sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Thai-kana

Tilanne: ruokavieraita (appivanhemmat) ja ideat lopussa. Toisaalta tulevana talvena tiedossa yhteinen reissu sillä porukalla joten jotain teemaan liittyvää.....

Siitä se lähti.Ainekset kasassa: kasviksia (keltaista paprikaa, porkkanapennejä, sipulia, valkosipulia, cashew-pähkinöitä) ja tietenkin unohdin ne bambunversot....  noooh....  (purkkeja kaapissa 5, edelleen.)
Lisäksi 4 x 400g broileria kokonaisena fileenä, leikataan melko kookkaiksi paloiksi eli ei mitään suikalerääppeitä. Mausteita....

Pikaisesti käristin kaikki vihannekset laji kerrallaan kookosöljyssä (=kestää hyvin todella kuumaa pannua) ja siirsin sivuun. Jopa porkkanaviipaleet kypsyivät al denteksi sillä pyörittelyllä. Viimeisenä broiskut. Niitä kypsensin vielä mikrossa pannun jälkeen, koska kananlihan ON OLTAVA kypsää. Sen liemen/nesteen mitä siitä aina valuu purkin pohjalle, siivilöin takaisin pannuun ja siitä se varsinaisesti alkoi:

Lisäsin pannulle kuumaa vettä, Kikkomania (kalakastike olisi aitoa tavaraa, en halua ostaa, koska soija on monikäyttöisempää), sitruunaruohotahnaa, sambal oelekiä ja korianteria. Lisäksi myllystä pippuria, hiven sipulijauhetta, muutama kuivattu inkiväärinpala lillumaan.... ja keittelin. Soossia saa tälle määrälle olla aika paljon, idea on se, että nuo syötävät ovat siinä kastikkeessa. Maistelin ja maustoin lisää, sitruunamehu antaa säväyksen, sitten hunajaa ja ihan vähän fariinisokeria - siinä se alkoi olla. Maizenalla sopivan tönköksi. (Tjaah, jossain välissä koukin ne inkiväärinpalat pois, koska meidän muksut alkaa olla kypsiä pureskelemaan niitä vahingossa....)

Ja tässä kohtaa kerron jo mikä meni vikaan. Soossi oli siis näineen tosi hyvää. MUTTA... en ottanut huomioon, että kanat oli mauttomia lähtökohtaisesti, joten tee joko a) hyvin voimakas/vahva kastike tai b) marinoi kanat etukäteen että niissä on makua. (Itse teen ensi kerralla been.)

Viimeiseksi riisi kiehumaan, salaatti valmiiksi, kattaus.... ja vihon viimeisenä koko hoito, lihat + rehut tuonne kastikkeen joukkoon siksi aikaa, että kaikki on taas kuumaa ja tarjolle.

Melko aito maku. Olin yllättynyt positiivisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...