keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Aikuisten ystäväkirja

PERUSJUTUT

SIVIILISÄÄTY: Naimisissa
ASUMISMUOTO: rintamamies-mallinen omakotitalo
AMMATTI/TYÖPAIKKA: erikoissairaanhoidon sairaanhoitaja
KIINALAINEN HOROSKOOPPI: piti googlata, näköjään koira
HARRASTUKSET: patikointi, lukeminen, koiraharrastukset


SYVÄLLISTÄ

PERIAATTEET: Lasi on ennemmin puoliksi täynnä kuin tyhjä. Optimismi vie pidemmälle, vaikka pessimisti ei petykään. Kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan.

MAAILMANKATSOMUS: peruskristillinen, suvaitsevainen. Arvostan inhimillisyyttä yli ismien ja kaiken elämän suojelua yli uskontorajojen.

POHDIN: Tuleeko joskus olemaan mahdollista matkustaa toisille planeetoille? Miltä sellainen tuntuisi? Loppuuko elämä maapallolla väkisin ihmisten hölmöilyjen vuoksi ja onko nuo edellä mainitut jatkossa pakollista tekemistä elämän mahdollistamiseksi?
Olenko tähän mennessä elänyt sellaista elämää, mistä voin olla ylpeä? Mitä voisin vielä tehdä toisin, paremmin tai eri tavoin?

Näin maaliskuun lopulla pohdin myös, loppuuko koronarumba ikinä. Tämä on kestänyt pari viikkoa ja olen jo ihan kypsä. Täysin kyllästynyt, turhautunut, tympääntynyt ja väsynyt siihen, ettei mistää tule mitään muita uutisia. Maailmassa ei tunnu tapahtuvan mitään (koska kaikki on tauolla/suljettu/lopetettu/siirretty....), joten ei liene uutisoitavaakaan. Mutta silti lukisin mielummin vaikka kuninkaallisista vessapaperivuorten keskellä kuin jatkuvaa "niin ja niin monta kuollut, tehohoidossa..."

VIHAAN: epäoikeudenmukaisuutta ja selän takana puukottamista. Lisäksi hernekeittoa, maksalaatikkoa, hirvikärpäsiä ja mädältä kalalta haisevia cockeripojan huulipoimuja. (Onneksi pystyn tuolle viimeiselle tekemään jotain itse.....)


PYRIN: Elämään niin, ettei kuolinvuoteella kaduttaisi. Opettelen olemaan tyytyväinen siihen, mitä on ja olemaan haluamatta sitä, mihin ei ole mahdollisuutta. Se ei ole helppoa!!

RAKASTAN: perhettäni ja elämää!!

HAAVEILEN ENITEN: hyvästä loppuelämästä, toivottavasti terveenä ja hyvävointisena. Lisäksi siitä, että lapset voivat hyvin ja pärjäävät elämässä.

TARVITSEN: omaa aikaa ja rauhaa säännöllisesti, metsäkävelylenkkejä hiljaisuudessa.

PELKÄÄN: käärmeitä enkä mene mistään hinnasta mielellään luonnon jäälle. Vaikka näen jonkun kairaavan reiän jäähän ja näen, että jäätä on 50cm, pelkään silti heikkoja jäitä.

MUREHDIN: En ole kovinkaan suuri murehtijatyyppi. Aika ajoin poden omantunnon tuskia milloin mistäkin (työ)asiasta, kun en ole pystynyt tekemään omasta mielestäni tarpeeksi tai kaikkea mitä haluan. Toisaalta välillä hirvittää silmittömästi minkälaisen maailman jätän lapsilleni!

KERÄÄN: en ole keräilijätyyppiäkään. Joskus keksin haluta uusia peltipurkkeja tai lasiastioita jotain tiettyä tarkoitusta varten (joulun karkkipöytä). Voisin kerätä 500 euron seteleitä (aika hidasta taitaisi olla) tai vaikka koiranpentuja (montaa ei voisi olla yhtä aikaa, eikä ne edes pysy pentuina....)
Tällä hetkellä kerään vatsarasvaa, jenkkakahvoja ja pölynorsuja vuoteen alle.


LEMPI

VÄRINI: kevättaivaan sininen, mutta vaatteissa räikeä harmaa tai kirkas musta.(Huomaathan huonon huumorin tarkenteissa....)
Yllätin itsenikin ostamalla teknisiä paitoja värissä kirkas pinkki!

VUODENAIKA: kevät ja kesä

ELÄIN: Ehdottomasti koiraihminen (yllätys!) mutta jos asuisin niin maalla, että lähistöllä ei olisi teitä ja sitä kautta vaaraa, haluaisin kyllä kissan tai kaksi kulkemaan vapaana pihalla. Myös heppa/poni ja muutama lammas ja kana olisi hirveän hauskaa!!

KIRJA: Oi voi!! En pysty. Teen kaiken aikaa listausta vuoden 2020 luetuista kirjoista. Tähän mennessä (31.3.) luettuna taitaa olla 45 kpl.

