maanantai 4. heinäkuuta 2016

Puhetta ruuasta

En kyllä hyvällä tahdollakaan pääse jyvälle, mikä tän Hanna Partasen kultainen idea oli, kun väitti, että ihmiset syö liikaa, koska ruoka on liian hyvää. Että pitäis syödä vaan kouluarvosanan 8-arvoista sapuskaa. Lue tarkemmin koko juttu Hesarista, jos kiinnostaa.Itse teen mielelläni ruokaa, mutta enpä kehtaisi edes aloittaa väittämään, että pyrin tekemään sellaista ruokaa, ettei sitä tee mieli ottaa lisää.

Eiköhän Suomalaisten ylipainon syy ole jossain muualla kuin normaalissa kotiruuassa.
Kuinka moni voi rehellisesti väittää lihoneensa siksi, että on syönyt liikaa ruokaa, mutta ei ollenkaan/koskaan mitään makeita jälkkäreitä ja muita herkkuja, joiden kaloripitoisuudet oikeastaan ovat totuus ylipainosta?

Sivumennen: taivaallisia kookospalloja Oslolaisessa kahvilassa. Slurps.
Elämä on valintoja.
Voi vetää kuvassa olevia mocktaileja aamusta iltaan (lomalla) tai syödä välillä vähän terveellisemmin, kuten alempana oleva aamupala (lomalla sekin)...Viereisessä kuvassa olevassa lasissa on valkoviiniä.
Tuskin sekään varsinaisesti kuuluu kenenkään "jokapäiväiseen ateriaan".... tai no, takuulla niitäkin löytyy, mutta ehkä ylipaino tai ylimääräiset kalorit on siinä kohtaa muutenkin se pienin ongelma...

Kahvin kanssa voi tyytyä mansikkaan, joka on dipattu suklaaseen....


... tai ottaa suosiolla siihen viereen lautasellisen jotain ihanaa herkkua, minkä ansiosta tuntuu kuin aurinkokin paistaisi kirkkaammin. Uskon, että harvemmalla tähän on kuitenkaan aikaa tai rahaa ihan useita kertoja päivässä.


Ei ne raakaa kalaakaan kovin terveellisenä pidä kaikissa paikoissa.


Hyi olkoon, grillattua kanaa ja salaattia. Karsinogeenejä. (Ja pojat, että oli hyvää!!!!)


Joskus pelkkä muovimukillinen frappucinoa maistuu niin hyvälle.
Saisiko olla extra-kermavaahto?  No joo, tottakai!!Joskus sitä taas innostuu kaupan hyllyn äärellä, että naapurimaasta saisi (kun viitsisi kantaa) myös ainoita omia lempilimsojani. 
Mikä johtaakin toiseen kysymykseen: miksi hitossa Suomeen ei maahantuoda kaikkia niitä vaihtoehtoja mitä naapureista saa?

2 kommenttia:

  1. Kävin lukaisemassa jutun. Kyllähän se aikas tyhmää läppää oli! Tuli taas mieleen, että Hanna yrittää vain pitää itsensä ihmisten mielissä. Tässä kiristyvässä mediamaailmassa täytyy yrittää pitää itsensä jollain lailla pinnalla.
    Aika-ajoin ilmoille heitetään jokin teoria syystä, mikä on syypäänä suomalaisten lihomiseen. Ja silti turpoaminen jatkuu!
    Nimimerkillä "Hyvää ruokaa syövä läski"

    VastaaPoista
  2. Ihan paras postaus ja juu Hannalla on varmaan asiassa pointtinsa, mutta voi myös syödä viisaasti ja herkullisesti ja olla hoikka, vaikka se ei nyt täällä omassa päässä päde, kun en yhtään jaksa ajatella. Mutta vaikka lisäämällä urheilua, niin hyvin voi ruuasta nautiskella, joten huhhahei tuolle jutulle. Kiitos nauratti niin tämä ihana postaus ja aah mitkä herkut. <3

    VastaaPoista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...