maanantai 23. syyskuuta 2013

Automurheita, yövuoroja ja alue-estekisaaTässäpä video, joka saa suurimman osan perhettä tätä nykyä hyvälle tuulelle.
Valvoin kolmen rempseän työkaverin kanssa ja paimensin "omaa opiskelijaani" samalla yön yli tuossa reilu viikko sitten, ja oli kyllä jokseenkin mahtava yö.

Yksi työkaveri oli törmännyt tähän jossain (ilmeisesti tämä on joku "seuraava Gagnam style"??) ja soitti meille melko alkuillasta. Koska se oli hassu, naurettiin hetki ja homma jäi. Joskus kahden aikaan päästiin vasta syömään kun puolenyön lääkkeissä menikin yllättävän kauan aikaa kun oli kanylointia ja muuta mikä sekoitti pakkaa (ja opiskelijan piti tehdä joten kävi hitaasti), mutta istuttiin sitten hyvällä tuulella hyvässä seurassa keittiössä kun vartija tuli paikalle.
Mistä se idea lähti, en muista, mutta soitettiin tätä vartijalle ja siinä samassa muutama muu hassu animaatiopätkä mitä tuuba tarjoaa - ja nauraa käkätettiin ihan vedet silmissä.

(Ei muuten kuulosta yhtään niin hauskalta kun sen kertoo jälkeenpäin, mutta yöllä kolmelta moni asia on hirveän hauskaa kun väsyttää tarpeeksi..... ensimmäinen yö...)

Soittelin kuitenkin "kettubiisiä" kotona tytöille koska video on hassu, ja tytöthän tykästyivät. Itse asiassa kappale on kuunneltuna hyvä ja jätkät osaa vetää hyvin. Ja muitakin hyviä tuuba tarjoaa jos kiinnostaa....
(Hauskuutta ei himmennä hieno biisi nimeltä Jan Egeland, kun mm. mejä-piireissä kulkee sen niminen ihminen.)

****

Öiden jälkeen olin parilla vapaalla ja viime perjantaina lähdin sitten taas aamuksi töihin. Olen tosiaan ohjannut oikein pätevää ja reipasta opiskelijaa menneet 5 viikkoa. Aamu vedettiin mallikkaasti ja lähdin parin putiikin kautta kotiin....
Tuossa Salo-Perniö välillä on edelleen kesärajoitukset eli satasen vauhti. Normisti ajelen itsekin sellaista. Heitin cruisen päälle kuten yleensä, vauhtia ehkä joku 97. Aika pian nousin yhden mäen ylös pitkälle suoralle ja joku etiäinen tms. tuli, napsautin cruisen pois ja tiputin vauhtia.... olen tätä yrittänyt analysoida jälkeenpäin. Luultavasti auto piti jonkun äänen, tuntuman tai jotain, koska muistan vaan ajatuksen "täytyypä vähän hidastaa"....  kun ensin kuului ujellus, sitten alkoi ravistaa vauhdissa ja kun kurvasin bussipysäkille, näin peilistä renkaan riekaleita tiellä takana. Kuskin puoleinen takagummi siis päreinä.
Touranin ongelma on se, ettei siinä ole vararengasta (enkä olisi sitä alkanut muutenkaan itse vaihtamaan....) vaan ns. paikkavaahto. Mutta kun rengas on sivusta halki, ei siellä pysy mikään vaahto sisällä. Joten soitto kotiin, että noutajaa paikalle mieluusti vararenkaan kanssa.
Tunnin odottelin, Pasi toi nastan ja vaihtoi sen alle. Ajettiin suoraan huoltikselle jossa tarkistettiin paineet, ja täytyy sanoa että vähän säikähdytti huomata, että a) kaikki renkaat on ihan Kekkoset ja b) yhdessäkään renkaassa ei riittäneet paineet normiajoon, eli ilmeisesti ne kaikki on niin hiutuneet että vuotaa.

Auto = omistavan luokan ongelma. Tässä vaiheessa vuotta en ole aiemmin muistaakseni ostanut kesärenkaita mutta tulipa sekin sitten tehtyä.

****

Melkkilässä oli alue-estekisat viikonloppuna. Kanttiinitäteilin vaikkei perheessä ollut kisaajaa.


Tuomarikollegio tarkistaa radan


Kanttiini alkaa olla kunnossa


Tarjottavaa oli riittävästi ja kaikki oli hyvää


Reeta (toisen kanttiinitädin tytär) ja Gizi


Gizi on Melkkilän Nabriksen entinen kisatykki. Hyvin koulutettu, hyvä hyppääjä, jolla meidän Lotta on nyt ratsastanut jonkun verran tunneilla. Gizi on SUURI! Ja tässä kisassa näin, miten sillä nousee kilpailuvietti ja se lähtee puskemaan ja on nopea ja vaatii hallintaa. Lotta kun on sanonut, ettei hän voisi mennä sillä kisaan koska on vielä liian pieni. 


Upea eläin, mutta tosiaan Reetakin tuli uusintaradalla yhdellä esteellä ilmeisesti vähän huonosti, ja niinpä Gizi alkoi tanssia ja pomppia ja kielsi. Hetken asettelun jälkeen se kuitenkin hyppäsi ihan kauniisti. 

Kyllä ne on hienoja. 
Ja hienoa on, että Lotta tuntee rajansa eikä lähde kinkereihin niin että voisi jotain sattua - liian isolla ja vahvalla. 
Hän voi kuitenkin Giziä ratsastaa koulutunneilla oikein hyvin. Kaunis, koulutettu ja osaava eläin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...