maanantai 23. marraskuuta 2020

Kaikenlaisia kokeiluja

Joulu vaikuttaa siten, että löydän itseni pohtimasta mitähän kivaa voisi kokeilla tarjoiltavaksi.... 
Tästä seurasi mm. sitä, että kippasin miehen tummaa rommia pari desiä rusinoille ja jätin ne likoamaan toviksi, kunnes paistoin niistä kakkua. Vähän kuin perinteinen hedelmäkakku, paitsi että en jaksnut alkaa voitelemaan tyypillistä rengasvuokaa, vaan kippasin kakkuaineet ihkauuteen sydänmuottiin. 

Taikinan kanssa kävi muutenkin sillä lailla vanhanaikaisesti, että vasta sekoitteluvaiheessa hoksasin, ettei meillä ole yhtään ruokasoodaa ja toisaalta jauhotkin vetelivät viimeisiään.... joten lopputulos yllätti iloisesti pysyessään kasassa.


Kakku ja kuorrute (tuorejuusto + tomusokeri)

Jäätelöähän olen tehnyt varmasti liki koko vuoden itse. 

Mikään ei ole niin nopeaa ja helppoa kuin vatkata pari purkkia vaniljakastiketta, lisätä siihen purkki rahkaa ja tölkillinen kondensoitua maitoa ja pakastaa. Tuon jäätelön paras puoli on se, että sen voi sitten maustaa millä tykkää. 
Itse tykkään ihan vaniljajäätelöstä, johon lisään sitten päälle milloin mitäkin. Suuri suosikkini on lakritsijauhe tai pikakahvi.


Päivän kofeiinit jäätelössä...

Jovelan Johanna oli jakanut äärettömän helpon jogurttiohjeen, jonka pistin testiin. 

Oi miten hyvää!!!! Tosin taloudellisuudesta ei ollut tietoakaan, kun annoin sen muhia uunissa sen seitsemän tuntia.... mutta jatkoon jalostin jo ajattelua, miten kylmälaukun saisi lämpimäksi ja siellä muhiteltua riittävän lämpimässä. 



Tästä taitaa tulla meidän perheen vakiojuttu. Hyvää, pehmeää ja todella nopea ja helppo tehdä. 
Jäin toki pohtimaan tuleeko se nopeammin valmiiksi, kun en löytänyt litran purkkia vaan jouduin jakamaan jogun kahteen pienempään purkkiin. Silloinhan se olisi vielä helpompi tehdä kun ei tarvitsisi miettiä sitä lämpimyyttä niin kauan.

Ohje lyhykäisyydessään kopioituna Johannalta:

kuumenna litra punaista maitoa (voisi varmasti tehdä sinisestäkin) n. 80 asteeseen
vatkaa joukkoon 1 dl maitojauhetta ja anna jäähtyä n. 40 asteeseen
lisää joukkoon 0,5 dl maustamatonta jogurttia

Jätä tekeytymään n. 7 tunniksi 40 asteen lämpöön, jonka jälkeen siirrä viileään.

*****

Ei juttua ilman koiria.


Hirveän huono kuva otsavalossa, mutta pojilla on uudet valopannat, joten saan nimittää niitä ihan luvalla jatkossa valopäiksi.  =) 

Bonolla on ollut alusta lähtien turkoosi panta, joten turkoosi valo oli ainoa vaihtoehto.
Mellis taas on saanut oranssia, joten tuo punainen/oranssi panta oli täydellinen valinta.

Tiedän pimeässä heti valon väristä kumpi on kumpi ja missä seikkailevat. Otsavalo ei aina riitä kaikkialle ja teen joka tapauksessa yhden lenkin pimeässä, on se sitten ilta tai aamu.

3 kommenttia:

  1. Yritänpä taas kerran kommentoida, jospa tämä vaikka tulisi nyt läpi. :-)

    Kiitti mahtavasta jäätelövinkistä! Meillä ei ole jäätelökonetta, ja kaikki ilman konetta tekemäni jäätelökokeilut ovat olleet hirveitä pettymyksiä. Tämä kuulostaa kokeilemisen arvoiselta - ja helpoltakin vielä. :-)

    Vaniljajäätelökohta piti lukea kahteen kertaan, kun luin ensin, että suuri suosikkisi on lisätä jäätelöön leivinjauhetta. :-D No lakritsijauhehan se olikin.

    Ihanat valopäät! <3

    VastaaPoista
  2. Voi mitä herkkuja! Paitsi rusinat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään kovasti tehdä noita kuivakakkuja, mutta tuskin ikinä edes maistan niitä itse. Mies kehui tätä, tietämättä sitä rommivarkautta. ;-)

      Jogurtti oli huikea juttu. Ja toimi kylmälaukussa aivan täydellisesti.

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Virallisesti kevät

Eikös pääsiäinen ole se kevään taittumisen merkki? Ja ainakin, edelleen typerääkin typerämpi tapa, kellojen siirto.  Omalta osaltani jälkimm...