tiistai 26. maaliskuuta 2024

Pieni loma, Las Palmas

Oli tosiaan vähän tavanomaista rankempi työputki päällä ja takki alkoi tyhjetä. Onneksi olimme jo sopineet työnantajien kanssa palkattomista vapaista, tulivat tarpeeseen.

Isäni viettää talvet nykyään Las Palmasissa ja alkoi kysellä joulun tienoilla olisiko meillä mitään mahdollisuutta piipahtaa "kylässä". No, alun perin piti puksutella pohjoiseen, mutta se odottelee loppukesää ja nappasimme siivet alle ja muutaman päivän irtioton kaupunkilomalle, jossa pystyi liikkumaan T-paidassa. Melko ylellistä.

Löysin kivan AirBnb-asunnon suunnilleen kävelykadun puolivälistä niin, että kävelykadulle oli matkaa 25 m ja isän kämpille 500 m. 

Asunto oli tosi kiva ja suosittelemme, jos joku haluaa joskus tuohon kaupunkiin lähteä tutustumaan. Sijainti oli täydellinen. Kadun toisella puolen oli iso HiperDino supermarket ja kaikki kävelymatkan päässä. Omistaja toki puhui vain espanjaa, mutta elekielellä ja google-kääntäjällä pärjää yllättävän pitkälle.



Las Palmasin Canteras-kävelykadun varrella 
olevat talot on viehättävästi erivärisiä. 
Canterasia riittänee suunnilleen 5 km matkan verran, 
jos kävelee päästä päähän.

Meillä oli tapana aloittaa aamu tuoreella hedelmällä, yleensä papaijalla ja itse join siiinä vaiheessa litran teetä. Sitten teimme aamulenkin jompaan kumpaan päähän ja takaisin, ja palasimme syömään lisää aamupalaa eli siis lähinnä kahvia ja leipää. Päivisin oli sen verran kuuma, ettei ruoka sinänsä maistunut. Joimme yleensä tuorepuristettua mehua jossain vaiheessa ja söimme vasta illalla päivän aterian. Ruoka oli taivaallista. Saari kun on, kalaa ja mereneläviä sai tuoreena kaikissa muodoissa....


Santa Catalinan hotellin puistikossa
sangrialla. Oli muuten todella erinomainen!!
Haluaisin tietää mikä mauste siihen oli valittu.

Isä siippoineen oli tietenkin tosi otettu meidän tulosta ja järjestivät sitten kaikenlaista tutustumista. Kävelimme päivittäin varmaan 10 km kun tutkimme kulmia. Tuo on aika iso kaupunki kuitenkin, joten paikallisbussi pelasti pariin kertaan, kun päädyimme riittävän kauas kävellen, eikä hotsittanut kulkea enää takaisin.


Muikeana sunnuntaiaamun churroilla




Santa Anan katedraalin edustaa.
Katedraali oli upea sisältä ja tornista oli hienot näköalat, 
joista selvisi miten mäkinen kaupunki on.

Teimme yhtenä päivänä retken Agaeteen, kartalle ihan vasemmassa reunassa. Nuo onnettomat pienet tiet (joita myös moottoriteiksi kutsutaan) ja todella valtava 60 paikkainen bussi. No, jännitystä ei puuttunut. 
Puerto de las Nieves oli jotenkin kovin välimerellinen maisemaltaan. Hiljainen ja viihtyisä, noin käydä. Oleskeluun olisi liian rauhallinen. Mutta taas kerran: ruoka oli niin hyvää.....




Puerto de las Nievesiä

Vajaassa viikossa ehti tankata sekä aurinkoa että tuulta. Alan pikkuhiljaa ymmärtää mistä tulee sanonta surffitukka. Nimittäin vaikka ei hiukset kostuneet, tuo suolapärske lentää jatkuvasti rannassa ja leijailee ilmassa, ja iltaisin hiusten setviminen oli tuskaa...

Las Palmas ei ole kuuluisa aurinkokaupunki, mutta kyllä me päivittäin paistetta saimme. Tuuli teki olosta oikein mukavan, lämpötila oli aamun +16 asteesta päivän kuumimman hetken +25. Yhtenä päivänä oli todella kuuma ja lämpötila oli mittareiden mukaan varjossakin +28. Silloin ei jaksanut tehdä yhtään mitään.




Canterasissa on siis myös lähes koko matkan mittainen hiekkarantakin. Sitä suojaa kauempana merellä Barré eli jonkinlainen riuttamuodostelma. Laskuveden aikaan aallot olivat mahtavat osuessaan riuttaan. 

Me emme yhtään hetkeä rannalla viettäneet. Kävelimme toki ensimmäisenä aamuna paljain varpain sen verran, että totesimme Atlantin olevan turhan viileä vielä maaliskuussa. Mutta hiekan putsaaminen niin, ettei kengät olisi hiertäneet jälkeenpäin, oli sen verran työlästä, ettemme rantaan menneet uudestaan kulkemaan.

5 kommenttia:

  1. Hyvältä ja rentouttavalta kuulostaa lomanne. Lämpötilakin taisi olla juuri sopiva, paitsi tuona yhtenä päivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli juuri sopiva loma tähän väliin.
      Seuraavaa, ihan suunniteltua kesälomaa, jo ollaan alettu alustavasti katsella. Siitä tulee kotimaan kierros autolla, ja odotan sitäkin jo kovin.
      Eiköhän se paras loma ole aina se, mitä odottaa, minkä elää ja mitä voi iloisena muistella.

      Poista
  2. Ihan hiton ällöttävää vanhan akan hampaassa joku koru!

    VastaaPoista
  3. Oi miten kivan kuuloinen loma, vaikkei meri niin lämmin vielä ollutkaan.

    Ja hitsit, sulla taitaa olla joku tosi katkera (ja tarkkasilmäinen) vihamies, hammaskoruviestiin viitaten... ällistyttävä kommentti kerta kaikkiaan! Toisaalta kiinnittipä huomion koruun, jota itse en edes olisi huomannut, ja minusta se näyttää kyllä oikein kivalta! 😁 Mutta joo, laita ihmeessä kommenttien tarkistus päälle, eiköhän tuollanen loanheitto lopu, kun kirjoittelija huomaa, ettei siitä tulekaan enää julkista.

    Aurinkoista pääsiäistä! 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaan kiva reissu. En olisi todennäköisesti mennyt mereen, vaikka se olisi ollut +30.... mulla on jäänyt vähän kammo meduusan iskun jälkeen enkä ui mieluusti ulkovesissä.

      Joo, näitä riittää. Toivottavasti saa kicksit päästyään, ah niin tarkkaan ja asiallisesti, kommentoimaan. *roll*
      Joidenkin ihmisten paha olo on vaan mittaamattoman suuri eikä heillä ressukoilla ole muutakaan väylää sitä kanavoida ulos.

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Kesää kohti, harrastuskausi alkaa

Tästä se lähtee, jokavuotinen harrastuskausi. Aika ajoin toivon, etten olisi niin riivatun tohkeissani näistä kokeista aina keskitalvella ja...