Sadonkorjuuaika. Oman pihan puusta tuli tänä vuonna yllättäen iso sato kirsikkaa, joten olen keitellyt useita purkkeja kirsikkahilloa. Samoin saskatoonista saatiin hyvä sato kun Pasi viritti verkon häätämään rastaat.
Kasvihuone tuottaa nyt satoa joka päivä ja vaikka koiranruokaan meneekin kurpitsaa jonkun verran, suurimman satokauden aikana ei kaikkea pysty niillekään syöttämään. Enkä toki haluakaan. Kesäkurpitsa on hurjan hyvää vain puoliksi laitettuna ja uunissa paahdettuna (juustoraasteella.... nam!) ja muutenkin.
Vain kevyesti höyrytettynä ja soseutettuna siitä leipoo talvella taivaallista jenkkityylistä kurpitsapiirakkaa. Hilloakin siitä saa.
Jos vierastat kurpitsaa, älä anna tämän ohjeen hämätä. Se on itse asiassa hillossa tuomassa rakennetta, ei makua.
Sitruunainen kesäkurpitsahillo
Kesäkurpitsa, ei mitään jätti-kokoista
Pari omenaa
Pari sitruunaa
Pieni paketti hillosokeria 1+3
Kuori ja pilko kurpitsa ja omenat. Laita kattilan pohjalle desin verran vettä ja keitä pehmeäksi. Soseuta, maun mukaan joko blenderillä ihan muussia tai sitten karkeampaa esim. perunanuijalla. Raasta sitruunoista kuori, purista mehu. Mehua saisi olla reilu desi, kuoriraastetta muutama teelusikallinen. Sekoita ne soseen joukkoon, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja lisää hillosokeri. Keitä viitisen minuuttia (sokerin ohjeen mukaan) ja purkita.
Hyvää paahtoleivällä!
perjantai 8. elokuuta 2014
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Syksyä
Osuipa jo aamulenkille pakkasia heti lokakuun puolivälin jälkeen. Ei kirpsakka keli muuten, mutta tossunpohjat lipsuivat yhdessä kohtaa jonk...
-
Usean vuoden ajan olemme puhuneet, että pitäisi ja pitäisi. Koskaan ei saatu aikaiseksi. Mutta vihdoin joskus maalis-huhtikuussa mainos satt...
-
Työnantajan vaatimus on, että tietty määrä lomapäiviä pitää käyttää lomakaudella. Oma kesälomani on suunniteltu suurimmalta osin lomakauden ...
-
Meillä ei ole (eikä tule) maksullisia TV-kanavia, ei ole kaapeli- tai valokuituyhteyttä myöskään netin käyttöön. Meillä netin käyttö on niin...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!