maanantai 26. lokakuuta 2020

Seikkailemassa Joulupukin pajalla

Koska olisi tylsää ja tavanomaista vaan tyytyä tilaamaan poronlihaa kuljetettuna etelään, otimme yhden ihanan ystävän kanssa perjantaina auton alle ja porhalsimme Rovaniemelle.
Hänen veljensä asuu siellä ja oli tilannut meille joltain tutulta paliskunnan isännältä poron vakumoituna ja pakastettuna. Tehtiin siis varta vasten reissu noutamaan poro kotiin. 


Pihtiputaan Putaanportissa pizzalla menomatkalla.
Olipa tuhdin kokoinen pizza. Kolmannes olisi riittänyt.
Ja aijai miten hyvää.....


Kemissä oli pakko pysähtyä pissatauolle ja laittaa töihin
viesti, että koronteeni taitaa odottaa....

Meistä ei kumpikaan ollut aiemmin käynyt Rollossa, joten kerta oli ensimmäinen. Menomatkalla pysähdyttiin kolmesti tai neljästi, pari vähän pidempää taukoa pidettiin ja ajoaikaa meni joku 13 tuntia. Päästiin kuitenkin perille hyvissä ajoin, että ehti vielä ottaa jalat alleen ja vähän katsella keskustaa ja hakea aamupalatarpeet.
Asunnossa oli sauna, joka luonnollisesti meille lämpeni.

Meidän AirBnB kämppä oli aivan joenrannassa. Parvekkeelta näkymä suoraan Jätkänkynttilälle. Kun kämpiltä tultiin ulos, näkymä toiseen suuntaan oli tämä.

Aikaahan meillä oli niukasti. 
Aamupalan jälkeen pistettiin tossua toisen eteen, tehtiin vähän Joulupukin puolesta ostoksia, ja suunnattiin Arktikumiin. 
Olin ehkä hivenen pettynyt siihen, koska minusta tiedemuseo antaa eri käsityksen kuin mikä se oli. Mielenkiintoista kuitenkin. 

Kierrettiin se ja sitten nälkä kaiversikin jo, joten suunnattiin lounaalle.Lounaan jälkeen Joulupukin pajalle eli Santa Parkiin.
Onhan se yhdenlainen turistirysä ja erityisesti varsinainen rahat pois -meininki, mutta voi että miten viehättävä. 
Ulkoinen olemus tuosta kylästä oli tällä niukallakin lumimäärällä aivan älyttömän soma. Tuli totisesti ihan joulumieli. 


Napapiiri ylitetty

Kierreltiin sitten liki kaikki putiikit ja ihmeteltiin joulujuttuja. 
Pukin juttusille ei jonotettu ja tontut lienevät olleet omissa töissään, koska niitä ei pyörinyt jaloissa. 
Muutama poro oli valmiudessa pulkan edessä.

Pakko todeta, että niin viehättävä kuin tuo paikka olikin, en ehkä haluaisi kokea sitä niin sanotusti normaalin turistimeiningin aikana. Nyt oli ihanan väljää, pystyi katsomaan ja ihmettelemään. Minä ahdistuisin, jos siellä olisi lentokonelasteittain turisteja ja muita koko ajan selän takana. 

Toki heille toivoisi tilanteen tasaantumista, että turismi pääsisi taas rehottamaan. 

Piipahdettiin sitten vielä päivän päätteeksi ystävän veljen perhe tervehtimässä ja juotiin pikaisesti heillä kahvit. Lauantaina tehtiin vielä iltalenkki siltojen yli ja mentiin taas saunaan. 

Aamulla näkymä oli jotenkin kauniin sumuinen:


Sunnuntaina noukittiin poro kylmälaukkuihin ja suunnattiin kohti etelää. 
Paluumatkalla oli enemmän kiire, koska allekirjoittanut oli tulossa töihin maantaina aamusta ja toisaalta se jäinen poro piti saada pakkaseen kotona.

Varsin tiukoilla tauoilla ja ilman kunnon sapuskaa pärtsättiin kotiin. 11,5 tunnin ajo tuntuu takamuksessa ja reisissä vieläkin.


Tässä viitassa luki joka suuntaan kertaalleen "Mummola"

Kiva retki näin pikaisesti. Viisaampi ehkä tilaisi poronsa kuljetettuna, mutta oli se sen arvoista.
Voin suositella Rovaniemeä lomakohteena. Totta puhuen tuo meidän kämppä oli ainakin niin kiva, että taidan suunnitella ensi kesän Lapin reissulle yhden yön yöpymisen siellä.

6 kommenttia:

 1. Voihan Rollo <3. Mulle tuli hirmu haikeus tätä lukiessa, koska Rovaniemi on mulle läheinen siksi, että perheen kiekkopoika pelasi ja asui siellä pari edellistä talvea ja ihastuin kaupunkiin heti ensi käynnillä. On jotenkin niin symppis ja samaan aikaan iso ja pieni.
  Ja sama havainto myös joulupukin kylästä. Siitä olisi saanut todella mauttomankin aikaiseksi, mutta on tosiaan jotenkin hirmu kotoisa ja mittasuhteiltaan kiva. (Ainoastaan yksi niistä liikkeistä oli sellainen turhan amerikkalaistyylinen, mutta en antanut häiritä).

  Kiva oli nähdä tuttuja maisemia (pojan kotoa oli myös näkymä Jätkänkynttilälle samoin kuin viehättävästä pikku hotellista, jossa itse yövyin viime syksyn yksinäisellä ruskareissullani).

  Mutta olette te kyllä aika hulluja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rollo oli jo nimenä niin lystikäs, että hihittelen sitä(kin) vielä tovin. Minä lyhensin sen ensin Roiksi ja vähän yllätyin, kun paikalliset puhuivat Rollosta.
   Muistelinkin, että olit siellä tässä taannoin ja tosiaan aiemmin.

   Kyllä, ehdottomasti hulluja!!! =D
   Ahteri toipunee viikon loppuun mennessä.... lonkan koukistajat lienee syytä pyrkiä venyttelemään jo huomiseksi.

   Poista
 2. Tuonne haluaisin joskus vielä päästä. Tänä kesänä oli jo lähellä, kun ilmoittautumiset Jukolan viestiinkin oli tehtynä jo vissiin tammikuussa... Mutta sattuneesta syystä sitten ei tullutkaan mentyä. Jospa ensi kesänä??

  Varmasti tuo lumi tekee siitä joulupukin pajasta tosi suloisen! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä.
   Näköjään pystyy tekemään vaikka pitkä viikonloppu -ajatuksella. Joten miksei. Hulluus on hyvästä. =D

   Poista
 3. Kerran olen käynyt Elintarvikeliiton reissulla Rovaniemellä ja Joulupukinmaassa. Mutta miten minun alkoi nyt tekemään niin pirusti mieli pizzaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D

   Kumma juttu tuo pizzanhimo.
   Toi oli kyllä ihan parhaasta päästä.

   Itselle tulee tässä kohta asennevamma kun Hyrynsalmella oli ihan taivaallinen kebab ja tämä oli hyvä pizza. Kun omalla paikkakunnalla on Suomen paras paikka niin tulee vähän hassu fiilis...

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...