sunnuntai 11. elokuuta 2019

10 elämää helpottavaa asiaa elämässäni

Jollain tavoin tykkään näistä hassuista listauksista. Erityisen kiva niitä on lukea seuraamieni blogien kirjoittajilta, koska sama esine tai asia saattaa toiselle olla tärkeä aivan eri syistä. Napatkaapa siis kiinni!

Tarkoituksella pyrin olemaan luettelematta kaikkia kodinkoneita, koska niiden käyttö helpottaa elämää suunnattomasti luonnollisista syistä. Toisaalta, joillekin rakkineille on minusta kohtuullisen hyvä perustelu, joten sallittakoon tästä säännöstä poikkeaminen....

1. Mikrouuni


Koska teen joka aamu puuron (koirille), se olisi ihan yhtälailla mahdollista kattilassa, mutta tiskiä tulisi enemmän ja se vaatisi henkilökohtaista seisomista sen muutaman minuutin ajan hellan äärellä. Nyt laitan puuron tulemaan, pesen koirien vesikupin ja vaihdan raikkaan veden, nostan niiden ruuan pöydälle, ja kun mikro kilahtaa, olen muuten jo tehnyt parikin asiaa.

2. Auto

Asuinpaikan valinnasta johtuen auto on meille pakollinen. Minä en pääse töihin kuin arkisin kouluvuoden aikana ja silloinkin vain aamuvuoroon julkisilla.
Toki autosta on iloa myös silloin kun käyn ostamassa viikon ruuat kerralla ja auton takapää on lastattu äärimmilleen.

3. Metsän läheisyys


Kuten monesti sanottu, aika ajoin haaveilen muutosta jonnekin. Siis yleisesti vaan jonnekin.
Hiljattain työkaverini osti uuden talon ja ihastuin tyystin heidän uuteen asuinpaikkaan.
Mutta päivittäistä elämää helpottaa aivan valtavasti, että metsään on noin 600 metriä matkaa, koska suuntaan askeleeni sinne joka ikinen päivä läpi vuoden. Olisi todella raskasta asua paikassa, josta pitäisi lähteä autolla metsän reunaan joka pissalenkkiä varten.

4. Kasvikuivuri


Näin kuivatussesongin keskellä, kun keittiöstä kuuluva hurina on jokapäiväistä ja läpi vuorokauden, tajuan miten paljon tuon ison koneen hankkiminen on helpottanut elämää.

5. Aidattu piha

Oleelliset syyt kirmaavat jaloissa. On todella helppoa asua keskellä kirkonkylää kun ovia voi silti pitää auki ja antaa koirien käydä pihalla halutessaan.

6. Huumorintaju

Kaikesta kyynisyydestä huolimatta olen kuitenkin ehkä ihmisiä, joiden lasi on enemmän  täynnä kuin puoliksi tyhjä.
Erityisesti töissä siitä, että pystyy laskettelemaan vitsiä rankoistakin asioista, on etua. Osa näistä mekanismeista on takuulla rakentunut ihmiseen suojaamaan psyykettä, mutta kyllä se myös tekee työnteosta kevyempää, kun työkavereiden kanssa voi vitsailla ikävistäkin asioista.

7. E-laskut


Mikään ei ole näppärämpää kuin kuitata nettipankissa laskut automaattisesti maksuun oikeana päivänä. Meillä nyt ei usein tätä tapahdu, että posti päätyy väärään paikkaan, mutta joka kerta se harmittaa sitten niin vietävästi!
Onneksi tässäkin tapauksessa yhteydenotto laskuttajaan poisti sen turhan vitosen maksun. Kuulivat varmaan äänestä miten paljon otti pataan.

8. Itsepalvelukirjasto


Testasin itsepalveluperiaatteella toimivaa kirjastoa tänään ensimmäistä kertaa ja olen myyty.
Kirjojen palauttaminen oli äärettömän helppoa, uusien löytäminen uudesta kirjastosta oli mielenkiintoista ja kivaa, koska tarjonta oli toisenlainen kuin omassa kotikirjastossani, ja lainaaminen automaatilla jälleen lastenleikkiä.

Lisää iloa tästä visiitistä tuli, koska paikalla oli perhe, jossa äiti luki kahdelle pienelle satua ääneen eläytyen samalla kun isä etsi lukemista. Tuli hyvä mieli koko loppupäiväksi!

Luonnollisesti toivon, ettei kukaan ole päätynyt työttömäksi tai edes joutunut pakon edessä nyt töihin hirveän monen kymmenen kilometrin päähän itsepalvelusta johtuen. Tämähän se jutun toinen puoli usein on.

Niin, minulla tuon pinon eräpäivä on siis huomenna. Luukku on ollut suljettuna koko kesän, ja olen itse pois paikkakunnalta enkä pääse niitä palauttamaan. Tästä syystä visiitti saaristoon tuli tehtyä.

9. Kasvihuone ja oma piha

Vaikka olen sillä lailla huono hoitamaan noita istutettuja kasveja, nautin kuitenkin älyttömästi siitä, että pihalla niitä kasvaa. Onneksi on mies, joka muistaa käydä kastelemassa kasvihuoneessa ja avaamassa tai sulkemassa oven.....

Tänä vuonna kasvihuonevihannekset ovat käyttäytyneet oudosti. Kurkkuja on tullut valtavasti ja tulee edelleen. Leikkasin eilen turhia rönsyjä pois kunnolla, että jaksaisi kypsyttää vielä viimeisetkin.
Kirsikkatomaatti taas on unohtanut olevansa mallia kirsikka. Tomaattien koko lähentelee omaa nyrkkiäni.....
Niitä karsin myös isolla kädellä, että jaksaisivat kypsyttää ne vähät. Tomaattien kanssa kausi meni aika lailla pieleen. Ensimmäiset sai popsittavaksi vasta ihan heinäkuun lopulla ja niitä on vain kourallinen.

10. Takka

Ekohengen vastaisesti sytytän takkaa kananmunakennoilla ja jollain joutilaalla pahvilla. On hirmu näppärää, että jotain roskaa voi polttaa lämmityskaudella, vaikka tiedänkin, ettei kaiken polttaminen ole suotavaa.
Myös esim. verotukseen liittyviä papereita polttelen surutta koska niitä en halua tunkea jätepaperinkeräykseen. Joka kodissa pitäisi ilmeisesti olla silppuri tällaisen arkaluontoisen kaman hävittämiseen.

2 kommenttia:

  1. Hauska listaus! Samalla itse pohdin, että mitkä ovat minulle 10 elämässä helpottavaa asiaa. Pitääpä katsella arkea ja eloa nyt hieman eri silmin :)

    VastaaPoista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...