maanantai 21. lokakuuta 2013

Syyslomaa

Kävi tosiaan niin hauskasti, että työvuorokuvioista johtuen (yöt su-ti) olin lähes koko syyslomaviikon vapailla.
Erikseen olin laittanut tosin pomolle viestin, että voin tehdä koko viikon töitä koska talossa on paljon "lapsellisia" jotka lomaa toivovat, mutta eipä se pahaa tehnyt itsellekään.

Torstaina otin pikkulikat eli Lotan ja lainalapsen Juulian ja ajettiin Helsinkiin. Hartwall Areenalla jokavuotinen HIHS (Helsinki International Horse Show) ja siellä meidän tallilta Elena ja Zinta. Ronja tuli kyydillä Pasilaan ja hummasi päivän kaverinsa kanssa Stadissa. Me katsoimme junnujen ja nuorten luokan esteratsastusta, ja täytyy sanoa, että kovin yleisöystävällinen show ja erittäin hyvin ja kivasti rakennettu kokonaisuus. Ainoa, josta voi purnata on HA:n naurettavat hinnat syömisessä ja juomisessa (2,50 eur mukillisesta vettä!!!) mutta se ei ollut ollenkaan Show'n vika.
Pikkulikat oli mainiota seuraa, meillä oli tosi hyvä päivä. Illansuussa Ronja palasi Pasilaan ja ajettiin Lohjalle ABC:lle haukkaamaan pizzat.
Retkipäivä, joka teki syyslomasta sellaisen, että oli "lomalla" olo.

Lauantaina vietimme melkein samalla porukalla saunailtaa, lisänä edelliseen siis lainalapsen vanhemmat naapurista. Ihanan rauhallinen ja viihtyisä ilta hyvien syöminkien ja juotavien ääressä loistavassa seurassa. Ei ollenkaan hassumpi tapa viettää syysiltaa vaikkei saunasta tarkentunutkaan enää terassille.****

Remontti sitten. Se etenee.... kai. 
Huomenna tapaan jo raksamiehen ja teemme sopimuksen. Keittiön pohjakuvaa on veivattu kuin iisakin kuuluisaa kirkkoa. Tuntuu, että hän ei ole alunperin ollenkaan ymmärtänyt mitä minä ja vuokralainen sinne haluamme, on tunkemassa astianpesukonetta kuin käärmettä piippuun vaikka hyvin selkeästi sanoin alunperin että yksiössä voi tiskata käsin. Tärkeämpää sinne olisi saada pyykinpesukone, jota ei valitettavasti saa mahtumaan ilman kylpyhuoneremppaa ja siihen en ole valmis lähtemään.

Ihan törkeän kallista tuntuu olevan tuo rakentaminen. Useita kertoja on mielessä käynyt olisko helpommin varaa ottaa Pasille muutama viikko palkatonta ja paiskata hänet sinne. Kun suvussakin on raksataitoisia ihmisiä, apua olisi saatavilla ja homma olisi jo selvä. 
Katsotaan mitä tuleman pitää..... 

****

Opiskelijaohjaus. Varsinainen taiteenlaji. *huokaus*
Jaksan tämän kaksi viikkoa ja sitten sanon, että kiitos, ei nyt hetkeen.
Toki hän on parantanut kuin hirvi juoksuaan suolla, mutta aika tässä loppuu kesken. Kun edelleenkään ei jalat liiku eikä oma-aloitteisuutta löydy edes siinä kohtaa kun suoraan sanon "mennään"...
Kaikenlaisia ajatuksia pyörii. 

****

Koirat

Edu on päättänyt jälleen siirtyä bikinikauteen näin lokakuussa. Erittäin loogista. Eipä sillä mitään väliä ole, yhtään näyttelyä ei ole suunnitteilla ja vaikka olisikin, tuskin mitään menettäisi. MUTTA.... kuinka yhdestä koirasta VOI irrota tuollaiset määrät tuppoja ihan kun se vaan makaa paikallaan? Se on kuin se sarjakuva-Karvinen joka pudottaa karvansa käskystä. Ja miksi ne kaikki karvat tarvii olla mun makuuhuoneen lattialla???
Selkä on kaventunut yhden 10cm ja reisissä ei ole kuin päälliskarva. Pihalla on kuitenkin pakkasta.....
(Sanoin hiljattain kuin kiukuttelin imurin kanssa olkkarissa, että "hitto vie, HEVONENkin olisi helpompi kun se ei ainakaan olisi mun olkkarissa.." ja tajusin samalla sekunnilla, että Lotan kaikki tuntosarvet oli heti pystyssä ja hymy naamalla....)

Karo taas ei irrota karvaakaan. Ei vahingossakaan, vaan kuljettaa uskollisesti koko arsenaalia mukanaan. Ensi kesänä vedän taas sen vatsan paljaaksi koneella, se oli hyvä idea joka piti sen asiallisessa lämmössä tänä vuonna.
Syksyn viileät ilmat ovat saaneet Vanhanrouvan pentuilemaan taas. Välillä se saa niin hillittömiä pentuhepuleita, että Edukin jää alakynteen... 
Laihikselle Rouva joutui, kilon verran oli päässyt kesällä tulemaan liikaa. Sitä kuivatellaan nyt pikkuhiljaa pois.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...