ELOKUVA: Voin katsoa joitain leffoja useita kertoja. Näistä kaikkein parhaat on Mamma Mia (se ensimmäinen) ja Greatest Showman!! Parempaa musiikkia ja tarinaa en pysty kuvittelemaan. Kaunis, hauska, koskettava ja sellainen, mistä jää aina hyvä mieli!

Toisaalta katson sujuvasti dinosaurus-leffat ja vanhat Bondit (vanhat!! Ei mitään Daniel Craigia tänne, kiitos), Tähtien sodat....

MUSIIKKILAJI: laji?? Mikä laji?? Kasari-tyylinen pop/rock. Autossa kuuntelen Novaa, koska tykkään aamun juontajista. Soittolistat sen sijaan. Voi puuuuh!! Onko mitään puuduttavampaa? Niillä artisteilla olisi pari muutakin biisiä, kuin ne soitettavat, noin vink vink...

NUMERO: Kolme. 3. (Olen itsekin ihmeissäni, että tämä oli suoraan näin helppo....)

RUOKA: tacojauheliha ja sen lisukkeet (salaatit), toisaalta itse tehty kermainen lohikeitto!
Tässä perusmassakaudella (lue: töissä) olen tullut erinäisiä kertoja havainneeksi myös sellaista, että mukaan ottamat eväät on maistuneet niin hyvältä, että ajatus "oli liian vähän ruokaa" on tosi.

JUOMA: kylmä hanavesi!!! Juon paljon myös teetä ja kahvia. Saunassa lonkero.

LOMAKOHDE : Toivottavasti paras on vielä näkemättä. Toisaalta Madeirasta jäi nälkä, että saarelle olisi päästävä vielä uudestaan.
Koti-Lappi, Sallan viime kesän patikoinnit purivat jälleen ja jättivät nälän palata pohjoiseen sääski-invaasiosta huolimatta!

TUOKSU: pihalla kuivattu pyykki. Varsinaisista tuoksuista Calvin Kleinin Eternity Air.

SÄÄ: poutainen, raikas +18-23°C

TAPA VIETTÄÄ VAPAATA: tehdä hyvä patikkaretki eväineen ja palata kotiin, sauna ja sen jälkeen esim perheen kesken kiva lautapeli-ilta tai vaikka leffailta.


KERRO SIITÄ JOTAIN KUN....

OLIT 10 v NUOREMPI: 2010, olin juuri aloittanut sairaanhoitajaopinnot ja olin aivan liekeissä opiskeluista.

VIIMEKSI KOIT ROMANTTISEN HETKEN: Arjen romanttiikkaa on niskan hieronta ja se, että keittää teen tai kahviveden valmiiksi toiselle. Kun hieroo jalkoja, laittaa saunan lämpiämään...
Yhdessä patikointi hyvine eväineen.

VIIMEKSI SAIT JONKUN NAURAMAAN: Nauran töissä joka päivä, yleensä nauramme porukalla.

VIIMEKSI LUIT JOTAIN SYVÄLLISTÄ: Syvällisintä lienee ollut Idiootit ympärilläni-kirja. Puhun syvällisiä ystävien kanssa useinkin, mutta en ole self help -tyyppisten opusten lukija.

KUULIT BIISIN, JOKA KOSKETTI SYVÄSTI: Juha Tapion Kaksi vanhaa puuta muistuu mieleen joka kerta, kun kuljen tiettyä lenkkiä.
Ozzy Osbournen Mama I'm coming home soi korvanapeista kun hölkkäsin Tukholman rantatietä pitkin päivää ennen kotiinpaluuta 7 viikon harjoittelun jälkeen. Muistan sen tunteen aina, kun kuulen biisin uudestaan.

Oma voimabiisini on ehdottomasti Nightwishin Ghost Love Score, erityisesti Youtube-versio Buenos Airesista, jossa Floorin viimeinen loppukiekaisu ja Empun ilme, jossain kohdassa 9,37 on vaan niin kertakaikkisen huikea!

2 kommenttia:

 1. Olipa aivan mahtava tutustua sinuun aikuisten ystäväkirjapostauksen kautta! Tässä muutamiin kohtiin kommentteja: Sinä olet oikea lukutoukka! Minä olen kausilukija- luen välillä useamman kirjan pötköön ja sitten on taukoa. Koti-Lappi kiinnostaa minuakin. Arjenromantiikka - peukkua sille! Iloista huhtikuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukutoukka, ehdottomasti. =)
   Olen tässä ajatellut alkaa tutustumaan myös TV-ohjelmiin. (Sikäli kun mitään muuta kuin tosi-TV:tä tulee.....)
   Laitoin taannoin Maikkarille vinkin, että näin korona-aikana voisi näyttää esim. vanhoja kasari sarjoja (Hill Street Blues, Miami Vice, Dempsey & Makepeace, mitä niitä nyt oli...)

   Poista

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...