perjantai 8. elokuuta 2014

Hilloja, ei lakkoja

Sadonkorjuuaika. Oman pihan puusta tuli tänä vuonna yllättäen iso sato kirsikkaa, joten olen keitellyt useita purkkeja kirsikkahilloa. Samoin saskatoonista saatiin hyvä sato kun Pasi viritti verkon häätämään rastaat.

Kasvihuone tuottaa nyt satoa joka päivä ja vaikka koiranruokaan meneekin kurpitsaa jonkun verran, suurimman satokauden aikana ei kaikkea pysty niillekään syöttämään. Enkä toki haluakaan. Kesäkurpitsa on hurjan hyvää vain puoliksi laitettuna ja uunissa paahdettuna (juustoraasteella.... nam!) ja muutenkin.

Vain kevyesti höyrytettynä ja soseutettuna siitä leipoo talvella taivaallista jenkkityylistä kurpitsapiirakkaa. Hilloakin siitä saa.
Jos vierastat kurpitsaa, älä anna tämän ohjeen hämätä. Se on itse asiassa hillossa tuomassa rakennetta, ei makua.

Sitruunainen kesäkurpitsahillo

Kesäkurpitsa, ei mitään jätti-kokoista
Pari omenaa
Pari sitruunaa
Pieni paketti hillosokeria 1+3

Kuori ja pilko kurpitsa ja omenat. Laita kattilan pohjalle desin verran vettä ja keitä pehmeäksi. Soseuta, maun mukaan joko blenderillä ihan muussia tai sitten karkeampaa esim. perunanuijalla. Raasta sitruunoista kuori, purista mehu. Mehua saisi olla reilu desi, kuoriraastetta muutama teelusikallinen. Sekoita ne soseen joukkoon, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja lisää hillosokeri. Keitä viitisen minuuttia (sokerin ohjeen mukaan) ja purkita.

Hyvää paahtoleivällä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...