lauantai 3. toukokuuta 2014

VAPPUA!!! *****tana

Yksi suomalaiskansallisista järjettömyyksistä löytyy kätevästi kalenterista: turhaakin turhemmat juhlapyhät/päivät, joiden ainoa tarkoitus tuntuu olevan ilmainen vapaapäivä milloin minäkin päivänä, että voi vetää perseet, noin suomeksi sanottuna.
Henkilökohtaisesti en ole koskaan ymmärtänyt mikä idea on juhlia jotain vappua, joka on tyypillisesti yksi suurimmista ryyppyjuhlapäivistä, joiden jälkeen voidaan lehdistä tavata mitä taas sattui ja tapahtui....

Lyhyesti: meillä ei vappua juhlita.
Vapaapäivänä vietetään jos se sellaiseksi sattuu, mutta muuten aivan sama. Yleensä toukokuun kylmin ja räntäsateisin päivä, jolloin kaupat on kiinni ettei edes ruokaa pääse hakemaan. (ja ruikuti ruikuti....)

2014 meillä ei taaskaan vietetty vappua.
Ei ollut serpentiiniä, ei ilmapalloja (no juu, ehkä noi muksut on vähän vanhoja jo siihen) mutta eipä ollut munkkeja tai simaakaan, puhumattakaan muna-anjovisvoileivistä, piknikistä räntäsateessa, valkoisia lakkeja ja ylenpalttista viinan kanssa läträämistä. Tytöille mainitsin simasta muutamaa päivää ennen ja molemmat oli hetken, että "niin, sima olis kyllä hyvää", mutta koska meillä ei ole pulloja joihin sen pullottaa, selitin asian ja se jäi. Kukaan ei valittanut.  (Ja uskokaa toki, jos ne olis niin kipeesti sitä simaa halunneet, ne olisi vinkuneet siitä lähtien, että sitä on tehtävä.... ja luultavasti olisin tehnyt. Hankkinut jotain pulloja.)

Sitten vappuaattona luen FB:stä (mistäpä muualtakaan?) jonkun toisen palstalta, kun kommentoin, ettei meillä ollut mitään vappusysteemeitä, miten "kyllä lapsille kuuluu olla simaa ja munkkeja, mut et jos vanhemmat vaan vetää skumppaa ja teinit saa pyöriä ties missä miten vaan niin ehkä sit ei tarvi".
Joo, vedin melkoiset porot nokkaan.
Mun lapset kun sattui poikkeuksellisesti joka ikinen olemaan kotona ja tässä huushollissa ei juotu sinä päivänä edes sitä saunaolutta. Me kyllä syötiin hyvin yhdessä, jopa jälkiruokaa, mutta muuten päivä meni vaan tavis vapaana. Oltiin ulkona, syötiin, juotiin kahvit, tehtiin jotain kotijuttuja ja poikkeuksellisesti aloitettiin Star Wars maraton kun me aikuiset ei oltu vielä nähty sitä ensimmäistä trilogiaa johon se ns. alkuperäinen perustuu.

Että siinä.
Juhli tässä sitten! Hyvällä mielellä. Ja ensi vuodelle kans.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...