tiistai 17. joulukuuta 2019

Joulu tulee, en ole valmis

Minähän olen henkeen ja vereen jouluihminen.
Meillä on jo kuusi olohuoneessa ja on äärettömän rauhoittavaa herätä aamulla viideltä kun kynttilöissä on valo ja tunnelma rauhallinen. Olen virittänyt koristeita ja fiilistellyt karkkihyllyn kanssa.


MUTTA.

Muuten olen aivan täysin alkutekijöissäni. Ja jouluun on enää viikko!!!


Tässä kohtaa lienee se hetki, kun voi alkaa panikoimaan. (En taida jaksaa...)

Tämä listoja rakastava ihminen ei ole tehnyt vielä ensimmäistäkään listaa, kuten
- ruokalista
- siivouslista
- toimitettavat asiat -lista
- joulukukat kenelle -lista

Olen kuullut huhuja, että joulu tulee, olit valmis tai et. Taidan tänä vuonna tuudittautua siihen.
Meillähän joulutaan muutenkin vasta reilun viikon päästä viikonloppuna, koska olen itse kiinni lauantaista lähtien 6 päivää putkeen, pyhät mukaan lukien.
Nuoriso saapuu perjantaina (muistaakseni?) ja vietetään joulua sitten viikonlopulla urakalla.

(Sivumennen, sain vihdoin tänään (17.12.) tilattua viimeiset joululahjat nettikaupasta.... kuten sanottua, aina niin ajoissa. Tämä jo naurattaa itseäkin.)


Ollaan ehditty patikalle.


Tämän ruotsalaisen joulukakun ohjeen haluan jakaa. En nimittäin muistanut miltä sahrami maistuu, vaikka olen Lussekatteni aikanaan syönyt. Tämä kakku sai sydämeni sulamaan. Olipa hyvää!!

Pehmeä sahramikakku

175g pehmeää voita
1 pkt sahramia (0,5 g)

Sulata voi ja sekoita sahrami siihen. Sahrami antaa makunsa, kun sen sekoittaa lämpimään.

2 munaa
3 dl sokeria

Vatkaa vaahdoksi.

1,5 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen maitoa, rasvaa sekä jauhoja. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 °C n. 45 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa.
Anna jäähtyä pieni hetki vuuassa (5-10min). Kumoa sitten, mutta jätä vuoka vielä päälle, kunnes kakku on kokonaan jäähtynyt.

Minä sekoitin päälle vielä kuorrutteen Philadelphia-juustosta (pienempi rasia), pienestä määrästä sulaa voita (50g) ja tomusokerista (muutama desi). Sellainen perinteinen porkkanakakun päällinen siis.
Koska löysin Tukholmasta jostain halpiskaupasta tuollaisia jouluisia strösseleitä, ne sopivat tähän teemaan vallan mainiosti.

IHANAA JOULUA TEILLE KAIKILLE!!!

6 kommenttia:

  1. :D Minulla on sama meininki, että jouluvalmistelut ovat ihan "vaiheessa". Jouluihminen henkeen ja vereen - ja tässä ollaan! Tuo listojen tekeminen on niin tuttu juttu, että ihan nauratti, kun luin postaustasi. Kirjoitin eilen postauksen, missä vinkkaan Marttojen joulusivuista ja Martan joulukirjasta. Herkullinen sahramikakun ohje <3 Iloista joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! On itse asiassa hyvin rento fiilis olla stressaamatta mistään. Joulu tulee, halusin tai en. Joten mietin asiaa sitten kun on fyysisesti pakko alkaa tekemään esim. ruokia.
      Suloista joulua!

      Poista
  2. Voi kuule, täällä myös ihan joulutonta edelleen. Ja saattaa olla koko joulun. Lahjoitin juuri kuusenjalan ja -kynttilät vävypojalle, ehkä ne on lainassa tai sitten ei, ei voi vielä tietää. Aatto ollaan heillä tänä vuonna, joten kotiin ei kuusta tule kuitenkaan ainakaan tänä vuonna, ehkei enää myöhemminkään.

