torstai 5. helmikuuta 2015

Tiukkis

Pöydälle on nostettu mm. Sari Helinin "Huono Äiti" -blogin teksti, jossa hän lyttää koulujen käyttämän Wilman sekä Maaseudun Tulevaisuuden kirjoitus, jossa jonkun kirjoittajan toimesta kommentoitiin tätä "Mammamafiaa", mikä on vallalla eritoten sosiaalisessa mediassa.

Ensin mainuttuun, Helinin kirjoitukseen, suhtauduin ääneen nauraen:
http://yle.fi/uutiset/sari_helin_wilma_pilaa_kodin_ja_koulun_loputkin_valit/7780204

Tykkään tuosta sarkastisesta otteesta. Lisäksi, (muistettakoon, että se oma tenavani, joka on vielä Wilman päässä, kerää suuremmassa määrin kehuja ja vain muutaman huomautuksen), minustakin tuo systeemi on melkoinen kysymysmerkki. Henkilökohtaisesti olen vältellyt koko Wilman käyttöä hyvin sujuvasti edeltävät vuodet eivätkä nuo kaksi peruskoulunsa päättänyttä ainakaan siksi jääneet päättötodistusta saamatta.
Wilma on varmasti toimiva, SILLOIN KUN
- vanhemmalla on kiinnostusta tietää jokainen pieraisu ja muu pikkuasia, joista ilmeisen herkästi toiset opettajat raportoivat
- vanhempi sattuu istumaan sellaisella tietokoneella päivät pääksytysten, että voi kirjautua Wilmaan ja ihmetellä sen salaisuuksia

Meillä muksut ovat olleet vastuussa omasta koulunkäynnistään alusta asti. Jokainen. En ole kenenkään kanssa tehnyt läksyjä, ehkä pari kertaa kaikkien kanssa kuulustellut jotain enkun sanoja tms. Koulu on meillä ollut lapsen työ, ja jokainen hoitakoon työnsä itse. Arvosanat ovat kertoneet, että työ on kantanut hedelmää.  (Olen valmis myöntämään tässä kohtaa, että jos joku tenavistani olisi tuonut kotiin pelkkiä nelosia ja vitosia peruskoulussa, olisin luultavasti tarttunut toimeen eri tavalla.)

Jälkimmäiseen sanon vaan sen, että systeemi voisi toimia, jos opettajat opettelisivat käyttämään systeemiä vanhempi-ystävällisesti. Eli nuo viestit voi saada myös sähköpostiin (allekirjoittaneella ne tulevat puhelimeen), mutta se vaatii yhden ruksin täppäämisen viestiä lähetettäessä. Minua kun ei hirveästi lohduta viesti "sinulle on Wilma-viesti opettajalta XXX". Luen niitä ehkä joka kolmas kuukausi jos satun kirjautumaan systeemiin koneelta. Töissä sitä en voi tehdä.

Toinen kirjoitus, http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/v%C3%A4%C3%A4r%C3%A4nlaiset-%C3%A4idit-ammutaan-somessa-1.84444 sen sijaan kohotutti vähän kulmia täälläkin.

Ihan lievää kärjistystä sanoa, että "äippärillä ei saa olla kivaa". Totta helkatissa saa. Mutta ei se kiva tarvitse olla sitä, että isompi kersa raahataan päivähoitoon ja äiti saa "laatuaikaa" vauvan kanssa. Saati että sille kersalle hankitaan hoitopaikka, että äiti pääsee vähän laittamaan kynsiä ja ripsiä....

Subjektiivisen päivähoidon rajoittaminen on asia, josta itselläni on mielipide, että se pitäisi tehdä. Yksinkertaisesti en halua omia veroeurojani käytettävän siihen, että ns. latteäidit pääsevät helpommalla viemällä lapsen kunnalliseen päivähoitoon. Käyttäkööt MLL tai vastaavaa ja maksakoon siitä palvelusta.

On TÄYSIN ERI ASIA viedä isompi lapsi hoitoon silloin, kun perheessä on selvästi jotain ongelmia, erityislapsi, masentunut äiti tai muuten tilanne, jossa LAPSI kärsii siitä, että on kotona.

Joten kyllä: antaa paukkua vaan. Ampukaa minutkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...