Joskus sitä pitää mennä omalle epämukavuusalueelleen. No, oman perheen kesken uskaltaa.
Meillä oli miehen kanssa tässä taannoin synttärit (ei mitään tasavuosia, joten en sikäli niitä muistele, ollaan peräkkäisinä päivinä synnytty...) ja päätin heittäytyä suureelliseksi ja rakentaa kakkubuffetin. (No, piirakkabuffan itse asiassa...) Laitoin viikolla nuorille viestiä, että sopisiko tulla, jos mamma urakoi, ja tottahan he lupautuivat.
Minä olen kyllä ollut enemmän ja vähemmän leipuri aina, mutta muutamien viime vuosien aikana olen havainnut tiettyä epävarmuutta omassa tekemisessä enkä koe leipomista enää pelkästään kivana ja stressivapaana juttuna. Ikään kuin suorituspaineita olisi kasautunut itsestään. Enkä edes pysty sanomaan mistä se johtuu. En muista mitään tiettyä graavia epäonnistumista, en mitään yksittäistä tapahtumaa, minkä vuoksi olisi ei-niin-kivaa leipoa. Se on vaan jäänyt.
Perusjutuista on aina helppo lähteä liikkeelle: mustikkapiirakka toimii! Samoin sitruunamarenkikakku ja meidän perheen salainen rakkaus, jonka ohjeessa jo todetaan "tämä kakku on tahmea ja hivenen sitkeä..." eli pikainen mikrossa tehty mutakakku. (Siitä tuli vaan syntisen ruma silikonivuuassa, koska tavalliset piirakkavuuat loppuivat.)
Näille seuraksi kotitekoista rocky roadia (lue: uunissa sulatettua suklaata ja siihen pistaasipähkinää, lakritsin paloja ja keksinmuruja) ja Kristiinan ihana ananaspiirakka, jossa korvasin mantelilastut kookoksella saaden siihen vähän eksotiikkaa.
Halusin jotain suolaista myös tarjolle ja pakastimessa oli iso pala savustettua kalkkunaa. Nopea laskenta kertoi, että siitä saisi voileipäkakun ja lisäksi meille seuraavalle viikolla kiusausta lounaaksi, joten otin kalkkunan sulamaan. Saksalainen marketti taas sattui tuomaan tarjouslehtisen, jossa espanjan viikot oli herkullisesti esillä ja kävin hakemassa vähän tapaksia tai mezejä, mistä nekin muuten erottaa? Onko joku paikkakuntajuttu? Yhtä kaikki, tarjolle tuli sujuvasti.
Olihan se selvää, että hyvin paljon kaikkea jäi myös yli. Mies on tässä viikon aikana sitten "uhrautunut" töistä tullessaan ottamaan kahvin kanssa aina palan jotain makeaa. Jostain syystä hän ei ole mitenkään kovin valitellut tätä kovaa kohtaloaan...
Onnittelu sankareille jälkikäteen! Ja kylläpä oletkin urakoinut!! Sitruunamarenkipiirakka kuulostaa ihanalta, samoin mutakakku... nam!!
VastaaPoistaSitruunamarenki on helppo. Käytän nykyään kaikkeen tuollaista kaupan pakastealtaan valmista kauramuropohjaa, joten vaivaa oli vain keitellä sitruunakiisseli ja vatkata marenki.
PoistaMutakakku kuuluu lasten suosikkeihin ja vähän harmitti, että siitä tuli niin luvattoman ruma vuuasta johtuen. =) Onneksi ei vaikuttanut makuun.
Onnittelut jälkikäteen! Sitruunapiiras olisi ollut minun suosikkini bufeessa!
VastaaPoistaKiitokset! Minäkin tykkään sitruunasta, näistä oma suosikkini.
PoistaLaitoin tällä kertaa kiisseliin myös veriappelsiinia, joten maku oli ihanan muikea (hapan).
Wau miten paljon olet jaksanut leipoa kaikkea hyvää! Ei ihme että nuorisokin mielellään tuli. Voi miesraukkaa kun joutuu "uhrautumaan". Kiitos kun linkitit blogiini<3
VastaaPoistaJoskus on kiva satsata tällä lailla enemmän.
PoistaTuo sinun ananaspiirakka oli niin herkullinen, että tottahan toki sitä piti kokeilla. =)
Oi, mikä tarjoilu <3 Kakkubuffet on hyvä idea - kiitos vinkistä! On niin mukava kokoontua yhdessä pöydän ääreen <3
VastaaPoistaSe juuri. On ihana saada koko oma porukka kerralla pöydän ääreen.
Poista