lauantai 23. heinäkuuta 2016

Shoppailu-lauantai

Vuokralainen ilmoitti joutuvansa muuttamaan, mutta samalla, että hänellä olisi tarjolla uusi vuokralainen. Yhteystietojen vaihtamisen ja keskustelun jälkeen totesin, että tämä tarjokas on oikein varteenotettava nuori tuleva opiskelija, joten sopimusta vääntämään. Koska molemmat tulivat eri suunnilta, Turku oli kohtuullisen sopiva treffipaikka. Tarkemmin vielä Raision Mylly.

Lähdettiin aamulenkin (ja suihkun) jälkeen ajamaan ja käytiin haukkaamassa ensin. Nuorin tytär oli matkassa mukana ja oikein täpinöissään päästessään taas syömään hyvää pippuripossua. Eikä omassa vuohenjuustobroilerissa ehdottomasti ollut myöskään vikaa, päinvastoin. Kiitos tämän päivän lounaasta ihan vaan perinteinen Rosso.

Sen jälkeen mies ja lapsi ottivat jalat alleen kauppakeskuksessa ja itse treffasin tulevan vuokralaisen vanhempineen. Sopimus tehtiin ja asiat sen osalta lutviutuivat hienosti.

Sitten Airo-nimiseen paikkaan kahville ja jätskille. Jäätelö on tosin vähättelyä, myyvät aitoa italaialaista gelatoa, joka on ihan muuta kuin jäätelö.... ja aijai mitä makuja olikaan tarjolla. (mm. Smurffi....)


Cappucino oli kuumaa ja hyvää. Gelato myös todistettavasti upposi.... heh.

Siinä kohtaa olisi sitten pitänyt ottaa reipas ote, että "jaaha, siirrytäänpä takaisin autoon ja kotiin, koska oleelliset on tehty, tätä vartenhan tänne tultiin..." mutta ei. Päästäkää toki nainen irti ostoshelv.... tai siis paratiisissa...   (Saa ja pitää nauraa!!!)

Ensinnäkin, jos Sokos tyrkyttää heti ulko-oven vieressä muovilaatikoissa kamaa hintaan 1 euro, näyttäkää minulle nainen, jonka ei ole pakko päästä sinne tutkimaan mitä myydään!! Sitä minäkin.


Kammottavan kokoinen 725 ml shampoo ja suihkutettava hoitoaine yhteensä 3 eur. Jesh!! En jättänyt sinne. Eurolla pumpulilappuja, kahdella kaksi Nivean roll'on dödöä yms. Tytär hekotteli ääneen kun näki minut muovipusseineni.

No, mies halusi tietenkin myös vähän katsella ympärilleen, ja porukalla päädyttiin XXL:n. Usein katselen Hesarista niiden mainoksia vähän kateellisenakin, että "niinpä niin, tuollaistakin olisi mutta eipä täällä landella".... 


Nyt alkaa uusi ihmeellinen terveyselämä. Hah!!
Toisin sanoen ostin testiin MCT-öljyä (ei, en juo (vielä) bullet proof kahvia...), chiaa meillä on koko ajan, ja tyttären toiveesta aamusmoothieen raakakaakaonibsejä.
Kuvasta puuttuu vielä lesitiinijauhe, koska se tekee smoothien rakenteesta kermaisen ja sisältää hyviä omegoja, joita ei ruokavaliosta välttämättä saa.



Lapselle kahdet kengät. Lenkkarit oli tarjouksessa ja niitä oikeastaan varta vasten etsittiin, ja myyjä pudotti Consien hinnan puoleen (siis 35 eur) kun siinä höpötettiin ja lapsi niitä sovitti...   Lopulta myös miehelle sandaalit, lisäksi n. 20 paria erilaisia urheilusukkia, joiden hinnat oli 1,50-2,50 setti.

