torstai 7. maaliskuuta 2013

Täydellisen pullan perässä

Vapaapäivä. Omalla kohdallani se tarkoittaa edelleen hyvin usein leipomispäivää, rentoutumista.

Töissä oli päivänä muutamana päiväkahvilla potilaille voisilmäpulla. Koska niitä jäi muutama yli, minäkin poikkeuksellisesti söin nälkääni iltapäivällä yhden ja olipa se hyvää. Joskus vuosia sitten muistan kokeilleeni mokomia, mutta voi valui pois kolosta pitkin peltiä eikä niistä tullut hyviä joten olen jättänyt kokeilut siltä erää. Nyt alkoi kuitenkin kutkuttaa...

Googlasin tarkennuksia miten ja mitä sinne koloon laitetaan. Kaikkien ohjeiden mukaan aina vaan pelkkää voita ja sokeria. En ymmärrä....

Taikina nousemaan aamun ihanan aurinkoisen lenkin jälkeen, sitten kevyt nostatus (poikkeus vahvistaa säännön....) ja voitelu (asia jota en myöskään yleensä tee, tuttavapiirissä on muna-rajoitteisia...), jonka jälkeen sormella kolo johon oikeaa voita ja sokeria päälle.


Hahaa!! Olipa salaisuus sitten mikä tahansa: nostatus ennen paistoa, voitelu tai jääkaappikylmä oikea voi, tällä kertaa onnistuin!!

Tytöt tulivat kotiin ja molemmat söivät pari pullaa heti lämpimänä. Lotan kommentti oli suloinen: Äiti, mitä näissä on sisällä? Maistuu ihan Omar-karkilta. Ihan älyttömän hyviä!

************

Sain eilen jostain syystä maksuosoituksen. Ilmeisesti olen maksanut jotain liikaa ja asiallinen firma palautti ylimäärät. Miten ollakaan, maksuosoitus oli Nordeaan, mikä EI TODELLAKAAN ole meidän pankkimme.
Pasin töihin lähtiessä kirjoitin valtakirjan ja nauroin vielä, että "et takuulla saa sieltä penniäkään ulos".
Pasi oli ajanut "pankin" kautta ja näinhän siinä kävi. Meillä on siis tässä maassa laillista ja luvallista pitää "pankkia" joka ei käsittele rahaa. He nimittäin Perniön pankissa eivät käsittele rahaa, eivät 10:45-10:55 tai mitään muutakaan järjetöntä väliä, eivät OLLENKAAN.
Pitkin hampain lupasivat sitten maksaa sen toisen pankin tilille. Mieluitenhan olisi luonnollisesti pitänyt avata tili heillä (maksullinen palvelu) tai kokonaan mennä heidän asiakkaaksi.

Jäin oikein pohtimaan asiaa. Pankki, joka ei käsittele rahaa, mutta kauppaa palveluita. Minkähänlaisia palveluita heiltä ollenkaan saa, kun yleisesti tässä maassa palveluistakin joutuu maksamaan, mutta heidän tapauksessaan sekin olisi mahdotonta rahan käsittelemättömyyden takia. Entä rahoituspalvelut, eiväthän nekään ole mahdollisia.

Mieleen tuli ihan välittömästi Viivin ja Wagnerin sarjakuvastrippi, jossa Wagner kokisi saman, ja toteaisi: perustankin bordellin ilman yhtään huoraa.....

************

No, kevät on kuitenkin täällä jälleen. Viikonlopun lumimyräkän jälkimainingit tippuvat vielä katoilta ja valitettavasti tiet ovat epämiellyttävät, mutta se tulee sittenkin.

Ilahdutin itseäni naistenpäivän kynnyksellä (huomasin koko naistenpäivän vahingossa kalenterista, en ymmärrä koko ideaa....)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...