sunnuntai 25. toukokuuta 2014

♥ KESÄ ♥

Ehkä voisi jo varovasti tuulettaa, että kesä on täällä.
Tosin niin tänä vuonna (ennusteiden mukaan) kuin aina aiemminkin, se kylmä kausi on vielä tulollaan, ilmeisesti tulevalla viikolla.
Se tulee joka vuosi kun mustikka kukkii, koska meillä harsotetaan pensasmustikat aina silloin että edes joku säilyisi hallaöiltä.

Viikon aikana tapahtunutta: olen rekannut tuon pikkupenteleen eli Variksen (aka Yaris) itselleni, ajellut sillä ohimennen yli 700km yhdellä tankillisella, (tykkään autosta hetki hetkeltä enemmän varsinkin siksi), tehnyt visiitin anoppilaan ja kukkamessuille ja puuhastellut pihalla.Auton tosiaan kävin heittämässä rekkariin heti alkuviikosta. Vaakkulainen on tilava kuin mikä. Tänäänkin sillä tuotiin neljä säkkiä multaa, pari kastelukannua (10 l) sekä taimia, kukkia, tomaatteja ja ruokakaupan ostokset. HAH!! Mihin kaksi aikuista tarvii hehtaariautoa??

Olin käytännössä koko viikon aamuvuorossa mikä oli fyysisesti vähän raskasta lyhyiden yöunien vuoksi. Mulla on opiskelija nyt viimeistä viikkoa ja tiedossa loppuarvio (mikä menee liput liehuen läpi, wuhuu!). Töissä oli yksi erittäin ikävä päivä ja toivon hartaasti, että moinen ei toistu. Toisaalta kiitos niiden aamuvuorojen, sain nauttia joka iltapäivä auringosta ja lämmöstä.
Fiilis tosiaan on ollut paikoin kuin Hua Hinissä. Merituuli vaan puuttuu.
Ukiin ajoimme puutarhamessuja varten ja samalla tietenkin poikkesimme anoppilassa. Koska olemme heitä viemässä maailmalle tulevana talvena, katsottiin tämän talven reissukuvia ja suunniteltiin....
Messut oli kivat, jotain pientä kivaa löysin, ja Uki nyt vaan on kiva kesäkaupunki. Pakkahuoneen jääkahvi oli taattua laatua (pullosta) ja munkit järjettömän rasvaisia. Ehkä ne sitten on jotenkin ihmeellisiä kun niistä vouhotettiin jo 90-luvulla, musta ne nyt on lähinnä isoja, rasvaisia munkkeja. Hyvää silti kun ei joka päivä syö. Kaiken kaikkiaan visiitti oli kiva ja tehokas. 24h menoa, puhetta ja viihtymistä. Kiva oli silti tulla kotiinkin.

Terassi alkaa olla kaikki pesty ja suurimmalta osaltaan jo öljyttykin. Kamalaa suorituspainetta....

Terassista puheenollen, ollaan kaipailtu sinne jotain tarjoilukärryä, aputasoa... jotain. Ja tänään Pasi sellaisen naputteli kasaan. Miten kätevää. Iltateet/kahvit sitten nautittiin hyvässä seurassa hyvällä terassilla ja todella hyvien tarjoiluiden kera.Helppoakin helpompi juustotorttu

POHJA: Keksinmuruja + voita. Sötkötä sekaisin ja painele pohjalle.

TÄYTE: Philadelphia-juusto + Flora Vispi iloisesti sekaisin paksuksi vaahdoksi. Maun mukaan sokeria ja vaniljaa. 
Mulla oli tässä päällä vielä puolukoista keitetty tosi tönkkö kiisseli, se vaan siihen juustovaahdon päälle ja se on siinä. Miksei siihen voisi heitellä vaikka tuoreita marjojakin?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...