sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Kesäloma keskellä synkintä syksyä

Vietin tosiaan viikon kesälomaa tässä lokakuun lopulla. Alunperin suunnittelemattomasti (pikkupikku virhe pomon taholta kesän lomissa...), mutta kun niitä lomapäiviä jäi käyttämättä niin paljon, ajattelin ettei pieni breikki tekisi pahaa - eikä totisesti tehnytkään. Olen tämän yhden viikon loman jälkeen ehkä rennompi kuin kahden viikon kesäloman jäljiltä.

Koska suunnittelin loman tietoisesti viikolle, jolloin muksut ovat jo koulussa oman lomansa jälkeen, en suunnitellut yhtään mitään tekemistä. Ajatus oli, että vietän suunnilleen päivät kalsareissa sohvalla, luen, leivon, teen lenkkejä ja olen vaan. Pasi piti pari erillistä päivää pekkasia sopivasti tällä viikolla ja teimme pari patikointiretkeä Teijon luonnonpuistoon. Ensimmäisellä kerralla pakattiin ihan lounaseväät mukaan, pidettiin parikin taukoa ja nautiskeltiin oikein tosissaan. Keli ei ollut kaunis, mutta sitä vähemmän tien päällä oli väkeä ja rauhassa saimme mennä. Reitistä tuli oikein kiva: Luontotalon parkista ensin Roosinniemen ohi Vicksbäckinlahdelle (2,7 km), jossa aamukahvit, siitä tarkoitus oli vaan mennä järven ympäri, mutta kun asuntojen ja mökkien valot näkyivät jo aamukahvipaikalle, pidennettiin sitten ns. hiihtoreitille.. ja sieltä pientä polkua pitkin jonnekin, joka sattui olemaan Endalin laavu (+3,6 km). Siellä lounas, toiset sumpit ja rauhassa takaisin. Koko päivän reitin pituudeksi tuli reilu kymppi, Endomondo alkoi vähän temppuilla eikä mm. mitannut viimeistä pätkää ollenkaan toisin kuin Pasin SportsTracker, joka kertoi sen olleen 3,7 km.
Karo alkoi vähän väsähtää viimeisellä pätkällä, mutta ikänsä huomioon ottaen hienosti se pärjäsi. Edua nyt ei voisi väsyttää mikään kun vapaana sai nuuskutella ja välillä vähän karkkia ja kehuja....
Aamukahvi VicksbäckinlahdellaLounas Endalilla.
Oltiin fiksuja ja pakatiin mukaan taukofleece. Tuulitakki sai kuivua tuulessa eikä ollut kylmä.


Toisen kerran otettiin suuntimaksi Nenustannokka tuossa ihan lähellä. Siellä käytiin kerran jo talvella, mutta löydettiin Luontotalolta kiva kartta, jossa oli merkityt reitit, ja kartan perusteella päädyttiin lähtemään päiväkahville Kalasunttiin.... Reittivalinta meni Laviakallion yli, ja vasta oikeastaan siellä havaittiin, että mitään taukopaikkaa ei olekaan ennen Kalasunttia. No, 8 km taivalluksen jälkeen kahvit kyllä todella maistui. Koirille oli mukana possunkorvat ja mieluusti niitä rouskuttivat kalliolla. Tosi kaunis paikka. Harmi vaan, että se varsinainen laavu ja taukopaikka oli salmen väärällä puolella. Tai väärällä ja väärällä, mutta veneet olivat lukossa ilman airoja...  Vaan loppu hyvin ja kaikki hyvin. Kahvit tuli juotua, suklaakeksiä pureskeltua ja takaisin käveltiin tietä pitkin. Tuo kasi oli mun jaloille maihareissa vähän liikaa..... mun surullisenkuuluisa vasen jalka kun ei kestä juuri mitään kenkiä. Ja alkuviikon patikoinnin jäljiltä jalat (ja selkä) oli vähän heikossa hapessa noiden kenkien takia. Rakkulalaastari on kovaa kamaa, samoin Magnesium vaikkei se noihin kipuihin jalkojen ulkosivuilla autakaan.....


Joku on vähän riemuissaan Nenustannokassa


Kalliolla kahvilla, laavu olisi salmen tuolla puolen.


Joka tapauksessa olen loman aikana siis rentoutunut suuressa määrin. Leipomaankin ehdin jotain, mutta siivoamaan en ryhtynyt. Takkatulta olen poltellut ja nautiskellut hyvistä kahveista harva se päivä.

Viikon loppu huipentui sitten siihen, että lentoliput ensi kesän reissua varten on sähköpostissa. Lähdemme siis tapaamaan tuota ihanaa vaihtariperhettäni yli 25 vuoden jälkeen. Melkoista!!! Nyt jo jännittää ja erityisesti lento Pariisin kautta lyhyellä vaihdolla. Laukku/laukut toivon mukaan löytävät perille ennen paluulentoa.... samassa koneessa ei takuulla tule. CDG on kuuluisa siitä ettei siellä pystytä siirtämään laukkuja koneesta toiseen, nimim. edellisen kerran jäivät sinne 2009 jouluna. Silloin kotimatkalla.

Ja teinpä yhden kivan ostoksenkin tällä viikolla. Tai ostanut olen jo aiemmin mutta posti toi suloisista suloisimman kotiin...


Munala. 
Ostan munat MunaEggsPressiltä eli munataksilta. Kerralla eilen munittuja enemmän. Tässä niiden kelpaa asua aina odottamassa seuraavaa kuormaa.


Ensi vuonnakin taidan suunnitella kesälomia vähän pitkin vuotta. Tästä jaksaa taas kummasti. Seuraava pätkä joulukuun alussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...