sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Voihan remontti....

Ennen kuin kukaan ehtii älähtää, MEILLÄ ei tällä kertaa tehdä remppaa.
Mutta tavallaan kuitenkin.

Eli mulla on Turussa Koulukadulla yksiö, jossa asustaa tällä hetkellä erittäin asiallinen vuokralainen. Hän ilmoitti tuossa kuukausi sitten, että valitettavasti keittiön allas vuotaa.....
Ennen kuin kämppä on päätynyt minun/meidän haltuun, siinä on asunut nuori mies, joka oli teettänyt jonkunmoisen rempan (kylppäri, lattiat, seinät), mutta keittiö on edelleen melko 60-70-lukua.... ja se nyt vuotava allas on takuulla samaa ikäkautta.

Joten.... minä otan KVG:n esiin ja kaivan Turusta remontti-Reiskoja. Melko pian tärppää, soitan ja kuulemani perusteella nuori mukavan kuuloinen mies lupaa tehdä mulle suunnitelman, hinta-arvion ja luultavasti myös työt. Tähän asti homma etenee kuin se kuuluisa junan vessa.
Vuokralainen on tyytyväinen kun remppa-Reiska käy pikaisesti ottamassa mittoja ja tekemässä alustavaa suunnitelmaa. Koska vuokralainen on fiksu nuori nainen, lupaan hänelle melko vapaat kädet osallistua suunnitelmaan. Jotain edullista Ikeaa tullaan siis kantamaan sisälle.

Mutta..... ainahan jonkun asian on alettava tökkiä, niin tälläkin kertaa.

Olen reilun viikon odottanut näkeväni kuvia suunnitelmasta. Ensin ne piti tulla sähköpostiin, olin muutamia päiviä vapaalla joten ajattelin, että ne ovat töissä. Eivät olleet. Sitten kävi ilmi, että Ikean keittiösuunnitteluohjelma ei välttämättä ole yhteensopiva mun koneella olevan adobe acrobatin kanssa, eli ehkä en saisi kuvia auki.....
Sitten ne piti tulla kirjekuoressa, mutta sitä kuorta odotan edelleen.

Tällä välin olen käynyt hattu kourassa kuvaannollisesti pankissa kerjäämässä muutakin kuin sympatiaa. Ja odottanut.
Tunnetusti pitkämielisenä ja kärsivällisyydestään kuuluisana ihmisenä tämä on melkoinen hermoja koetteleva aika.

****

Kun tämä joskus loppuu, remppa on valmis ja laskut maksettu... (Ja mulla toivon mukaan muutama valokuva uudesta köökistä...)... Sitten paljastan remontti-Reiskan firman nimen. Katsotaan tuleeko se suosituksena vai pelotteena.

****

Ettei riemu tähän loppuisi, sain uuden opiskelijan.
Siinä missä ensimmäinen oli eräänlainen deja vú omasta harjoittelustani, tämä on melkoinen kiviriippa toistaiseksi.

Ensimmäinen solahti osaston hommiin kuin kala veteen, oli mukava, tehokas ja reipas - olematta kuitenkaan millään tavoin olevinaan kaikkien uusin paras kaveri. Tätä tämänhetkistä olen kirjaimellisesti vetänyt perässäni nyt viikon ja olen jo väsynyt.
Jos kansliassa on kolme opiskelijaa ja potilaskellot soivat, on melko erikoista, että kaksi vakkaria säntää niihin vastaamaan ja opiskelijat jatkavat netissä surffailua kansliassa.....  puhumattakaan, että tämä toistuu päivä päivän jälkeen.

Ilmainen vinkki kaikille tuleville harjoittelijoille: ne kädet POIS taskuista ja vähän oma-aloitteisuutta ja tehokkuutta siihen hommaan jos meinaatte päästä kurssista läpi.
Ainakin allekirjoittanut voi tunnustautua melko natsiksi mitä opiskelijan ohjaukseen tulee jos homma alkaa noin mennä metsään heti alkumetreillä.

1 kommentti:

  1. Ah, muistan sen tuskan kun harjoittelussa oli se hetki ettei ollut kerta kaikkiaan mitään tekemistä... kaapit olit täytetty, lakanat suorittu ja mummut pissatettu ja SILTI oli vielä aikaa, hirveetä! Siinä sitten yritit näyttää kovasti aktiiviselta ja tehokkaalta, vaikka yksinkertaisesti ei enää mielikuvitus riittänyt mitä vielä voisi tehdä :D Toista se oli silloin ennen... ;) Nimimerkillä kauhulla odotan ensimmäistä kiviriippaani, jota ei toivottavasti vielä vähään aikaan ole tulossa

    VastaaPoista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...