maanantai 25. elokuuta 2014

Jännän äärellä

Kaikkea pitää kokeilla ja vähän joka asiasta innostua.
Smoothieita olen tehnyt ennenkin, taloudessa kun on melko hyvä blenderi. Ei siitä varmasti ole kuin vuoden verran kun talvella rouskutin pakastemarjoja menemään koko perheelle smoothien muodossa, muksuillekin pakolliset vitamiinit....

Nettihän on väärällään kaikkea intoiltavaa. Viimeisin, tähän liittyen, ehkä, vihersmoothiet. Pakkohan sitä oli kokeilla kun paikkakunnalla kasvatetaan lehtikaalia (joka kaikesta kuulumisesta päätellen on jotain chian jälkeen parasta....)

VIHERSMOOTHIE

Pieni porkkana pilkottuna (riippuu blenderin kestävyydestä miten isoksi voi jättää)
banaani
viher-chiaa pari kunnon lusikallista *
viime syksyisiä pakasteomenanpaloja
kaksi lehtikaalin lehteä keskiruoti poistettuna
Gefilus-mehua (appelsiini-porkkana)

Kaikki koneeseen ja pyörimään, mehun laskin yläosan reiästä niin, että näin miten paljon sitä tarvitaan, että koostumus on sopiva. Ehkä desin verran.

* viher-chia: blendaan kookosmaitoa, chiaa ja spirulinaa ja käytän sitä aamurahkassa mausteena. Väri on tosi kammottava ja luotaantyöntävä mutta on hyvää.

****

Ja yllätys yllätys, sehän oli hyvää.  Ulkonäöllään ei houkuttele, mutta maku oli kiva.

Tämä siis hyvin varovaisen aloittelijan malli. Takuulla niiden ei kuulu olla ihan noin hedelmäisiä. Minua jännitti se kaalin maku enkä uskaltanut laittaa sitä ihan niin paljon kuin ohjeissa käskettiin. Ehkä huomenna. Pari avocadoakin odottelee pääsyään moiseen soossiin.


****

Samalla kun googlailin ohjeita tuohon, käytin vähän aikaa etsiäkseni erinäisiä gluteenittomia ohjeita. Velipuoleni (isän avovaimon poika) on nimittäin jälleen Suomessa ja on gluteeniton. Koska haluan kahvitella isolla porukalla, pitää leipoa jotain mikä sopii kaikille. 

Toistaiseksi ohjeissa on vilissyt psyllium-jauheita ja muita kummallisuuksia ja alan kallistua siihen, että ostan pussillisen sellaista testiin. Olen aiemmin hyvällä menestyksellä tehnyt kääretorttua ja juustokakut on tietenkin helppoja... mutta kun.... pitää vissiin päteä.   =)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...