunalakritsijäätelö oli yhdiselmänä sellainen, mikä meinasi viedä kielenkin. NAM!


Punnitse & Säästä -kaupassa poikkesin sen verran, että ostin kuivattuja inkiväärejä sekä aloe veraa.
Inkiväärit olikin tosi tujua kamaa... huh huh!
Pitää flunssat loitolla.


Ihan oikea tarkoitus tällä reissulla oli poiketa Ikeaan, josta hakea pari pimentävää rullaverhoa.

Kyselin heti alussa joltain myyjältä olisiko heillä sellaisia perässävedettäviä pieniä kauppakoreja. Tiedättehän, niitä mitä on jo monissa kaupoissa?
No ei ollut. Ja päivän päätteeksi arvaankin miksi......

Ostin siis "ihan vaan vähän"......

Rullaverhojen seurassa (muistin ne sentään....) näkyy noita istuintyynyjä. Entiset kaipaa kipeästi pesua, ja vaihtarit on kiva olla. Nuo tarralla kiinnitettävät on ihan parhaat!


Ostin ehkä pari vuotta sitten 6 kpl mustia pieniä leipälautasia. Olisin ostanut niitä nyt lisää arkikäyttöön, mutta ihastuin noihin värillisiin.
Olen pitkään ollut jumissa mustan ja valkoisen kanssa, joten vähän väriä keittiöön. Euron lautasia pieni pino, turkoosia ja omenanvihreää. Tulin hyvälle mielelle.


Tuikkukynttilöille löysin purkin. Näitä on kiva nyt polttaa kun muistuttavat olemassaolostaan koko ajan pöydällä. Osasin tällä kertaa sentään kulkea niiden kynttilöiden ohi....


Astioista tarttui mukaan myös kulhoja. Mustat on vanhaa ostoskertaa, valkoiset samanlaiset heitin yksiselitteisesti roskiin. Niihin tulee kammottavat harmaat raapiutumisen jäljet käytössä, ja koska aloin noilla väreillä leikkimään, menköön sitten kerralla. Turkoosia, omenanvihreää ja poltettua oranssia.

Puurokulhoja tarvitsee aina olla. Nekin näitä euron kappalehintaisia. Ikea on tässä mielessä kiva kauppa. Konkurssi ei tule heti, vaikka vähän uusisi keittiönkaapien sisältöä.

Koko eilisen päivän kruunasi sitten treffit vanhan ihanan ystävän kanssa.
Hän on kuntoutuksessa Turussa ja vietti kanssani vapaaillan. Käytiin syömässä ja juoruttiin.
Maailma on taas hetken parempi paikka!! Kun välimatkaa on tuo 250 km, näkee niin liian harvoin.

Ystäväni, olet mielessä!!! ♥♥♥


Eilen lounaaksi tehty chilinen broilerikeitto. Ihan perusjuurekset ja broitsu. 
Seuralaiseksi -30% tarjouksesta paahtoleipää ja juustoja. Näissä vuohenjuustoviipaleet ja vähän raastetta, uunissa sen verran että pinta sulaa..... oi nam.
Tyttäret sai mozzarellajuustoa ja raastetta, eivät muka tykkää vuohenjuustosta. (Hassut!)

Ehkä nuo astiat ei nyt niin fiksuilta näytä näin väriyhdistelminä, mutta ainakin itse tulen tällaisena sateisena ja synkkänä päivänä hyvälle tuulella kun on vähän väriä pöydässäkin.

2 kommenttia:

  1. Wääääää! Mäkin haluun Ikeaan!! Ja kaverin kanssa maailmaa parantamaan Tulis niin tarpeeseen molemmat! Lucky You! <3

    Ja rispektii sulle...Mä en olis mitenkään pystynyt kulkemaan kynttilöiden ohitse riipimättä niitä ostoskärryyn! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Kehtaanko edes tunnustaa? Toisaalta, mikäpä täällä enää privaattia olisi.... joten: hamstrasin kynttilöitä vuosi sitten niin, että edelleen laatikossa on 3 x 50 kpl tuikkupakkausta ja 14 (neljätoista!!!!) haisujuttua, sellaisia laseja. Oli vähän niinkuin pakko kävellä tällä kertaa ohi..... =D

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Pieni loma, Las Palmas

Oli tosiaan vähän tavanomaista rankempi työputki päällä ja takki alkoi tyhjetä. Onneksi olimme jo sopineet työnantajien kanssa palkattomista...