perjantai 12. joulukuuta 2014

Päivän puuhia

En muista milloin olisin aloittanut työviikon maanantaista. Yleensä teen kuitenkin 5/6 viikonlopusta töitä joten mun maanantai on milloin sattuu.

Viime viikolla oli kesälomalla 3 päivää (9 vapaata), ja viimeinen vapaapäivä kului iloisesti pääkaupungissa. Työpaikan tyhy-ryhmä oli varannut bussikyydin Hesaan naisten käsityömessuille, ja vaikken messuilemaan mennytkään, oli päivä muuten oikein iloinen. Tapasin ihanan ystävän kahvin ja jutustelun äärellä, maailmasta tuli jälleen parempi paikka, ja lisäksi toimitin muutamia tontun puuhia ja nautiskelin jouluvaloista ja muusta tunnelmasta. Täytyy sanoa, että näin maalaisena oli vähän sellainen "maalaisjuntti kaupungissa" olo. Tuollahan on tosi kansainvälistä meininkiä, paljon kahviloita ja hurjasti jouluvaloja ja sellaista suuren maailman bling blingiä. (En muista milloin olisin ollut ihan Hesan keskustassa viimeksi.....)

Joka tapauksessa aloitin työviikkoni maanantaina ja olinkin sitten kolme päivää sekaisin mikä päivä on.
Tänään viikon ainoa vapaa ja tästä vielä neljän putki ennen paria vapaata.

****

Joulu on jo lähes täällä. 


"Joulupuu" on rakennettu.


Ainakin joku on ollut kiltti....


Pasin herkut. 


Muillekin jotain pientä.


Eeva-Liisan Zamioculcas-parka puettiin myös jouluasuun, se kun sattuu olemaan tuossa esillä. 

****

Tein jo illalla valmiiksi sapuskan, koska sekä Pasi että Ronja oli lähdössä aamulla aikaisin ja halusivat eväät. Sikäli kiva, että me Joonaksen kanssa vaan sitten nautiskeltiin lounaasta kun nälkä tuli. 

Pari kakkua leivoin, taatelikakkua jälleen, ja lisäksi melko hauska Ikean sitruunakakku. Ikea myy valmiita pakkauksia, joihin lisätään vain vesi. Vähän kuin iso maitopurkki, ja ravistamalla pitäisi selvitä. Toinen oli sitruunamuffinssi-taikina, jonka siis kaadoin vaan leipävuokaan ja se julistettiin nyt kuivakakuksi, toinen leipätaikina, joka odottaa vielä kokeiluaan. 
Sellainen vinkki, jos ostat, että älä luota siihen ravistelun voimaan. Hakkasin meinaan todella pöytää vasten, että "jauhot olisivat irtonaisia" kuten ohjeessa sanotaan, ja silti purkin pohjalle jäi yli puoli desiä kuivaa tavaraa ravistelun jälkeen. Eli itse aion jatkossa kaataa sen vuokaan ja sekoittaa vatkaimella. Tässä siis leipäpakkaus. Kuulostaa hyvältä. 


****
Jälleen kerran laskin opiskelijan harjoittelusta hyvällä arviolla. Mulla on nyt muutaman kerran käynyt todella tuuri, ja olen saanut innostuneet ja kovasti kyselevät ja reippaat opiskelijat. Niitä on kiva ohjata ja helppoa, kun uskaltavat sanoa, että "et muuten ole kertonut tätä", koska kun samoja asioita pyörittää itse ja toisen kanssa, unohtaa mitä on jo kertonut ja mitä ei. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...