maanantai 24. helmikuuta 2014

Arjen gourmeta

Eilisen kisan takia jäi vähän ruoka laittamatta ja syötiin suosiolla kisoista jääneitä pikku-pizzoja sekä lauantaista hapanimelää kanaa.

Tänään sitten vuorossa ne sunnuntain eväät, lisukkeeksi sille edelleen lauantaista jääneelle kanalle....

AURAJUUSTOPURJO

Tämä on paras ruoka tehdä talvella kun purjot alkavat olla jo vähän nahkeita ja sitkeitä. Kesällä tuoreita on synti käyttää tähän ruokaan....

Leikkaa muutamasta isosta purjosta kaikki valkoinen osa n. 5 cm pätkiksi ja niin paljon vihreää kuin pystyt, ilman että hiekka narskuu hampaissa. Ryöppää ne kevyesti, viitisen minuuttia. Kaada uunivuokaan ja murustele kolmio Auraa päälle. Anna olla uunissa kunnes juusto on sulanut ja pinta ottanut vähän väriä. Itse pidän n. 150 asteessa kiertoilmatoiminnolla, ja aikaa menee reilu puolisen  tuntia.

HUNAJAHERKKUSIENET

Napsauta sienistä jalat pois, aseta sienet kuppi ylöspäin uunivuokaan, ja täytä kupit hunajalla.
Tällä kertaa heitin myös jalat samaan vuokaan ja valutin hunajaa niillekin.
Menee samassa uunissa purjojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Virallisesti kevät

Eikös pääsiäinen ole se kevään taittumisen merkki? Ja ainakin, edelleen typerääkin typerämpi tapa, kellojen siirto.  Omalta osaltani jälkimm...