Täytyy sanoa, että uskomatonta palvelua, enkä tarkoita yksin hinnoittelua, vaan sitä miten asiakas huomioitiin, miten tuotteita esiteltiin ja tarjottiin apua. Wau!! 
Saitte juuri tästä perheestä asiakkaita jatkossakin!


Ja vihdoin sellainen kännykkä-hiha, johon omakin luuri mahtuu!! Jei! Edellinen puhelin mahtui edelliseen, mutta paitsi että kotelo meni rikki, myös luuri on vaihtunut ja isompaan, joten lenkillä olen tähän asti roikottanut puhelinta taskussa (jossa koirankarkkien murusia, nenäliinanöhtää ja muuta mukavaa....)
Tässä hihassa on parasta se, että esim. lenkillä kuulokkeiden naru (kyllä, käytän vielä narullisia) kulkee kätevästi kainalon kautta eikä siis pompi tuossa leuan alla ja tao minua naamaan....
Lapselle myös, koska ratsastaessa maastossa vaadin, että puhelin on mukana ja ridavaatteissa ei ole kunnollisia taskuja. Ihan turvallisuuskysymys.

Kun vihdoin raahattiin puolta tusinaa muovipussia ulos tuolta nauraen, poikettiin matkalla autolle vielä Punnitse&Säästä -kaupassa, joka on suuri suosikkini. Tai oli, silloin kun se löytyi vielä meidän huudeilta. Koska käytän aamurahkan joukossa kuivattuja marjoja, pähkinöitä ja siemeniä, niitä oli kätevä tuolta ostaa. Myllyn myymälän valikoima oli enemmän herkkuihin painottuva, mutta jotain herkkua hainkin, nimittäin juotavaa.



Ben Shaw'n Cream soda on vaan parasta mitä löytyy limsaosastolta. Menee ohi jopa A&W:n Root beerin. Miehen kookosvesi oli myös hurjan hyvää. Tyttärelle pari saunajuomaa.


Kotona tytär järjesti kaikki ostokset portaisiin ja jestas mikä määrä sitä kamaa oli..... 
Ehkä jopa vähän hävettää. Mutta mitäpä sitä. Kulutustavaraa suurin osa, sellaista minkä ostamista on siirretty ja jääty odottamaan.

Kotona juotiin kupit hyvää kahvia, käytettiin nelivetoiset ystävät lenkillä ja nautiskeltiin olosta. 

Ai niin, en muistanutkaan kertoa. Puhuin niistä maalarintikkaista, joita katsoin tuolla makasiinilla viime viikolla. Mies ajoi sinne ja kyseli Maurilta näyttäisivätkö ne hänestä paremmalta omenapuun alla kuin siellä makasiinin seinää vasten ja Mauri myi ne kahdella kympillä. Siis 20 eur. Enkö sitä jo sanonut? Jos minä olisin mennyt sinne ja lärpättänyt jotain sisustustikkaista, hinta olisi ollut satasen.... hah!! Löytö! Todellista onnistumisen iloa!!

Mies on ne nyt hionut ja maalannut ensimmäiseen kertaan. Haluaisin, että jätetään kuultovalkoiseksi. Katsotaan miltä näyttävät huomenna kuivuttuaan.

Seuraavaksi sitten haaveilemaan vaikka ensi kesästä. Hesari julkaisi hauskan jutun Saimaan-ympäri-fillaroimisesta. En tosin itse ole mikään pyöräilijä, mutta autolla voisi vastaavaa pohtia...



2 kommenttia:

  1. Ooh tuota Fructisia olisin ostanut miehelle pullotolkulla, tosi edullista. :) Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin.
      Jep, jälkeenpäin mietin, miksi tyydyin yhteen. =)
      Blondi on blondi.

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Pieni loma, Las Palmas

Oli tosiaan vähän tavanomaista rankempi työputki päällä ja takki alkoi tyhjetä. Onneksi olimme jo sopineet työnantajien kanssa palkattomista...