torstai 28. heinäkuuta 2016

Nettiostoksia, kasvikuivurin pohdintaa ja sisustusta

Intoilen harvoin täällä mistään tietyistä tuotteista, enkä missään nimessä profiloidu millään kriteereillä miksikään elintapakirjoittajaksi saati sellaiseksi, josta kiinnostuisi joku firma tai tuotteen esille-haluaja....

Mutta kerta se on sitten ehkä ensimmäinenkin. Hah! Repikää siitä.

Ostin keväällä Finskin koneesta Polaar Icy Magic -nimisen silmänympäryspuikon. Rasvaksi sitä en tohdi nimittää, toisaalta puikossa on hauska roll'on -pää, jotenka olkoon puikko.


Oli mikä oli, mutta tuotteena aivan järkyttävän ihana. Tätä kehotetaan pyörittämään sekä silmien ympärille että ripsiin, ja näin kesäaikaan kun en allergian vuoksi juurikaan käytä edes ripsiväriä, olen sitä melko huolella aamuisin hieronut myös kierroksen ripsiin. Ja kuulkaa: ne ripset ihan oikeesti kasvaa!! Siis pituutta!! 
Itselläni väritys on niin vaalea, että ilman kestoväriä ei minulla tajua silmiä olevankaan, ja totta puhuen näytän aivan alastomalta näin kesällä. Mutta jösses mutta läheltä katsottuna ripsissä on mittaa!! TYKKÄÄN!!

Luonnollisesti sitä ei voi ostaa mistään muualta kuin ulkomailta tai sieltä lentokoneesta, ja vaikka matkustankin usein, en sentään lentämällä.... joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi tilata se netistä. Ja tilasin samantien kaksi, koska tuo keväällä ostettu alkaa käydä nyt vähiin.... tosin myönnettäköön, että käytössä se on todella riittoisaa kun ottaa huomioon, että sitä on kohta puoli vuotta sivelty päivittäin.

Vinkki vitonen:
Muuten, säilytän kaikki naamarasvat ja tämän muiden mukana, jääkaapissa. Kun aamulla joskus kello herättää ihan liian aikaisin ja tuntuu, että silmänympärykset on turvonneet ja kipeät, tuntuu aivan taivaalliselta sivellä tällaista tuotetta, kun se on jääkylmää. 

****
Sitten naaman paklaamisesta toisenlaisiin asioihin.

Meillä on Severin hyötykasvikuivuri, joka noh, toimii, mutta ei ole mikään tehoihme.
Säilön esim. sienet vain ja ainoastaan kuivaamalla, ja mieli tekisi säilöä paljon muutakin kuivattuna, mutta siihen tuo on vähän liian tehoton. Suppilovahverot tuolla tulee vuorokaudessa.

Nettiaikana kuivureitakin pystyy vertailemaan helposti, mutta kyllä on laaja skaala hintoja, tehoja ja tilaa. Hinnoista puhumattakaan. Ota noista sitten selvää.

Vaan uusi, isompi ja tehokkaampi ilmeisesti pitäisi saada. Esim. omenoista tykkäisin yli kaiken tehdä omppurenkaita jemmaan. Näen jo miten mun pantryn hyllyillä on vanhoja Riihimäen lasitölkkejä rivissä täynnä kaikkea hyvää.... (ai mikä yli-romantisoitu kuva??)


Kuva lainattu netistä.


Ja muitakin hedelmiä tms olisi kiva kuivata. Ainakin tyrnit menee meillä parhaiten kuivattuna. Viime vuonna Severi kolisi ja kilisi kellarissa viikon tyrnien kanssa.....

Ehdotuksia? Suosituksia? Kaikki kelpaa.

****
Kehuskelin sillä tikapuulöydöllä.
Nyt ne on maalattu ja vihdoin sisällä. Vielä on vähän hakusessa jäävätkö noin ja tuohon vai jotenkin toisin. Tässä kuitenkin vähän mallia.


Tikapuilla torkkupeittoja. Totuushan on, ettei sellaista taloa olekaan, jossa on liikaa torkkupeittoja. Ehei! 
Pinkki on itse asiassa ponchon tapainen, jonka ostin 2011 syksyllä Ruotsista kun palelin yksinäni solukämpässä, jossa oli huono lämmitys. Alimpana vuoden takaiselta reissulta bonuslahja; huopa, jossa maisemaa ja iso teksti "Yellowstone". Ihanan lämmin.


Tökkäsin ne nyt seisomaan noin "oikein" koska ovat A-tikkaat. Ihan täysin auki eivät kuitenkaan mahdu. Jään miettimään vielä. Olisiko parempi, että nojaavat seinään?


Olkkarissa sohva siirtyi taas metrin.
Tuolle rohjakkeelle ei vaan tunnu löytyvän oikeaa paikkaa.
Pöytää myyn kirpparilla edelleen. Se on tähän liian iso vaikka muuten onkin kiva.


Pieni lukunurkkaus olkkarin nurkassa. Sohvan ja tuolin välissä on pieni rottinkikori, jossa tusinoittain Akun taskukirjoja. Kokoelma, joka meillä oli asuntovaunussa. Helppoa kesäluettavaa perheessä, jossa luetaan koko ajan.

1 kommentti:

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...