lauantai 9. huhtikuuta 2016

Rusinagate

Mun on ihan pakko....
Siis nää iltapäiväskeidan otsikoinnit...

***
Joku fitness-ihminen on nyt sitten saanut koko kansan mielen pahoitettua sillä, että kielsi 2-vuotiaaltaan rusinat, koska tämä oli kiukutellut. Ajatella. Kyllä nyt maitokin jo happanee siinä perheessä, niin syvällä mennään.

****
Siis mitä??? Minne yleinen maalaisjärki on kadonnut?
Edellisen kerran vastaavaa käännettiin lehdissä lokakuussa 2014, kun jonkun kaupan myyjä piti kutsua paikalle viemään kaupassa kiljuva kakara ulos, kun vanhempansa eivät siihen pystyneet (tai jotain). Siitä aiheesta mulla olikin muinoin sanottavaa ja olen edelleen kovasti samaa mieltä.....

Ehkä olen vanha (olen!!) ja kyyninen (kyllä!) ja vieläpä täysin lapsiperheiden elämästä vieraantunut (en allekirjoita).
Itse en vaan tunne eikä omassa tuttavapiirissäni ole yhtään vanhempaa, joka kokisi, että heidän murusensa on ansainnut maailmasta kaiken mikä irtoaa, hinnalla millä hyvänsä, ja kenen tahansa muun oikeuksia polkien.

Tää rusinagate, tai lähinnä nyt sen iltapäiväsonnan psykologin kommentti asiaan plus luonnollisesti ne kaikki kommentit lukijoilta lähinnä aiheutti tämän ulostulon. Missä hiton viherpiiperömaailmassa jengi elää? Että lapselta ei saa kieltää mitään eikä sanoa ei, ettei pieni psyyke hajoa? Just.
Jatkakaa toki ihmettelyä miksi niin usein nuoriso haistattelee tuolla kaupungilla, räkii pitkin poikin, hakkaa, potkii ja varastelee, ja takuulla tietää omat oikeutensa joka asiaan. Mutta älkää herrantähden vaan melko kieltämään niiltä mitään, edes viinanjuomista alaikäisenä. Senkin voi tehdä poliisi, sillä on siihen oikeus viran puolesta, vanhemmilla ei.

****
Minusta yksi pieni kaksikirjaiminen sana silloin tällöin tekee mukuloille ihan hyvää. (Se on viimeinen sana, ja se on ei!!)
Edelleen jaksan ihmetellä miten näistä omistani tuli niin tasapainoisia ja (minusta) normaaleja, kun mutsinsa on ainakin ihan natsi eikä osaa mitään hienoja psykologien kannustamia kasvatuskeinoja.

3 kommenttia:

  1. Täällä asuu yksi natsimutsi :P Tuntuu (ja varmaan lapsistakin) että en muuta sanokaan lapsille kuin älä ja ei :D Viimeksi tänä aamuna sain tytön vihat niskoilleni kun kielsin ottamasta limpparia aamupalan kanssa! Siis voi kauheeta ;) :P Lasten kuuluu kokeilla ja aikuisen kuuluu ohjata (ja kieltää!!)

    VastaaPoista
  2. Terkkuja maailman kauheimmalta natsimutsilta ��
    T. Päkä

    VastaaPoista

Uuden pihan muodot

Keväällä kun pakkasin, selvittelin myös somen ihmeellisestä maailmasta, että ilmeisesti uudella paikkakunnalla ei olisi lehtokotiloita. Näin...