sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Edu mejäili Sauvossa

Edulle osoitetaan lähtömakaus, jonka haistelee ja sen jälkeen hetken ohjaajan saattelemana innokkasti jäljelle. Heti alkuviitoituksen jälkeen laaja kaarros jäljen sivussa hakkuuaukealla, palaa itsenäisesti jäljelle aloittaen jälkitarkan ja hyvin etenevän sekä selvästi halukkaan työskentelyn. Peitteisissä maastokohdissa Edun työskentely on pääosin jälkiuran päällä etenevää, ainoastaan pieniä tarkistuspistoja tehdään kaikilla osuuksilla. Avoimessa maastossa ja kallioilla työskentely on epävarmempa tarkistusten ollessa paljon laajempia. Edu tosin kompensoi asiaa pistämällä turbovaihteen silmään, jolloin etenevyys sinänsä pysyy hyvänä mutta joka tapauksessa tarkkuus hieman kärsii näissä kohdin. Ensimmäisellä kulmalla laaja kaarros ulkokautta, katkokulma erittäin tarkasta jäljentekijöiden jalanjälkiin tukeutuen ja kolmas kulma jäljen mukaan. Makauksista osoittaa kaksi ensimmäistä, ylittäen vauhdissa muut. Kaadolle tulee jäljen päällä, pysähtyy tutkimaan sorkkaa ja jää kaadolle osoittaen selvästi jäljen loppuneen.

Erinomainen suoritus, jossa parempi tarkkuus makauksilla ja avoimissa maastokohdissa toisi huippupisteet.

VOI1 / 43p

- Kari Kielo

****
Meillä on ollut yli vuoden tauko. (Hups, siis kahden, kaudella 2014 ei mejäilty kertaakaan....)
Tällä viikolla koira pääsi haistamaan verta ensimmäistä kertaa sitten 2013 kokeen, erittäin lyhyellä treenijäljellä, jonka Pasi myös videoi. Harmi sinänsä, että video on heiluvassa kädessä ja aiheuttaa matkapahoinvointia, siitä kyllä pitkälti näkee työskentelyn innokkuuden ja nauroinkin ääneen tuota turbovaihdetta, koska näin sen ihan omin silmin jo aiemmin.

Parasta tässä on, että koira on tyytyväinen lajivalintaan ja nauttii tekemästään työstä.
Ehkä vielä toinen koe tälle vuodelle.
Noilla pisteillä ja makausten merkkaamattomuudella PM-kisaan ei tarvitse pyrkiä. Omaksi iloksi voi joskus aina treenata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen peruspäivän plussat ja miinukset

Onhan näitä haasteita, joihin on pakko tarttua. Tämä on viime viikolta. TIISTAI - erittäin huonosti valvottu yö Mies tulee iltavuorossa töis...