tiistai 26. huhtikuuta 2016

Sadepäivän iloja

Aamulenkillä Edu the Pappakoira muisti jälleen olemassaolonsa tarkoituksen. Vastaan tuli nimittäin alle vuoden ikäinen suloinen narttukoira ihka ensimmäisessä juoksussaan....

Jodlaidii, jodlaidaa.... ja sitten vimmattua haistelua ja tempomista pururadan puolelta toiselle.

****
Koska sataa ja on vapaata, mikäpä sen hupaisampaa tekemistä kuin paistaa munkkeja.


Tein ihan tavallisen pullataikinan, 7 dl maitoa tosin (yhdellä hiivapalalla), ja tällä kertaa maustoin taikinan paitsi kardemummalla, kanelilla. (Myös vanilja toimii oikein hyvin.)
En käytä koskaan pullataikinassa kananmunaa, joten nämä ovat myös munattomien ystävien syötäviä.
Nostattamisen jälkeen pyörittelen pikku pulliksi, jotka sitten revin keskeltä reiälle juuri kun laitan ne öljyyn. Minusta kypsyvät tasaisemmin näin kun on reikä keskellä.

Sitten vaan öljy kattilaan, mittarin puikko öljyyn ja paistamaan.

Suurin riesa munkinpaistamisessa onkin se jälkeenpäin tehtävä tuuletus. Erityisesti tällaisella kelillä, kun sisätilat viilenevät vähän turhan paljon tuuletuksen jäljiltä.


Ruokapolitiikkana näkyi olevan jääkaapissa sulaneet broilerinfileet, jotka heitin nopeasti marinoitumaan ja paistan pannulla, ja lisukkeeksi tein "köyhän miehen mussakkaa".
Tämä lisuke on melko nopea ja näppärä, ja ilman munakoisoa sitä syövät meillä kaikki. Itse tykkäisin myös munakoisosta, mutta tyttäret vähän vinkuvat sitä vastaan (tai jättävät ne syömättä ja minua harmittaa kun ne päätyvät kompostiin.)


Yksinkertaisista yksinkertaisin: kesäkurpitsaviipaleita, tomaattiviipaleita ja fetajuustoa. Maustan vielä pippurilla, paiskaan uuniin, kunnes ovat pehmenneet. Kokonaisen aterianhan tästä saisi kun korvaisi juuston jauhelihakastikkeella ja tekisi ihan oikeaa moussakaa.

2 kommenttia:

  1. Munkkeja olisi myös viikonloppuna tarkoitus paistaa. Sima on jo pullotettu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tarvinnee tehdä toinen satsi simaa. Eilen korkattiin ja nyt on enää vajaa puolet jäljellä. Lorppasuut!! =D

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Pieni loma, Las Palmas

Oli tosiaan vähän tavanomaista rankempi työputki päällä ja takki alkoi tyhjetä. Onneksi olimme jo sopineet työnantajien kanssa palkattomista...