    Ja just äsken klikkasin joululahjan tyttärelle netistä! Pojalle on vielä keksimättä koko lahja, huoh. Isompi tyttö ja isompi poika on saaneet lahjansa jo aiemmin (astioita, mattoja). Miehelle hankin uuden kännykän, koska hajotin sen entisen... Ihan sellanen "antiikkimalli" on hakusessa, se ei muunlaista halua. Ja sitten pitäisi laitella vielä pikkuisille jotakin.

    Torttuja voisi leipoa joku päivä... mutta jotenkin ei nyt muuten toi joulu oikein meinaa tulla sydämeen. Ehkä se tulee kaappeihin? Niitä nimittäin siivoan parhaillaan, ihan parasta puuhaa (oikeesti!)! ♥

    Mukavaa joulun aikaa sulle joka tapauksessa. Olet jalo, kun vietät joulun töissä! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä hoksasin keskiviikkona, että jokavuotinen kalenteri on tilaamatta. Olen sellaisen tehnyt siis omista valokuvista vuosittain molempien vanhemmille ja itselle keittiön kalenteriksi. Noooh, ei ne kuvat koneelta kai katoa joten ehtii sen vielä.... =)

      Äläpä jaloudesta puhu. Ahneutta se on. ;-) Lisät pyörii pyhistä tuplana ja helmikuussa maksetaan ulos.
      Ei kait. Meillä on töissä paljon hyvin pienten lasten äitejä, ja jos voin heille suoda jouluilon lasten kanssa, menköön niin.
      Silloin kun aloitin tuolla (2012), sanoin heti ensimmäisenä jouluna, että meidän lapset on niin isoja ettei ne usko joulupukkiin eikä siihen, että äiti olisi kotona.

      Ihanaa joulua!! Valmiiseen pöytään, aivan mahtavaa!!

      Poista
  3. Kuule, unohda listat! Ainoastaan kauppalistaa vähän, että muistaa kaiken ostaa kaupasta valmiina. Ja jos jotain uupuu, onhan ne kaupat aina auki. Meillä lahjat hoituu helposti tyttösille. Rahaa vähän kuoreen ja pari pakettia Halpahallista. Tänä vuonna ostettiin yhdelle tytölle sauvasekoitin ja kahdelle Iittalan helmipurkit (2). Muuttoauton lainaajasukulaisille pizzalahjakortit ja suklaarasiat. Muutamalle kannelliset tuoksukynttilät ja Akseli Herlevin chilihillokkeet. Siivouslistoja ei todellakaan tehdä, sillä siivouksia tehdään tasaisesti joulun jälkeen. Rennosti vaan! Ei hätää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, juuri näin: rennolla otteella, stressaamatta. =)
      Kauppalista täytyy tosiaan kirjoittaa, ja vaikka inhoan ajatusta käydä kaupassa pyhien aikana, tänä vuonna on pakko. Meidän jouluun kuuluu oleellisena kala, mutta se tekeytyy kolmisen päivää. Näin ollen laitan sen tulemaan vasta joulupäivänä, kun juhlaa vietetään viikonloppuna.
      Soisin ehdottomasti kaupan ihmisille kolme vapaapäivää! Jokaisella on pakastimet ja jääkaapit ja on ihan naurettavaa, että kauppaan on pakko voida päästä. Aina on olemassa huoltoasemia yms tahoja, joista sen yhden unohtuneen/puuttuvan kermapurkin voi noukkia.
      Mutta näillä mennään. Fiilis on aurinkoinen!!

      Suloista joulunaikaa!! ♥

      Poista

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Pieni loma, Las Palmas

Oli tosiaan vähän tavanomaista rankempi työputki päällä ja takki alkoi tyhjetä. Onneksi olimme jo sopineet työnantajien kanssa palkattomista...