tiistai 19. toukokuuta 2015

Köyhäilyruokaa

Meille on jostain syystä siunaantunut nimenomaan toukokuulle iso liuta isoja laskuja. Joka vuosi kiukuttelen kun en ole tajunnut olla yhteydessä laskuttajiin ja pyytää vaihtamaan eräpäivää jonnekin muualle... joten näin kuun puolivälissä on ihan hyvä vähän miettiä mitä ruokakaupasta kantaa kotiin.

Eilen oli töissä Lindströminpihvejä ja siitä tuli ajatus, että olen pitkään ajatellut kokeilla näitä kasvisvoittoisia ruokia.
Kaupan kautta lenkin jälkeen ja siitä se lähti. Aika lailla on hommaa pilkkomisessa, raastamisessa ja muussa, purkkeja sotkeentuu urakalla, mutta täytyy myöntää, että kun valmista taikinaa oli sellainen pienimuotoinen pesuvadillinen ja valmiita pihvejäkin pari pellillistä, oli hyvä mieli.

Lisukkeeksi sopii, kuin nenä päähän, jogurttipohjainen tsatsiki. Tein sen ensin, että ehtii tekeytyä.

Tsatsikikastike

Raastoin noin puoli kurkkua hienolla terällä, annoin liemet ja kaikki mennä joukkoon. (Ihan siinä alkuperäisimmissä ohjeessahan kurkku valutetaan.....) Sekoitin sinne turkkilaista jogurttia ehkä kolmisen desiä, maustoin tsatsikimausteella ja vähän sipulijauheella ja jätin jääkaappiin maustumaan.

Juurespihvit

porkkanaa
palsternakkaa
perunaa (keitettynä)
juustoraastetta
munia
kikherneitä (soseutettuna)

Raasta juurekset, keitä perunat kypsiksi ja muussaa ne. Aja kikherneet jauhoksi/soseeksi monitoimikoneella. Yhdistä kaikki aineet. Riko munat eri purkkiin, esim. lasiin ja kaada joukkoon. Sekoita vielä juustoraastetta ja mausteita. Itse laitoin sipulijauhetta, timjamia ja aromisuolaa.

Paista pannulla pinnat kivoiksi, siirrä uunipellille ja paista vielä uunissa (meillä aina kiertoilma), n.175°C ja puolisen tuntia.


Tästä se lähtee. 
Keitin perunat tuossa TW:n kannussa. (mainos!)
Tykkään noista tetroista eri pavuille ja herneille. Näitä on yleensä aina kaapissa.

Eikä tuo keltainen kippo sitten enää riittänyt tilan puolesta kun piti alkaa sekoittamaan... 


Kauniiksi niitä ei sovi kehua, mutta maistui hyvältä.
Onko se palsternakka vai timjami vai ne yhdessä, mutta metka vähän saippuainen tuoksu niistä tuli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos lämpimästi!! Kiva, kun kommentoit!

Virallisesti kevät

Eikös pääsiäinen ole se kevään taittumisen merkki? Ja ainakin, edelleen typerääkin typerämpi tapa, kellojen siirto.  Omalta osaltani jälkimm...