Eilen oli töissä Lindströminpihvejä ja siitä tuli ajatus, että olen pitkään ajatellut kokeilla näitä kasvisvoittoisia ruokia.
Kaupan kautta lenkin jälkeen ja siitä se lähti. Aika lailla on hommaa pilkkomisessa, raastamisessa ja muussa, purkkeja sotkeentuu urakalla, mutta täytyy myöntää, että kun valmista taikinaa oli sellainen pienimuotoinen pesuvadillinen ja valmiita pihvejäkin pari pellillistä, oli hyvä mieli.
Lisukkeeksi sopii, kuin nenä päähän, jogurttipohjainen tsatsiki. Tein sen ensin, että ehtii tekeytyä.
Tsatsikikastike
Raastoin noin puoli kurkkua hienolla terällä, annoin liemet ja kaikki mennä joukkoon. (Ihan siinä alkuperäisimmissä ohjeessahan kurkku valutetaan.....) Sekoitin sinne turkkilaista jogurttia ehkä kolmisen desiä, maustoin tsatsikimausteella ja vähän sipulijauheella ja jätin jääkaappiin maustumaan.
Juurespihvit
porkkanaa
palsternakkaa
perunaa (keitettynä)
juustoraastetta
munia
kikherneitä (soseutettuna)
Raasta juurekset, keitä perunat kypsiksi ja muussaa ne. Aja kikherneet jauhoksi/soseeksi monitoimikoneella. Yhdistä kaikki aineet. Riko munat eri purkkiin, esim. lasiin ja kaada joukkoon. Sekoita vielä juustoraastetta ja mausteita. Itse laitoin sipulijauhetta, timjamia ja aromisuolaa.
Paista pannulla pinnat kivoiksi, siirrä uunipellille ja paista vielä uunissa (meillä aina kiertoilma), n.175°C ja puolisen tuntia.
Tästä se lähtee.
Keitin perunat tuossa TW:n kannussa. (mainos!)
Tykkään noista tetroista eri pavuille ja herneille. Näitä on yleensä aina kaapissa.
Eikä tuo keltainen kippo sitten enää riittänyt tilan puolesta kun piti alkaa sekoittamaan...
Kauniiksi niitä ei sovi kehua, mutta maistui hyvältä.
Onko se palsternakka vai timjami vai ne yhdessä, mutta metka vähän saippuainen tuoksu niistä tuli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!